ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ…

Γράφει ο Νίκος Χ. Παπαδόπουλος, Μηχανικός Η/Υ

ΕΝΕΡΓΗΣΕ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ

Στις μέρες μας είναι κοινή παραδοχή ότι στο θάνατο όλα τελειώνουν! Έτσι σκεφτόμαστε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε όσο είναι καιρός.

Πολλοί  πιστεύουν ότι η ιδέα κάποιας μορφής  ζωής  μετά θάνατο είναι οπισθοδρομική. Μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι;

Στο πέρασμα των αιώνων, υπήρξαν  αρκετές απόψεις που αποδείχτηκαν λανθασμένες. Και αν τέτοια είναι και η προαναφερθείσα, τότε η τελική έκβαση για εμάς θα μπορούσε να είναι τρομερή. Προτού απορρίψουμε επιπόλαια  αυτήν την ιδέα, γιατί να μην  μελετήσουμε τα όποια αποδεικτικά στοιχεία και να αναρωτηθούμε …αν θα μπορούσε πράγματι να υπάρχει  ζωή μετά θάνατο.

 

ΚΑΙΡΟΣ …ΑΠΟΔΟΧΗΣ

Ο ΘΕΟΣ λέει στην Αγία Γραφή, ότι έφτιαξε τον κόσμο και  έχει σχέδια και σκοπούς για τον καθένα μας … « υπάρχει για κάθε τι, και καιρός για κάθε πράγμα κάτω από τον ουρανό» (Εκκλησιαστής 3:1). 

Πάνω απ’ όλα, ο Θεός θέλει να απολαμβάνουμε μια στενή σχέση μαζί Του. Αν είμαστε ειλικρινείς, θα παραδεχθούμε ότι τις περισσότερες φορές κάνουμε  «του κεφαλιού μας»… «Όλοι εμείς πλανηθήκαμε σαν πρόβατα· στραφήκαμε κάθε ένας στον δικό του δρόμο· ο Κύριος, όμως, έβαλε επάνω σ’ αυτόν την ανομία όλων μας» (Ησαΐας 53:6). Όμως παρόλο το σκηνικό της επανάστασης μας, Αυτός  μας προσέγγισε μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο…«Ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να σώσει τους αμαρτωλούς, από τους οποίους πρώτος είμαι εγώ!» (Α’ Τιμόθ. 1:15).

Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή…

 

ΚΑΙΡΟΣ … ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ

Οι περισσότεροι μας, θεωρούμε ως αμαρτία, κάποιες συγκεκριμένες κακές ενέργειες που καθορίζονται από την κοινωνία.

Αλλά σύμφωνα με τον ΘΕΟ, καθένας μας είναι ένοχος  όταν ζει για τον εαυτό του, απορρίπτοντας τον Θεό:  «Γιατί όλοι αμάρτησαν και στερούνται τη δόξα του Θεού» (Ρωμ. 3:23).  Η απόδειξη γι’ αυτό είναι εύκολο να γίνει κατανοητή… Η Βίβλος μας αναφέρει τα έργα της σάρκας στην Γαλάτας 5:19-21)   «…μοιχεία, πορνεία, ηθική εξαχρείωση,  ακολασία, ειδωλολατρία, χρήση ναρκωτικών, έχθρες, φιλονικίες, ζηλοτυπίες, θυμοί…».  Μια μέρα θα δώσουμε λόγο γι αυτά… « Όμως, ο Κύριος … ετοίμασε τον θρόνο του για κρίση. Κι αυτός θα κρίνει την οικουμένη με δικαιοσύνη· θα κρίνει τους λαούς με ευθύτητα» (Ψαλμοί 9:7-8) και « όπως είναι καθορισμένο για τους ανθρώπους μια φορά να πεθάνουν και μετά να κριθούν» (Εβραίους 9:27).

Πριν τελειώσει ο χρόνος μας, χρειάζεται να συνειδητοποιήσουμε ότι υπάρχει τρόπος «διαφυγής» ….

 

ΚΑΙΡΟΣ … ΑΛΛΑΓΗΣ

Στη διάρκεια των 33 χρόνων της ζωής Του, ο Χριστός, έτρεξε «τον αγώνα της ζωής» τέλεια. Σήκωσε πάνω Του την τιμωρία που εμείς αξίζαμε, όταν σταυρώθηκε στο Γολγοθά… «Επειδή πράγματι ο Χριστός, ενώ εμείς ήμασταν ακόμα ηθικά άρρωστοι, πέθανε στον καθορισμένο καιρό για λογαριασμό των ασεβών» (Ρωμ. 5:6).   

Ο Αναστημένος Χριστός καλεί να αποστραφούμε το κακό και να Του ζητήσουμε να έρθει δια του Πνεύματός Του στη ζωή μας ώστε να είναι Σωτήρας και Κύριος… «Σε όσους όμως τον δέχτηκαν, σ’ αυτούς έδωσε το προνόμιο να γίνουν παιδιά του Θεού, σ’ εκείνους δηλαδή, που πιστεύουν στ’ όνομά του» (Ιωάννης 1:12). 

Μ’ αυτό τον τρόπο μπορούμε να βρούμε τη συγχώρηση, ο Θεός μας δικαιώνει και μπορούμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή… «Άρα λοιπόν, αν κανείς ανήκει στο Χριστό, είναι καινούργιο δημιούργημα. Τα παλιά πέρασαν, τώρα πια έχουν γίνει όλα καινούργια!» ( Β’ Κορινθίους 5:17).

 

ΚΑΙΡΟΣ … ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ

Φυσικό είναι να σκεφτούμε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να βρούμε αποδοχή από το Θεό, αλλά ο Υιός Του, ο Ιησούς Χριστός λέει… «Εγώ είμαι ο Δρόμος και η Αλήθεια και η Ζωή. Κανένας δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μονάχα περνώντας από μένα» (Ιωάννης 14:6).

Καλούμαστε να «εγκαταλείψουμε» τον επαναστατικό μας χαρακτήρα και να εμπιστευθούμε την ζωή μας στα χέρια του Θεού ώστε να μπορούμε να λέμε…

«Στα χέρια σου είναι οι καιροί μου»  (Ψαλμοί 31:15). 

Παρόλο όμως που το χρέος μας ξεπληρώθηκε στο σταυρό, υπάρχει ωστόσο κάποιο κόστος για να είναι κάποιος πραγματικός μαθητής του Χριστού… «Όποιος θέλει να με ακολουθεί, ας απαρνηθεί τον εαυτό του και ας σηκώνει καθημερινά το σταυρό του και ας με ακολουθεί» (Λουκάς 9:23).

 

ΚΑΙΡΟΣ … ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ

Λένε ότι όταν ο Θεός έκανε τον «χρόνο», τον έκανε αρκετό. Παρόλο που πιστεύουμε  ότι έχουμε πολλές ευκαιρίες για να αναζητήσουμε  ειρήνη με το Θεό, στη Γραφή αναφέρονται άλλα… «Να, λοιπόν, τώρα είναι ο καιρός που είναι ανοιχτή η πόρτα, Να, τώρα είναι η ημέρα που προσφέρεται η σωτηρία!» (Β’ Κορινθίους  6:2).

Ο θάνατος δεν είναι ένα «νεκρό τέλος», άλλα μια διακλάδωση στο δρόμο της ζωής μας.

Ο Θεός λέει καθαρά υπάρχει προκαθορισμένος χρόνος και η  πρόκληση για όλους μας είναι πως θα τον «ξοδέψουμε».

Το ΤΩΡΑ φαντάζει ως η ιδανική στιγμή για να αποφασίσουμε μια και καλή…

«επειδή, είναι καιρός εκζητήστε τον Κύριο» (Ωσηέ 10:12).

 

Απόδοση από τα αγγλικά από το φυλλάδιο TELit : Νίκος Χ. Παπαδόπουλος, Μηχανικός Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων

Comments are closed.