Οι σκέψεις ενός ελληνόπουλου που εντυπωσιάζουν!

Σ’ ένα ιδιωτικό σχολείο στην Chattanooga των ΗΠΑ, στις εκλογές για την ανάδειξη του συμβουλίου των μαθητών, υπέβαλαν μερικές ερωτήσεις στις οποίες έδωσαν απαντήσεις οι υποψήφιοι. Ο Αλέξανδρος Ιωαννίδης,  μαθητής της Α’ Λυκείου, έδωσε απαντήσεις που μας προκάλεσαν ιδιαίτερη εντύπωση για την ωριμότητα και πνευματικότητα του…

Ο Αλέξανδρος κατάγεται από ΄Ελληνες γονείς, από τη Θεσσαλονίκη. Πατέρας του είναι ο Αναστάσιος (Τάσος) Ιωαννίδης, πρόεδρος της χριστιανικής οργάνωσης AMG International και μητέρα του η Μαργαρίτα Ζέγα Ιωαννίδου, διευθύντρια σε χριστιανικό ιδιωτικό Γυμνάσιο/Λύκειο της περιοχής. Διαβάζοντας τις απαντήσεις στα αγγλικά, εντυπωσιαστήκαμε τόσο από το βάθος τους που προχωρήσαμε σε μετάφρασή τους για  να τις δημοσιεύσουμε, ώστε νέοι της ηλικίας του Αλέξανδρου αλλά και μεγαλύτεροι και να ευλογηθούν και να προβληματιστούν….    

  1. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά ή τα προσόντα που σε ξεχωρίζουν για να είσαι ένας καλός ηγέτης; Αγαπώ με όλη μου την καρδιά τον Κύριο και Σωτήρα μου Ιησού Χριστό. Δεν φοβάμαι να μιλώ για τα πιστεύω μου και προσεύχομαι να με χρησιμοποιήσει ο Θεός σαν δικό Του όργανο στον κόσμο αυτό. Μου αρέσει επίσης να συνεργάζομαι με άλλους και να βοηθώ ανθρώπους όποτε μπορώ. Προσεύχομαι επίσης να με κρατά ο Θεός ταπεινό και είμαι πάντοτε πρόθυμος να προωθώ με αμεροληψία ό,τι είναι καλό για το σχολείο και για τους συνανθρώπους μου γύρω μου.
  2. Πώς νομίζεις πως σε βλέπουν οι άλλοι μαθητές του σχολείου; Για να ανακαλύψω την απάντηση στο ερώτημα αυτό, πριν υποβάλω την αίτησή μου, μίλησα με δύο από τους καλύτερους φίλους μου και τους ρώτησα αν νομίζουν πως είμαι ακέραιος χαρακτήρας ή όχι. Με βλέπουν σαν ένα άτομο που αγαπάει πραγματικά το Χριστό; Τους ρώτησα επίσης αν ξέρουν κάποιον που να νομίζει πως η πίστη μου δεν είναι γνήσια ή αν κουνάει ειρωνικά το κεφάλι του όταν ακούει πως αγαπώ το Χριστό. Μου είπαν πως δεν ξέρουν κανέναν που να έχει αμφιβολίες για την πίστη μου. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι όλοι οι μαθητές με βλέπουν ως ένα άτομο που αγαπάει τον Κύριο και προσπαθεί να κάνει ό,τι το καλύτερο για να Τον δοξάζει. Νομίζω επίσης πως με βλέπουν ως ένα πρόσωπο που υπεραμύνεται με θέρμη όσα πιστεύει και επηρεάζει τους άλλους θετικά.
  3.  Γιατί θέλεις να υπηρετήσεις ως μέλος στην Μαθητική Επιτροπή του SBA; (Silverdale Baptist Academy – είναι το όνομα του σχολείου). Θέλω να υπηρετήσω εδώ γιατί θέλω να προβάλω το όνομα το Χριστού στους μαθητές του SBA. Θέλω να έχω τον σεβασμό των άλλων γιατί θέλω να με χρησιμοποιεί ο Θεός με το κύρος αυτής της θέσης να ασκήσω την επιρροή μου για την επέκταση της Βασιλείας Του ανάμεσα στους μαθητές του σχολείου. Θέλω να θέσω τον εαυτό μου στην υπηρεσία του Κυρίου. Από αυτή τη θέση θα ασκώ μεγάλη επίδραση. Θέλω να δώσω να καταλάβουν όλοι πόσο καταδικαστέες είναι οι διακρίσεις και τα υποτιμητικά πειράγματα εναντίον κάποιων μαθητών, θέλω να προωθήσω ευγενείς και θεάρεστες ιδέες ανάμεσα στους μαθητές, έτσι που να εκλείψουν απρεπείς ή προσβλητικές ενέργειες. Μου αρέσει επίσης να υπηρετώ και να βοηθώ άλλους. Πιστεύω πως η κλήση αυτή είναι από τον Θεό και είναι μια μεγάλη ευκαιρία για μένα να υπηρετήσω άλλους ανθρώπους.
  4. Ποιος είναι ο οραματισμός σου για τον επόμενο χρόνο; Θέλω να δω το σχολείο μας να συνεχίσει την πορεία του σύμφωνα με το θέλημα του Θεού. Θέλω να δω να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα προσδοκίας μεγάλων πραγμάτων από το Θεό και ως ανταπόκριση στις προσδοκίες αυτές να επιχειρηθούν μεγάλα πράγματα για τον Θεό.  Δεν θέλω να δω κανέναν μαθητή να συμπεριφέρεται υπεροπτικά και να περιφρονεί τους άλλους. Θέλω να δω κοινωνική ισότητα στο σχολείο. Θέλω όλοι να έχουν το δικαίωμα της έκφρασης γνώμης και να ακούγεται η φωνή όλων χωρίς διακρίσεις. Θέλω να δω ένα τέλος σε κάθε είδος διάκρισης και πειραγμάτων, καθώς και κάθε άλλης πράξης που δεν τιμά το Θεό. Και πάνω απ’ όλα, θέλω ο Κύριος να δοξάζεται με τις πράξεις του κάθε μαθητή. Δεν θέλω να δω μαθητές να νιώθουν υποτιμημένοι, θέλω όλους τους μαθητές να νιώθουν ότι ο Θεός τους αγαπά και θέλω να δω μια ατμόσφαιρα στο σχολείο που θα προωθεί αυτό το πνεύμα.
  5. Πώς μπορείς να αποδείξεις μια προσωπική σχέση με το Χριστό: Αγαπώ τον Κύριο με όλη την καρδιά μου. Προσεύχομαι σ’ Αυτόν να με κάνει έναν καλύτερο χριστιανό κάτω από οποιεσδήποτε περιστάσεις. Του ζητώ να ανάψει μια φλόγα μέσα μου και να με χρησιμοποιεί για την περαιτέρω επέκταση της Βασιλείας Του κάθε μέρα. Ο Θεός έχει μεταμορφώσει ριζικά τη ζωή μου κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου και η προσευχή μου είναι να έχει πάντοτε  Αυτός την πρώτη θέση στη ζωή μου ό,τι και να συμβεί. Τον αγαπώ και κάνω ό,τι μπορώ για να Τον υπηρετήσω.
  6. Πώς μπορείς να αποδείξεις την αφοσίωσή σου στο SBA; Πάντοτε υπερασπίζομαι το σχολείο μου. Το συστήνω σε μαθητές άλλων σχολείων που δεν αρέσουν το σχολείο τους και τους λέω να προσπαθήσουν να έρθουν στο δικό μας σχολείο. Έχω φίλους που προσπαθώ να τους πείσω πως αξίζει να έρθουν στο Silverdale. Το  Silverdale υπήρξε το δεύτερο σπίτι μου από το 2003 κι εδώ. Είμαι εδώ πάνω από δέκα χρόνια  και κάνω ό,τι μπορώ για να το προωθήσω ως το καλύτερο εκπαιδευτικό και πνευματικό ίδρυμα που επίσης βοηθάει τους μαθητές να γίνουν οι καλύτεροι πολίτες στην πόλη μας.
  7. Ανάφερε άλλες περιπτώσεις προσφοράς υπηρεσιών, ηγετικές εμπειρίες σου κλπ, που δεν αναφέρθηκαν πιο πάνω. Μετέχω σε μια ομάδα που θα πραγματοποιήσει ένα ιεραποστολικό ταξίδι στο Λος Άντζελες αυτό το καλοκαίρι για να βοηθήσουμε άστεγους.  Ένας φίλος μου κι εγώ σχεδιάζουμε να κάνουμε μια εκστρατεία ευαγγελισμού στην τοπική μας κοινωνία εδώ στην πόλη μας. Προσφέρω κατά διαστήματα εθελοντική υπηρεσία σε μη κερδοσκοπικές οργανώσεις (όπως για παράδειγμα η AMG International), και βοηθώ διάφορα άτομα εκεί κατά τις καλοκαιρινές διακοπές μου. Μετείχα στη διανομή τροφίμων σε απόρους που οργάνωσε το σχολείο μας πολλές φορές. Έχω μετάσχει στο παρελθόν σε ομάδα που πραγματοποίησε εκστρατεία ευαγγελισμού στο Μέμφις. Υπηρέτησα ως εθελοντής σε τάξεις καλοκαιρινών Βιβλικών μαθημάτων της Εκκλησίας μου. Στις πρωινές λατρείες της εκκλησίας μας στέκομαι στην πόρτα και υποδέχομαι τον κόσμο που έρχεται. Με μια ομάδα νέων της εκκλησίας μας έχουμε καθαρίσει σπίτια ανθρώπων που χρειάζονταν βοήθεια μέσα στην πόλη μας. Έχω πάει στο σχολείο Orchard Knob δυο φορές για συντροφιά με τα παιδάκια εκεί. Έχω πάει στο πάρκο Alton για να καθαρίσω ένα σχολείο και έχω πάει επίσης μαζί με την τάξη μου για να βοηθήσω στο πακετάρισμα τροφίμων για τους φτωχούς της πόλης μας. Χρησιμοποιώ κάθε ευκαιρία για να βοηθήσω τους ανθρώπους στην πνευματική τους ανάπτυξη και στις σχέσεις τους με τον Θεό. Ανθρώπους που συναντώ προσωπικά, αλλά και μέσω του διαδικτύου, Twitter,  Facebook  κλπ.

Ομιλία Αλέξανδρου Ιωαννίδη στους μαθητές του σχολείου του

Φίλοι, συμμαθητές, πατριώτες, δώστε μου για λίγο την προσοχή σας. Είναι τιμή μου που στέκομαι στο βήμα αυτό σήμερα. Η επόμενη σχολική χρονιά, φίλοι μου, θα είναι μια καταπληκτική χρονιά. Αλλά πρώτα, ας ευχαριστήσουμε το Θεό για όλα όσα έχει κάνει αυτή τη χρονιά και για την άξια ηγεσία που έχει θέσει σε αυτό το σχολείο.

Είμαι εδώ για να σας πω ότι θέτω υποψηφιότητα  για τη θέση του Οικονομικού Διαχειριστή  της Επιτροπής των μαθητών για τον ερχόμενο χρόνο. Το κάνω αυτό για πολλούς λόγους, αλλά ο κυριότερος και ο πιο σπουδαίος είναι η επιθυμία μου να δω να δοξάζεται ακόμα περισσότερο ο Θεός μέσα στο σχολείο μας και μέσω του σχολείου μας. Το περασμένο καλοκαίρι ο Θεός πραγματοποίησε μια ριζική αλλαγή στη ζωή μου, που με έκανε να στρέψω την προσοχή και το ενδιαφέρον μου από του να επιδιώκω προσωπική αναγνώριση ή να ευχαριστώ τους άλλους, στο να δοξάζω και να ευχαριστώ το Θεό. Αυτός έχει αλλάξει την κατεύθυνση του ενδιαφέροντός μου από τον εαυτό μου και την έχει στρέψει προς τη σωστή κατεύθυνση. Τώρα πασχίζω να υπηρετώ Εκείνον και να φέρω δόξα στο όνομά Του σε κάθε ευκαιρία και όποτε μπορώ. Έθεσα την υποψηφιότητα αυτή, γιατί βλέπω αυτή τη θέση σαν μια μεγάλη ευκαιρία να δοξάσω το όνομα του Κυρίου. Από μια θέση τόσο σημαντική στο σχολείο μας, θα μου δοθεί μια μοναδική ευκαιρία για την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος που θα επιδιώκει να ευχαριστεί το Θεό, παρά τους ανθρώπους. Την ανάδειξη ατόμων που επιδιώκουν τη δόξα του Θεού παρά τη δική τους. Αυτό είναι που θέλω να δω μέσα στο σχολείο μας. Θέλω να τεθεί ένα τέλος στις διακρίσεις και τα υποτιμητικά σχόλια ή πειράγματα σε βάρος κάποιων μαθητών, αλλά και στις διακρίσεις που γίνονται από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θέλω να δω να εξαλείφονται οι κλίκες. Δεν θέλω να βλέπω υπερόπτες μαθητές που να υποτιμούν τους άλλους. Θέλω να δω όλους να έχουν σχέσεις αρμονικές μεταξύ τους και να δείχνουν αγάπη ο ένας για τον άλλο. Θέλω να χρησιμοποιήσω αυτή τη θέση για να υπηρετήσω και να προωθήσω ένα περιβάλλον που να αποθαρρύνει την έλλειψη αγάπης έναντι των άλλων ανθρώπων. Θέλω να το δω αυτό να γίνεται μια σταθερή ιδεολογία.

Εκτός από αυτό, θέλω να δώσω στον καθένα το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης της γνώμης του. Ακούω πάρα πολλά παράπονα από μαθητές στις μεταξύ τους συζητήσεις στους διαδρόμους του σχολείου, αλλά και προσωπικά  σ’ εμένα, για τα «στραβά» που γίνονται μέσα στους χώρους του SBΑ. Και το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι ακούω πάρα πολλές καλές ιδέες που λέγονται όμως μόνο ανάμεσα σε φίλους στις μεταξύ τους συζητήσεις, αλλά ποτέ δεν τις λένε ανοιχτά και δεν τις προωθούν ευρύτερα. Θέλω να είμαι ο άνθρωπος στον οποίο ο καθένας να μπορεί να μιλάει για οποιοδήποτε θέμα με άνεση και σιγουριά. Ο άνθρωπος που μπορεί να ακούει με ανοιχτό μυαλό κάθε ιδέα που εκφράζει το κάθε άτομο, και να ενεργεί με γνώμονα την ωφέλεια των συμμαθητών του από την ιδέα αυτή. Ο άνθρωπος που να μπορεί ο Θεός να χρησιμοποιεί  για να φέρει μια ριζική αλλαγή στο σχολείο μας για τη δόξα τη δική ΤΟΥ. Το σύνθημα της εκκλησίας μου τον περασμένο χρόνο ήταν: «Να προσδοκάς μεγάλα πράγματα από τον Θεό, και να επιχειρείς μεγάλα πράγματα για τον Θεό». Τον ερχόμενο χρόνο θέλω να δω όλους μας να επιχειρήσουμε μεγάλα πράγματα και να φέρουμε μεγάλες αλλαγές, γιατί θέλω κάθε μικρή φλόγα που υπάρχει ανάμεσά μας για το Χριστό μέσα στο σχολείο αυτό, να μεγαλώσει και να λάμψει μέσα σε ολόκληρη την κοινωνία! Θέλω την ανάπτυξη ενός περιβάλλοντος ακριβώς σαν αυτό προσπερνώντας κάθε εμπόδιο. Δεν θέλω να αρκεστούμε και να μείνουμε στα λόγια, αλλά να προχωρήσουμε σε έργα. Κι αυτό υπόσχομαι πως θα επιδιώξω!

Συμμαθήτριες και συμμαθητές,

Ευχαριστώ πολύ για την προσοχή σας.

Ο Θεός να σας ευλογεί.

Comments are closed.