Ένα Πλοιάριο στη διάθεση του Χριστού

του Χάρη Ι. Νταγκουνάκη (Επίκαιρο κήρυγμα σε βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=Q-cgCEMPppY&feature=youtu.be)

Μάρκος 4,35-41

Το βράδυ εκείνης της ημέρας λέει ο Ιησούς στους μαθητές του: «Ας περάσουμε στην απέναντι όχθη». Κι αφού άφησαν τον κόσμο, πήραν τον Ιησού όπως ήταν στο πλοιάριο κι έφυγαν. Τον συνόδευαν κι άλλα πλοιάρια. Τότε έγινε μεγάλη ανεμοθύελλα και τα κύματα χτυπούσαν πάνω στο πλοιάριο, με αποτέλεσμα αυτό ν’ αρχίσει να βυθίζεται. Ο Ιησούς ήταν στην πρύμνη και κοιμόταν πάνω σ’ ένα μαξιλάρι. Τον ξυπνούν και του λένε: «Διδάσκαλε, δε σε νοιάζει που χανόμαστε;» Εκείνος σηκώθηκε, επιτίμησε τον άνεμο και είπε στη θάλασσα: «Σώπα· φιμώσου!» Σταμάτησε τότε ο άνεμος κι έγινε απόλυτη γαλήνη. Και στους μαθητές είπε: «Γιατί είστε τόσο δειλοί; Γιατί δεν έχετε πίστη;» Τότε τους κατέλαβε μεγάλο δέος κι έλεγαν μεταξύ τους: «Ποιος τάχα είναι αυτός, που κι ο άνεμος και η θάλασσα τον υπακούν;»

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΗΡΥΓΜΑΤΟΣ

Κανένα ναυάγιο δεν είναι ποτέ για καλό. Τα ναυάγια της θάλασσας αφήνουν πίσω τους ναυάγια ζωών, οικογενειών, δυστυχία και παντοτινό πένθος.

Καμιά θαλασσοταραχή εξάλλου δεν αφήνει καλές εντυπώσεις. Μόνο κάτι τραγικό έχουν να θυμίσουν. Είτε στο φυσικό κόσμο είτε στον επιχειρηματικό είτε στην υγεία είτε στην οικονομία! Η φουρτούνα είναι φουρτούνα!

Στη Βίβλο ωστόσο υπάρχει μια θαλασσοταραχή που παραλίγο να οδηγήσει ένα ψαροκάικο σε ναυάγιο αλλά ευτυχώς, γιατί μέσα σ’ εκείνο το πλοιάριο υπήρχε ο Χριστός. Ειδικότερα, εκείνο το πλοιάριο των μαθητών του Ιησού ήταν:

1. Ένα πλοιάριο που το είχε κάνει άμβωνά του ο Χριστός.

2. Ένα πλοιάριο που το δρομολόγησε ο Χριστός.

3. Ένα πλοιάριο για το οποίο φάνηκε ν’ αδιαφορεί ο Χριστός.

4. Ένα πλοιάριο που το προστάτεψε ο Χριστός.

5. Ένα πλοιάριο διά του οποίου δοξάστηκε ο Χριστός.

Έχουμε, άραγε παραχωρήσει το πλοιάριο της ζωής μας στη διάθεση του Χριστού;.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ

https://www.youtube.com/watch?v=Q-cgCEMPppY&feature=youtu.be)


Comments are closed.