Ο “ΒΕΝΙΑΜΙΝ” ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

Η οικονομική κρίση έχει αγγίξει τους πάντες αλλά η μεγάλη διαφορά είναι πως ο καθένας μας στο οικογενειακό του περιβάλλον έχει κάπου να πιαστεί, ενώ τα παιδιά που ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» στηρίζει δεν έχουν επιλογές. Μόνο η αβίαστη και διαρκής ενίσχυση εκ του περισσεύματος της καρδίας του καθενός μας μπορεί να διασφαλίσει τη συνέχιση της υποστήριξής τους σε οικογενειακό περιβάλλον.

Αγαπητοί μας Φίλοι & Υποστηρικτές,

20 χρόνια «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» που συμβαδίζουν με 20 χρόνια αγάπης και προσφοράς σας. Από το 1994 οπότε και ιδρύθηκε ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» από “παιδιά” που μεγάλωσαν στο Ορφανοτροφείο Κατερίνης από το 1950 και έπειτα, κάποιοι άνθρωποι θυσίασαν κάτι προκειμένου πάνω από 1.200 παιδιά να ζήσουν στιγμές «οικονομικής και ψυχικής» ανάστασης και συμβουλευτικής υποστήριξης προκειμένου σήμερα να αποτελούν ζωντανό και υγιές κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας.

 

Εδώ και 20 χρόνια οι ιδρυτές του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο διαβίωσης που βασίζεται στη δέσμευση πάνω σε παναθρώπινες αξίες με στόχο να μη βιώσουν άλλα παιδιά αυτά που οι ιδρυτές πέρασαν στα δύσκολα χρόνια της ορφάνιας τους.

 

Είναι δεδομένο πως όσα χρόνια και να περάσουν η απώλεια, η έλλειψη του οικείου, της γονικής μέριμνας, οι δυσκολίες διαβίωσης παραμένουν ίδιες και αφήνουν παρόμοια ισχυρά σημάδια στις ψυχές των παιδιών.

 

20 χρόνια ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» στηρίζει «παιδιά σε κίνδυνο» ανεξάρτητα από ιδεολογικές, πολιτικές, θρησκευτικές και άλλες πεποιθήσεις και με απόλυτη διαφάνεια η οποία έχει ελεγχθεί πολλάκις από τις κρατικές υπηρεσίες.

Ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» δε διαθέτει περιουσιακά στοιχεία. Δεν υπάρχουν κτίρια ή οικόπεδα.

Υπάρχει μια τεράστια όμως παρακαταθήκη από ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την εμπιστοσύνη του κόσμου που κατά τα 2/3 βρίσκεται εντός Ελλάδος και κατά το 1/3 στο εξωτερικό από όπου προέρχονται οι ιδιωτικές προσφορές της γενναιόδωρης αγάπης προς τον πλησίον. Αυτές οι ατομικές δωρεές επέτρεψαν μέσα στα χρόνια αυτά την ανάπτυξη διαφορετικών δραστηριοτήτων :

 

·          Μηνιαία οικονομική υποστήριξη                              

·          Ηθική  και ψυχολογική υποστήριξη

·          Τρόφιμα, Ρούχα, Παιχνίδια, Χριστουγεννιάτικα δώρα

·          Κατασκηνωτικό πρόγραμμα                                      

·          “ΑΓΚΑΛΙΑ για το παιδί σε κίνδυνο” Η πρώτη Παιδική Στέγη – Οικογενειακή Εστία  στην Ελλάδα για «παιδιά σε κίνδυνο» 

 

Από το Δεκέμβριο του 2010, ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» λειτούργησε και το νέο μοντέλο στέγασης 3-5 παιδιών της «ΑΓΚΑΛΙΑΣ» του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο. Πρόκειται για παιδιά που η φροντίδα και η επιμέλειά τους αφαιρέθηκε από τους φυσικούς γονείς και αποδόθηκε ολικά στον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ», μετά από δικαστική απόφαση. Έχοντας λάβει Ειδική Πιστοποίηση φορέων κοινωνικής φροντίδας σε παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη και σε κίνδυνο (ΦΕΚ 1129/τ.Β΄/10-04-2012) και έχοντας ξεκινήσει πάρα πολλές νέες συνεργασίες καθώς και την πρωτοβουλία υποστήριξης των παιδιών με ειδικούς «κουμπαράδες» του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» σε πληθώρα επιχειρήσεων της Κατερίνης (πάνω από 120 σημεία σήμερα), οι παραπάνω δράσεις υποστηρίχθηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

 

Στα 20 όμως χρόνια του ο «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» παρά το γεγονός ότι έλαβε και την πρώτη μικρή οικονομική ενίσχυση μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, βρίσκεται στο κρισιμότερο σημείο ώστε να μην κάνει εκπτώσεις στις αρχές του επιλέγοντας – προκρίνοντας κάποιες δράσεις από άλλες. Και αυτό γιατί δουλεύουμε με τη λογική της οικογένειας όπου κανείς δεν μπορεί να κάνει διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά του..

 

Υπό ομαλές συνθήκες η επέτειος των 20 ετών δραστηριοποίησης του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» θα ήταν απλώς γιορτή. Σήμερα είναι εκ των συνθηκών και χρόνος περισυλλογής καθώς δεν τρεφόμαστε μόνο από τις χαρές του παρελθόντος αλλά κυρίως από τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Αυτό είναι χρέος κάθε οργανισμού που θέλει να εξελίσσεται. Και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με τη δική σας συνεισφορά. Εσείς είστε το σημαντικότερο μέρος του Οραματισμού που έφερε τον «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» έως εδώ.

 

Όταν αναφερόμουν σε οικονομικές δυσκολίες ο αγαπημένος μου «μπαμπάς» Σπύρος Ζωδιάτης μου έλεγε: «Αυτά είναι του Θεού. Όταν εσύ βρεις την ανάγκη να είσαι σίγουρος ότι ο Θεός θα βρει τους δικούς Του ανθρώπους για να ανταποκριθούν.»

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε όλους και ειδικά στα παιδιά του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» για τα οποία αυτά τα 20 χρόνια σημαίνουν πολλά περισσότερα από όσο μπορούμε να φανταστούμε.

 

Εκ μέρους του Δ.Σ. του «ΒΕΝΙΑΜΙΝ»

 

Χάρης & Τζοάννα Αναστασίου

 

“Δεν μπορούμε να αλλάξουμε ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, αλλά αλλάζουμε

 ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ που υποστηρίζουμε”

 

Διεύθυνση : Παύλου Μελά 22Α   Τηλέφωνο και Φαξ: 23510-22005    Κινητό: 6945.154.447

 

   Email: benjaminorphans@gmail.com    Ιστοσελίδα:  www.benjaminorphans.com

shop.benjaminorphans.com    

facebook.com/benjaminorphans 

 

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: 373-48018658, EUROBANK: 0026.0054.17.0200229353

    ΑLPHA BANK: 840-00-2002-008456,ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : 6616-109009-787

Comments are closed.