Έχεις τον Χριστό… έχεις τα πάντα…

Επίκαιρο Κήρυγμα του Φώτη Ρωμαίου. Υπάρχει σε βίντεο: ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ…..ΕΧΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

 

 

 

«Τι να προσθέσουμε σ’ αυτά; Όταν είναι ο Θεός με το μέρος μας, ποιος μπορεί να είναι εναντίον μας; Ο Θεός δεν λυπήθηκε ούτε το μονογενή του Υιό, αλλά τον παρέδωσε στο θάνατο για χάρη όλων μας. Δε θα μας δωρίσει, λοιπόν, μαζί μ’ αυτόν τα πάντα; Ποιος μπορεί να κατηγορήσει αυτούς που διάλεξε ο Θεός; Κανείς, γιατί ο Θεός ο ίδιος τούς δικαιώνει. Και ποιος θα τους καταδικάσει; Κανείς, γιατί ο Χριστός πέθανε για μας. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά κι αναστήθηκε και βρίσκεται τώρα στα δεξιά του Θεού, όπου μεσολαβεί για μας. Τι, λοιπόν, μπορεί να μας χωρίσει από την αγάπη του Χριστού; Μήπως τα παθήματα, οι στενοχώριες, οι διωγμοί, η πείνα, η γύμνια, οι κίνδυνοι ή ο μαρτυρικός θάνατος; Σύμφωνα με τη Γραφή: Για σένα πεθαίνουμε όλη την ημέρα. Μας μεταχειρίζονται σαν πρόβατα που τα πάνε για σφαγή. Εμείς όμως βγαίνουμε νικητές μέσα απ’ όλες αυτές τις δυσκολίες με τη βοήθεια του Χριστού, ο οποίος μας αγάπησε. Κι είμαι πραγματικά βέβαιος πως ούτε θάνατος ούτε ζωή ούτε άγγελοι ούτε άλλες ουράνιες δυνάμεις ούτε παρόντα ούτε μέλλοντα ούτε κάτι άλλο είτε στον ουρανό είτε στον άδη ούτε κανένα άλλο δημιούργημα θα μπορέσουν ποτέ να μας χωρίσουν από την αγάπη του Θεού για μας, όπως αυτή φανερώθηκε στο πρόσωπο του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας» (Ρωμαίους 8, 31-39)

 

Στις ιστορικές και κρίσιμες μέρες που ζούμε είναι ευκαιρία ως πιστοί του Χριστού να επαναξιολογήσουμε και να επιβεβαιώσουμε την πηγή της ελπίδας μας. Είναι αυτές οι μέρες που βιώνουμε, ακριβώς, την ίδια πίεση, τις ίδιες προκλήσεις και τους ίδιους προβληματισμούς μ’ όλους τους συμπατριώτες μας, αλλά έχουμε, και πρέπει να έχουμε, ένα εντελώς διαφορετικό αξιακό σύστημα, μια άλλη οπτική, μια ανατρεπτική προσέγγιση στην ελπίδα. Είναι οι μέρες αυτές που καλούμαστε να αναγνωρίσουμε ότι η πληρότητά μας, οι προσδοκίες μας, οι προοπτικές μας, η πίστη μας και το παράδειγμά μας πηγάζουν αποκλειστικά απ’ την παρουσία του προσώπου του Χριστού στην καρδιά και τη ζωή μας.

Δεν είναι μια θρησκευτική διακήρυξη, δεν είναι μια απόδραση από την πραγματικότητα, δεν είναι μια συναισθηματική επικάλυψη, είναι η επιλογή μιας ζωής που έχει σαν μοναδική πηγή της, προμήθειά και ελπίδα της τον Χριστό. Αυτή είναι η ζωντανή ελπίδα για την αυριανή μέρα, για μας και όσους θέλουν να ζήσουν μια πραγματικά νέα ζωή

Ημερομηνία: 5/7/2015

Comments are closed.