ΤΟ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ ΚΛΕΙΔΙ

Γράφει ο Παναγιώτης Σταυρινού, Μαθηματικός

“…Όταν πιστέψουμε βαθιά και αληθινά ότι ο Χριστός είναι η Ανάσταση και η Ζωή (Ιω.11/25), τότε θα έχουμε εξασφαλίσει το θαυματουργό κλειδί, που ανοίγει τη θύρα όλων των μυστηρίων…” ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΤΑΥΡΙΝΟΥ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ LINK http://nikites.eu/synergates/57-keimenatoupanagiotostavrinou

 

Οι χρονικές επεμβάσεις του Θεού στην ανθρώπινη ιστορία, αλλά και στην προσωπική μας ζωή, συνήθως δεν πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις δικές μας εκτιμήσεις. Την άρνηση του Θεού να ανταποκριθεί αμέσως στις απαιτήσεις μας, την εκλαμβάνουμε σαν απόρριψη των αιτήσεων μας για βοήθεια. Η άποψη αυτή οφείλεται στην ανικανότητά μας να κρίνουμε ορθά τη χρονική καταλληλότητα μιας θείας επέμβασης. Αλλά όλες οι ενέργειες του Θεού συμβάλλουν στη δόξα Του, επειδή είναι το μόνο υπέρτατο όν σε αγιότητα και παντοδυναμία μέσα στον υλικό και άυλο κόσμο. Ο Ιησούς λέει στη Μάρθα, ότι αν πιστέψει θα δει τη δόξα του Θεού (Ιω.11/40). Η ανθρώπινη σκέψη ακολουθεί αντίθετη πορεία. Ζητά πρώτα απόδειξη και μετά πίστη. Να το σκεπτικό της Μάρθας: «Αν ήσουν παρών στην αρρώστια του δε θα πέθαινε. Απουσίαζες, γι’ αυτό και πέθανε. Συνεπώς, τώρα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα». Αλλά ενώ ο Χριστός γνώριζε ότι ο φίλος του Λάζαρος ασθενούσε, εντούτοις καθυστέρησε σκόπιμα δυο μέρες να πάει κοντά του (Ιω.11/6). Δε θέλησε να γιατρέψει έναν άρρωστο. Θέλησε να αναστήσει ένα νεκρό που βρισκόταν σε αποσύνθεση, ώστε να μην έχουμε καμιά λογική αμφιβολία, ότι ο Χριστός είναι ο μόνος κυρίαρχος στη ζωή και στο θάνατο. Έτσι, αυτή η ανάσταση γίνεται αιτία για να δοξαστεί ο Θεός, αλλά και μια ευκαιρία για κάθε καλόπιστο ορθολογιστή, που θέλει να μάθει ποιος είναι αυτός ο ξυλουργός από τη Ναζαρέτ.
 

Σήμερα διαπιστώνουμε μια προοδευτική αύξηση της ανομίας στον κόσμο. Οι ασεβείς, όχι μόνο πληθαίνουν αλλά και ευημερούν. Όμως ας μη βιαστούμε να συμπεράνουμε σαν τη Μάρθα, ότι ο Θεός αδιαφορεί. Ο Χριστός θα έλθει, όχι όταν ο κόσμος θα γεμίσει με χριστιανούς, αλλά όταν αυτοί θα σπανίζουν (Λουκ.18/8). Αυτό που επείγει είναι να γνωρίσουμε το Χριστό ως προσωπικό μας Σωτήρα. Τότε θα κατανοήσουμε το βαθύτερο νόημα της ζωής και του θανάτου. Όταν πιστέψουμε βαθιά και αληθινά ότι ο Χριστός είναι η Ανάσταση και η Ζωή (Ιω.11/25), τότε θα έχουμε εξασφαλίσει το θαυματουργό κλειδί, που ανοίγει τη θύρα όλων των μυστηρίων.

Λεμεσός-Κύπρος
stavrinoup@hotmail.com

Comments are closed.