ΝΑΥΑΓΙΑ

 

Μία στατιστική αναφέρει πως 400 εκατομμύρια άνθρωποι πάσχουν από κατάθλιψη και τετρακόσιες χιλιάδες άτομα αυτοκτονούν κάθε χρόνο. Γιατί όλα αυτά; Τι λείπει από τον σύγχρονο πολιτισμένο κόσμο που ζούμε; Δεν λείπει τίποτε. Παρ’ όλα αυτά εμφανίζονται όμως όλο καιπερισσότεροι ψυχασθενείς και οι αυτοκτονίες αυξάνονται δραματικά τα τελευταία χρόνια. Ο κόσμος όλος μοιάζει με ένα πλοίο που βουλιάζει. Και ναυαγοί είναι όλοιαυτοί, που στην αγωνία τους να σωθούν δεν βρίσκουν το σωσίβιο και καταλήγουν στην κατάθλιψη.

Σ’ αυτόν τον κόσμο, τον γεμάτο ναυαγούς, ο αγαθός Θεός, ο Θεός της αγάπης προσφέρει σωσίβιο σίγουρο και ασφαλές. Και είναι λυπηρό που οι άνθρωποι αρνούνται να το χρησιμοποιήσουν για να σωθούν. Ο Θεός έδωσε τον Υιό Του, για να είναι Αυτός, ο μόνος Σωτήρας των ψυχών μας. Είναι το μοναδικό σωσίβιο για τον κάθε ναυαγό. Και όσοι το αρπάξουν σώζονται για πάντα από τον πνιγμό, την αιώνια καταστροφή.

Μήπως και εσύ είσαι ένας ναυαγός; Κοίταξε γύρω σου! Δίπλα σου είναι το σωσίβιο, είναι ο Κύριος Ιησούς που σου απλώνει τα τρυπημένα χέρια Του για να σε πιάσει, για να σε σώσει. Άπλωσε και συ  το χέρι της πίστης σου σε Αυτόν. Θα σου δώσει τη σωτηρία της  ψυχής σου και όχι μόνο αλλά θα σε σώσει και από τα προβλήματα της καθημερινότητας, θα σου δώσει λύσεις. θα γίνεις ευτυχής για πάντα. Αξίζει να εμπιστευθούμε το δώρο που ο Θεός έχει για εμάς. Ο Σωτήρας Χριστός μας αγαπά όλους, αγάπα κι εσένα!

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ, Κοζάνη

Comments are closed.