Η ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ (Τα ζώδια)

Γράφει ο ΘΩΜΑΣ ΚΟΣΜΑΔΗΣ

(Τα ζώδια ή ο ζωντανός Θεός)

Προλήψεις, δεισιδαιμονίες, ζώδια, αστρολογία, ωροσκόπια, νεκρομαντεία, χαρτομαντεία, δαιμονολατρία, οιωνοσκοπία (πρόγνωση του μέλλοντος διαμέσου των πτηνών), λευκή και μαύρη μαγεία, κρυστάλλινες σφαίρες, υπνωτισμός, πνευματισμός, αποκρυφισμός, υπερβατικός διαλογισμός, καφετζούδες, βασκανία, πέταλα, ανησυχία για το άγνωστο αύριο, κ.λπ. Όλ’ αυτά τα μέσα οδηγούν τον παραπλανημένο άνθρωπο σε αδιέξοδο της ψυχής και του πνεύματός του. Ίσως να έχεις πέσει κι εσύ, αγαπητέ μου φίλε, σε κάποια απ’ αυτές τις παγίδες της παραφροσύνης και να ταλαιπωρείσαι από παρόμοιες περιπέτειες. Τι ήταν εκείνο, αλήθεια, που σ’ έκανε να στραφείς σε κάτι απ’ όλ’ αυτά που αναφέρουμε παραπάνω;

Η γενική διαπίστωση επικεντρώνεται στο φόβο και τη μέριμνα. Αβεβαιότητα για το αύριο, ανασφάλεια, υγεία, γάμος ή οικογενειακά προβλήματα, θέματα εργασίας, πανεπιστημιακή καριέρα, σειρά απογοητεύσεων, παράνομες σεξουαλικές σχέσεις, περιέργεια, ακόμα και η ήττα της oμάδας μας στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχονται και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να  υποδαυλίσουν την κατάσταση διαφημίζοντας καθημερινά τα ονόματα και τις επιδεξιότητες των διαφόρων μελλοντολόγων.

Τι είδους επιτυχία, όμως, μπορεί κάποιος να περιμένει από τα ζώδια; Ποια λύση μπορούν να του προσφέρουν στα διάφορα προβλήματα που τον καταδυναστεύουν; Σκέφτηκες ποτέ σοβαρά, γιατί είναι τόσοι πολλοί – ίσως κι εσύ ο ίδιος – εκείνοι που αναζητούν στήριγμα σε μάγους και μαγείες ;

Η μαγεία προέρχεται από την Περσία, όπου οι ιερείς εκεί λέγονταν μάγοι. Σ’ όλες τις εποχές, βλέπουμε τον άνθρωπο να επιδιώκει ν’ αλλάξει τη ζωή και τα γεγονότα της ιστορίας του προς το καλύτερο. Από την αρχαιότητα ακόμα, οι θεοί των προγόνων μας έπαιζαν κι αυτοί το ρόλο τους προσπαθώντας να μαντέψουν τα μέλλοντα, με τους οιωνούς (όρνεα) κ.λπ. Πέρα όμως απ’ αυτή την παραφροσύνη η οποία έχει παρασύρει και το σύγχρονο άνθρωπο, υπάρχει ο αιώνιος Θεός που φανέρωσε τον εαυτό Του στους ανθρώπους διαμέσου του Υιού Του. Κι αυτός ο Θεός μάς πληροφορεί και μας βεβαιώνει ότι:

«Τα κρυφά ανήκουν στον Κύριο, το Θεό μας. Εκείνα όμως που έχουν αποκαλυφθεί ανήκουν για πάντα σε μας και στους απογόνους μας»  (Δευτερονόμιο 29:28). «Θα σας πούνε: ‘Συμβουλευτείτε τα πνεύματα των νεκρών και τους μάντεις που ψιθυρίζουν και μουρμουρίζουν’» (Ησαίας 8:19).

Παρ’ όλ’ αυτά, όχι μόνον απλοί άνθρωποι του λαού, αλλά ακόμα και πανίσχυροι ηγέτες εθνών ασχολούνται με την αστρολογία και τα μέντιουμ, προσπαθώντας να βρουν κάποια λύση ή κάποια οδηγία. Το ίδιο έκαναν στην αρχαιότητα και οι  βασιλιάδες στη Βαβυλώνα. Θέλοντας να γνωρίσουν ποια χώρα θα έπρεπε να κατακτήσουν, ανακάτευαν βέλη με πρακτικές μαντείας. Έβαζαν δυο βέλη σε μια σακούλα. Το κάθε βέλος είχε γραμμένο κάποιο γεωγραφικό χώρο. Τα ανακάτευαν στη σακούλα, και όποιο βέλος έβγαινε πρώτο κι έπεφτε στη γη, αλίμονο σ’ εκείνη τη χώρα όπου θα έκαναν τις στρατιωτικές επιθέσεις τους! (Βλέπε Ιεζεκιήλ 21:21). Η Βαβυλώνα είχε καταντήσει να είναι το επίκεντρο της μαγείας. Ο Άγιος, όμως, και Δίκαιος Κριτής, ο Θεός μας, αποδοκιμάζει τη Βαβυλώνα μαζί με όλες τις σκοτεινές δυνάμεις όλων των εποχών με τούτα τα λόγια:

«Κάθησε τώρα με τα ξόρκια και τις πολλές μαγείες σου, που σ’ έχουν απ’ τα νιάτα σου κουράσει. Ίσως μπορέσεις απ’ αυτά να ωφεληθείς, τη συμφορά ίσως μπορέσεις να την αποδιώξεις. Απ’ τους πολλούς σου συμβουλάτορες κουράστηκες. Ας σηκωθούνε τώρα να σε σώσουν οι ουρανοσκόποι και οι αστρολόγοι, που σου αναγγέλλουν κάθε μήνα τι πρόκειται να σου συμβεί. Θα γίνουν σαν το άχυρο κι η φωτιά θα τους κάψει. Δε θα μπορέσουν να σωθούν από της φλόγας την ορμή. Γιατί δε θα ‘ναι ανθρακιά να ζεσταθούν, δε θα ‘ναι αναμμένα κάρβουνα να κάτσουν αντικρύ τους. Έτσι θα καταντήσουνε οι μάγοι σου που από τα νιάτα σου σ’ απομυζούνε. Θα πάρουνε το δρόμο τους και θα περιπλανιούνται, κι ούτε ένας να σε σώσει δεν θα μπορεί» (Ησαίας 47:12-15).

Ο Ιησούς Χριστός, ο Οποίος διακηρύττει και λέει: «Εγώ είμαι η Αλήθεια», αναφέρεται σ’ όλους αυτούς τους σκοτεινούς δρόμους μέχρι και «τα απόκρυφα μυστικά του σατανά» (Αποκάλυψη 2:24). «Ο Θεός δεν είναι Θεός ακαταστασίας αλλά ειρήνης» (Α’ Κορινθίους 14:33). Ο Υιός του Θεού είναι ο Αρχηγός και τελειωτής της σωτηρίας (Εβραίους 2:10). «Η σωτηρία είναι στα χέρια του Θεού μας, που κάθεται στο θρόνο, και του Αρνίου» (Αποκάλυψη 7:10).

Μόνο μ’ αυτή την προσφορά της θυσίας και εξιλέωσης μπορεί ο πελαγωμένος και ταλαντευόμενος άνθρωπος να αποκτήσει ειρήνη και σωτηρία. Ο Αναστημένος Χριστός λέει: «Εγώ είμαι η Οδός, η Αλήθεια και η Ζωή… Θα γνωρίσετε την αλήθεια, και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει… Εγώ είμαι το Φως του κόσμου» (Ιωάννης 14:6, 8:32,12). «…Ο Υιός του Θεού ήρθε στον κόσμο για να καταστρέψει τα έργα του διαβόλου» (Α’ Ιωάννου 3:8). Ο αμαρτωλός, που συγχωρείται από τον Χριστό και μεταμορφώνεται η ζωή του, μπορεί να ψάλει με τον γνωστό Ψαλμωδό:
«Το δρόμο με μαθαίνεις της ζωής.  Αμέτρητη χαρά είν’ η παρουσία σου, απόλαυση, στα δεξιά σου, αιώνια!» (Ψαλμός 16:11).
Και η Αποκάλυψη προειδοποιεί κάθε άνθρωπο:
«Έξω (από τη Βασιλεία του Θεού) θα μείνουν όσοι είναι αδιάντροποι σαν τα σκυλιά, οι μάγοι, οι πόρνοι, οι φονιάδες, οι ειδωλολάτρες, και εκείνοι που τους αρέσει ν’ αντιστρατεύονται την αλήθεια» (22:15).

Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι μας επιφυλάσσει το αύριο, εκτός από τον Παντογνώστη Θεό και τον Υιό Του. Στα δικά Του χέρια είναι οι καιροί μας. Ο Κύριος Ιησούς Χριστός καλεί κάθε αμαρτωλό να μετανοήσει και να δεχθεί την προσφορά της σωτηρίας Του. Τη λύτρωσή Του ο Κύριος δεν τη δίνει με πληρωμή, όπως κάνουν οι σύγχρονοι φοροφυγάδες μάγοι και μέντιουμ, αλλά την προσφέρει εντελώς δωρεάν διαμέσου της χάρης Του. Σε κάθε έναν που πιστεύει, η σωτηρία του Θεού είναι τέλεια και ολοκληρωμένη. Ο Ιησούς Χριστός καλεί και σένα να Τον δεχτείς ως  Σωτήρα και Κύριό σου. Δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος . Ο μόνος που μπορεί να σε λυτρώσει από τα δεσμά της αμαρτίας είναι ο σταυρωμένος και αναστημένος Ιησούς. Η πρόσκλησή Του εξακολουθεί να ακούγεται και σήμερα με την ίδια θέρμη και βεβαιότητα: «Ελάτε σε Μένα!».

 

ΓΙΑ ΑΓΓΛΟΜΑΘΕΙΣ

* www.cosmades.org η ιστοσελίδα του παλαίμαχου ιεραπόστολου Θωμά Κοσμάδη με ευλογημένα  κηρύγματά του, βιογραφίες και άλλα ενδιαφέροντα.

 

Comments are closed.