Το φαινόμενο «Λάκης» και η Ευρωβουλή Γράφει ο Δημήτριος Δημηνάς, Δικηγόρος

Στο φύλλο της 18-4-2014 της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» ο γνωστός δημοσιογράφος Τάκης Θεοδωρόπουλος σχολιάζει με ευφυή και κομψό τρόπο την άρνηση του κ. Λάκη Λαζόπουλου να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του «ΣΥΡΙΖΑ» για τις επικείμενες εκλογές του ευρωκοινοβουλίου της 25-5-2014. Μεταξύ των άλλων ο έγκριτος σχολιαστής αναφέρεται στην υποτιθέμενη αγωνιώδη προσπάθεια του κ. Λάκη να σταθμίσει τι είναι περισσότερο προς το συμφέρον του έθνους: να μας κρατά συντροφιά με τα χάχανα από τηλεοράσεως ή να αγορεύει στο Ευρωκοινοβούλιο; Προφανώς ο πανέξυπνος επαγγελματίας ηθοποιός, ο οποίος χρόνια τώρα κάνει πολιτική μέσα από χυδαία σάτιρα, προτίμησε το ατομικό του οικονομικό συμφέρον, διότι δε θα ήθελε να αποχωρισθεί από την μικρή οθόνη και το παλκοσένικο, που του αποδίδουν ανυπολόγιστα κέρδη και να βρεθεί ξαφνικά στο Στρασβούργο, όπου θα έπρεπε να αντιπαρατεθεί με προσωπικότητες κύρους, οι οποίες δεν σηκώνουν τις γελοίες ατάκες τύπου τσαντιριού.

 Όμως έχοντας εξασφαλίσει την αναγνωρισιμότητα και τις προτιμήσεις ενός μεγάλου μέρους αποχαυνωμένων τηλεθεατών, σαφώς δεν θα αρνηθεί να συμμετάσχει στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ως υποψήφιος βουλευτής του κέντρου ή της περιφέρειας. Έτσι αφενός θα εξασφαλίσει τη διατήρηση των κερδοφόρων δραστηριοτήτων του ως ηθοποιού και γελωτοποιού, αφετέρου θα επαυξήσει τα οικονομικά του από την γενναία βουλευτική αποζημίωση με την συμμετοχή του στην επίσημη κρατική θεατρική σκηνή, που λέγεται κοινώς κοινοβούλιο, και στην οποία συμμετέχουν κατά περιόδους και άλλοι επαγγελματίες ηθοποιοί.

Ανεξαρτήτως πάντως των σχεδιασμών του εθνικού μας διασκεδαστή, είναι κατάντια για τον τόπο να διαχέεται από τα τηλεοπτικά κανάλια ο βόρβορος της χυδαιολογίας που έχει να κάνει με τα γεννητικά όργανα και με σκηνικό εκατοντάδες άτομα πάσης ηλικίας, ακόμη και μικρά παιδιά συνοδευόμενα από τους γονείς τους. Αναφέρω ενδεικτικά μια από τις τελευταίες εκπομπές όπου συνέπραττε με τον κ. Λαζόπουλο ο κ. Ζουγανέλης, ο οποίος ξεσήκωσε το κοινό να μουντζώνει ο ένας τον άλλον και να επαναλαμβάνουν ρυθμικά εν χορώ την ευτελή ατάκα «είμαστε μα…κες». Τα αποδέχονταν και τα επαναλάμβαναν όλοι οι παριστάμενοι σαν χάνοι και δεν βρέθηκε ένας να αντιδράσει.

Δυστυχώς αυτού του είδους οι καλλιτέχνες διαμορφώνουν πρότυπα συμπεριφοράς και το νέο ήθος του φθίνοντος ελληνικού έθνους.

                                                                                      ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Comments are closed.