ΟΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ….

ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΑΛΛΑΓΩΝ. Αυτό μπορεί να σχετίζεται κυρίως με  την ανάπτυξη της κοινωνίας, τις τεχνολογικές και επιστημονικές ανακαλύψεις-επιτεύγματα αλλά και με τους πολέμους και τις καταστροφές.

Επίσης οι αλλαγές μπορούν να συμβαίνουν μέσα στις καθημερινές δραστηριότητες της ζωής, της δουλειάς, καθώς περνούν τα χρόνια. Ο ρυθμός αυτών των αλλαγών τείνει να αυξηθεί .Από την φύση του είναι λιγότερο προβλέψιμος και τα αποτελέσματά του είναι σημαντικά. Στον τομέα της εργασίας, η νέα τεχνολογία, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός, και η πίεση για μεγαλύτερη  ευελιξία, έχει σημάνει για αρκετούς ανθρώπους το τέλος μιας μακρόχρονης εργασιακής ασφάλειας.

Πώς θα πρέπει να αντιδράσουμε σε όλες αυτές τις αλλαγές που λαμβάνουν χώρα γύρω μας και συχνά σε μας τους ίδιους;

Θα μπορούσαμε να αντισταθούμε, και να συνεχίσουμε όπως πριν. Ωστόσο αυτό θα ήταν μάταιο, καθώς οι αλλαγές είναι αναπόφευκτες και εκτός του ελέγχου μας.

Θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε τις αλλαγές, ελπίζοντας ότι θα περάσουν και θα φύγουν μακριά μας,  αλλά αυτό απλώς θα ανέβαλε προσωρινώς την «ημέρα της Κρίσεως».Μία ακόμα «τυφλή αποδοχή» των αλλαγών είναι του τύπου: «Ότι και αν γίνει θα γίνει».Κάποιες αλλαγές  συμβαίνουν σε εμάς αναπόφευκτα, όπως το να γερνούμε. Ωστόσο  υπάρχουν στιγμές που είναι κατάλληλες για να διερωτηθούμε για τις αλλαγές που συμβαίνουν.

Μια πιο θετική προσέγγιση είναι να αντιμετωπίσουμε τις αλλαγές και να τις ‘τιθασεύσουμε’.

Μια τέτοια προσέγγιση μπορεί να μας κάνει  μάλλον  συμμέτοχους, αν όχι και ‘δημιουργούς αλλαγών’ παρά μια κάστα ανθρώπων στους οποίους η ‘πίεση’ των αλλαγών είναι φορτική. Με την ‘ανάμιξή’ μας στις αλλαγές, είμαστε ικανότεροι στο να επιδρούμε πάνω στις αλλαγές και να τα καταφέρνουμε καλύτερα με την επίδρασή  τους πάνω μας.

 

ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟ

Αλλά η αντιμετώπιση των αλλαγών είναι πολλές φορές ενοχλητική. Πώς μπορούμε να βρούμε βοήθεια;

Η Βίβλος δίνει έμφαση στις αλλαγές, αλλά κάνει ξεκάθαρο ότι δεν είναι όλες οι αλλαγές που συναντούμε, βολικές σε μας, τονίζοντας ότι  ο ΘΕΟΣ θα μας βοηθήσει να τις αντιμετωπίσουμε.

Η Βίβλος τονίζει επίσης  πράγματα που δεν επιδέχονται αλλαγές, όπως ο Λόγος του Θεού, οι υποσχέσεις Του και ο χαρακτήρας Του. Ακόμα κάποιοι καρποί της παρουσίας του Θεού στην ζωή όλων εκείνων που εμπιστεύονται στον Κύριο Ιησού Χριστό, διαρκούν , όπως η αγάπη, η πίστη και η ελπίδα.

 

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Σε ένα κόσμο δραματικών αλλαγών , η ζωή σου μπορεί να παραμένει ασφαλής  , αν την παραδώσεις στα χέρια του μοναδικού ΘΕΟΥ , που είναι ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΟΣ και την εμπιστευτείς σε Αυτόν.

«Ο Ιησούς Χριστός είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και για πάντα.»(Εβραίους 13:8)

Αυτοί που στρέφονται προς τον Χριστό και αφιερώνουν την ζωή τους στα ασφαλή Του χέρια , μπορούν με την βοήθειά Του να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές και την επίδρασή τους προς το καλό, γνωρίζοντας ότι ο ΘΕΟΣ τους αγαπά και ενδιαφέρεται γι αυτούς  και έχει έναν αιώνιο σκοπό για αυτούς.

 

Νίκος Χ. Παπαδόπουλος, Μηχανικός Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων

Comments are closed.