ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΕΣ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ

Με πολλή αγάπη απευθύνουμε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στους απόφοιτους όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων:

Αγαπητέ μας Φίλε, καθώς έκλεισες ένα σημαντικό στάδιο της ζωής σου και μπροστά σου απλώνονται νέοι ορίζοντες δράσης και σταδιοδρομίας, σου δίνουμε τρεις συμβουλές:

1) Μην ξεχνάς ότι έχεις μόνο μια ζωή. Χρησιμοποίησε και αξιοποίησέ την στο μεγαλύτερο και καλύτερο δυνατό βαθμό. Μόνο ο Θεός ξέρει πόσο θα διαρκέσει. Κάθε μέρα είναι ένα δώρο από τον Θεό. Κάνε το καλύτερο που μπορείς την ημέρα αυτή. Μην ξεχνάς ότι το ταξίδι της ζωής αυτής είναι σύντομο. Αργά- γρήγορα θα τερματιστεί και μια μέρα θα κληθούμε να δώσουμε λόγο στο πως πορευτήκαμε. Μην ακούς αυτούς που λένε ότι όλα εδώ τελειώνουν. Αν δεν είναι όμως έτσι, ποιος θα χάσει; Κάνε ένα πρόγραμμα στη ζωή σου για το πώς θα αξιοποιήσεις καλύτερα το χρόνο σου την επόμενη βδομάδα, τον επόμενο μήνα… Τα εφόδια που πήρες από το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το Λύκειο, το Πανεπιστήμιο, το… θα σε βοηθήσουν ίσως να βρεις μια αξιοπρεπή δουλειά και θα σε καθιερώσουν στην κοινωνία. Αλλά δεν μπορούν να σε προετοιμάσουν για το μεγάλο και χωρίς επιστροφή ταξίδι. Επειδή το παρελθόν δεν μπορείς να το ξαναζήσεις. Έφυγε μια για πάντα. Αξιοποίησε το μέλλον σου. Σκέψου την αιωνιότητα.

2) Οι επιλογές, οι εκλογές και οι αποφάσεις σου να είναι προσεγμένες και σωστές και για να είναι τέτοιες πρέπει να κατευθύνονται από τον Θεό και να τιμούν και να δοξάζουν το Όνομα Του. Να ξέρεις ότι οι επιλογές σου θα επηρεάσουν όλη την κατοπινή ζωή σου και θα έχουν επίσης αντίκτυπο θετικό ή αρνητικό και στη ζωή εκείνων με τους οποίους έρχεσαι σε επαφή. Εκπλήρωσε το σκοπό για τον οποίο σ’ έπλασε ο Θεός. Μην ελπίζεις ότι θα μπορέσεις να την ξαναζήσεις τη ζωή αυτή. Δεν υπάρχει μετενσάρκωση. Τα χρόνια περνούνε. Ήδη βρισκόμαστε στη μέση του 2009. Κάποτε θα ρίξεις τα μάτια σου πίσω και θα θρηνείς για τις χαμένες ευκαιρίες. Για να μην φτάσεις σ’ εκείνη τη στιγμή κάνε το καλύτερο που μπορείς.

3) Κάνε την πιο σοβαρή εκλογή της ζωής σου. Βλέποντας την προσκαιρότητα και ματαιότητα της ζωής αυτής, μη προσκολλάσαι στα εφήμερα, τα υλικά και φθαρτά αλλά στρέψε τα μάτια σου στα αιώνια, μάλλον στον Αιώνιο, τον Ιησού Χριστό, που αν και Θεός έγινε Άνθρωπος για να προσφέρει τον Εαυτό Του θυσία για τις αμαρτίες σου. Είναι το Δώρο του Θεού στον πεσμένο και αμαρτωλό άνθρωπο. Θα απορρίψεις το δώρο της αγάπης του Θεού, για τα σκύβαλα και μηδαμινά της ζωής αυτής;

Αγαπητέ μας φίλε, καθώς βρίσκεσαι σ’ ένα νέο σταυροδρόμι και είσαι έτοιμος να εκλέξεις, πρόσεξε να κάνεις τη σωστή εκλογή που θα είναι τόσο κρίσιμη και καθοριστική για τον αιώνιο προορισμό σου.

Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

Comments are closed.