ΤΟ ΘΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ, της Βασλικής Μαρκεσίνη, Νομικού

Γράφει η Βασιλική Γκίκα- Μαρκεσίνη

Γράμμα σε μια φίλη (επίτιτλος)

Αγαπημένη μου φίλη,

Ξέρω ότι εκζητείς πραγματικά το Θεό. Μου έχει αποκαλύψει ο Κύριος τη γνησιότητα του πόθου σου να κάνεις το θέλημά του Θεού και πάνω σ’ αυτόν τον πόθο σου κάνεις πολλά.

Επίτρεψέ μου να σου πω κάτι.

Πολλές φορές κάνουμε ένα δώρο σ’ ένα αγαπημένο μας πρόσωπο, επειδή νομίζουμε ότι αυτό το δώρο θα το ευχαριστήσει. Όμως συμβαίνει συχνά εκείνο το πρόσωπο να ήθελε κάτι άλλο. Πόσο καλύτερο θα ήταν να το είχαμε ρωτήσει.

Ο Θεός έχει εκφράσει τη θέλησή Του. Τι θα ήθελε από τον καθένα μας μέσα στο Ευαγγέλιο, στην Κ. Διαθήκη.

Δεν ξέρω αν έχεις την Κ. Διαθήκη σε μια καλή μετάφραση. Αν όχι προμηθεύσου την και μελέτησέ την απροκατάληπτα. Σαν να βρισκόσουνα μόνη σου σ’ ένα ξερονήσι κι έπεφτε απ’ τον ουρανό αυτό το βιβλίο στα χέρια σου.

Καθώς θα το διαβάζεις ζήτα από το Άγιο Πνεύμα του Θεού να σε φωτίσει. Το Ευαγγέλιο είναι η Καινούργια Διαθήκη.

Τον όρο «διαθήκη» τον χρησιμοποιούμε με την έννοια της κληρονομιάς, που μας αφήνεται, είναι κι αυτό, αλλά είναι και η έννοια της σύμβασης. Ορίζονται δηλαδή οι όροι μιας συμφωνίας.

Τι ζητάει ο Θεός και τι δίνει.

Μένει λοιπόν να την μελετήσει την Καινή Διαθήκη ο άνθρωπος και νοερά, να πει στον Θεό το ΝΑΙ της καρδιάς του, όπως βάζουμε την υπογραφή μας στη γραπτή συμφωνία.

Από την πλευρά του ο Θεός, στον άνθρωπο που λέει το «ΝΑΙ» βάζει τη σφραγίδα του Αγίου Πνεύματος μέσα στο πνεύμα του. «Όταν πιστεύσατε, σφραγισθήκατε με το Πνεύμα το Άγιο» (Επιστολή προς Εφεσίους: 1/13).

Ακόμη έρχεται μια χαρά στην καρδιά του  ανθρώπου που δεν περιγράφεται (Α’ Πέτρου 1/8). Έρχεται ακόμα η βεβαιότητα ότι το όνομά του έχει γραφτεί στον ουρανό (Λουκάς 10/20).

Βρίσκεσαι πλέον, εδώ να φωτιστείς περισσότερο στις αλήθειες του Θεού και για να εξαγγείλεις και σ’ άλλους τη μεγάλη αυτή ΑΛΗΘΕΙΑ.

Αγαπημένη μου φίλη, θα προσεύχομαι και θα περιμένω τα καλά νέα σου.

Comments are closed.