Δεν υπάρχει άλλη Λύση!

Γράφει ο Χάρης Ι. Νταγκουνάκης, Νομικός

Τον γύρο του κόσμου έκανε μια πολύ χαρακτηριστική όσο και τραγική εικόνα από τη δολοφονική πυρκαγιά στην τράπεζα MARFIN στις αρχές του μήνα, με τα τέσσερα θύματα. Μια νεαρή υπάλληλος για ν’ αποφύγει τους καπνούς και τις αναθυμιάσεις είχε ανέβει σε ένα μπαλκόνι και πανικοβλημένη καλούσε τους πυροσβέστες να τη σώσουν. Διέξοδος δεν υπήρχε από πουθενά…Πίσω της έβγαιναν οι καπνοί έτοιμοι να την πνίξουν και μπροστά της ήταν το χάος, όπου αν πηδούσε να σωθεί, το σίγουρο είναι ότι θα σκοτωνόταν.

      Ευτυχώς κάποιοι φώναξαν ένα πυροσβεστικό όχημα, οι πυροσβέστες σήκωσαν τη σκάλα και μετέφεραν την κοπέλα στο διπλανό μπαλκόνι όπου δεν κινδύνευε, και μετά σιγά σιγά την κατέβασαν κάτω, στην ασφάλεια.

      Πόσο μοιάζει ο σημερινός άνθρωπος με την τραγική κατάσταση εκείνης της κοπέλας! Τρία είναι κυρίως τα σημεία που κάνουν αυτό το περιστατικό να μοιάζει με του σημερινού ανθρώπου την πνευματική κατάσταση:

 

1. Η αμαρτία έχει φέρει τον άνθρωπο σε ένα τραγικό αδιέξοδο θανάτου.

 

Από τότε που αποφάσισε να βρει τον δικό του δρόμο προς τη σωτηρία στριμωχνόταν όλο και περισσότερο. Από τη δολοφονία του αδελφού του (του Κάιν) έφτασε να αποξενωθεί εντελώς από τον Θεό και να λατρεύει τα είδωλα. Έτσι πέρασαν αιώνες ολόκληροι μέσα στην ειδωλολατρία, τη διαφθορά, τους πολέμους, τη δυστυχία, την ανηθικότητα, τον θάνατο.

      Πολλοί του έταξαν να τον απελευθερώσουν: οι θρησκείες, η φιλοσοφία, η ηθική, η πολιτική, η οικονομία… Όσο περισσότερο όμως προσπαθούσε να σωθεί, τόσο περισσότερο βούλιαζε στην απώλεια.

      Η κοπέλα της ιστορίας όσο κι αν προσπαθούσε να γλιτώσει από τους καπνούς που την έζωναν, τίποτα δεν μπορούσε να κάνει. Μόνο μία λύση έμενε: η βοήθεια να έρθει απ’ έξω. Γιατί, αυτό είναι και το δεύτερο σημείο:

 

2. Η σωτηρία έρχεται πάντοτε απ’ έξω.

      Εκεί που ο άνθρωπος ήταν αποκλεισμένος στο αδιέξοδο του θανάτου, ήρθε ένασ Σωτήρας. Ήρθε ο Χριστός απ’ έξω, από έναν άλλο κόσμο, από τους ουρανούς για να κάνει το έργο του εξιλασμού των αμαρτιών μας πάνω στον σταυρό. Πλήρωσε εκείνος με τη ζωή του πάνω στον σταυρό το τίμημα της δικής μας αμαρτίας, που ήταν θάνατος. Πέθανε εκείνος για να μην πεθάνουμε εμείς. Πλήρωσε εκείνος το τεράστιο χρέος που δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε εμείς, γιατί ό,τι κι αν προσφέραμε στον Θεό ήταν μολυσμένο. Έτσι, τώρα ο Θεός μάς προσφέρει τη σωτηρία του. Αν μετανοήσεις για τις αμαρτίες σου και ζητήσεις με πίστη από τον Θεό τη συγχώρησή του, τότε εκείνος σε δέχεται και σε κάνει παιδί του, επειδή σε βλέπει δίκαιον μέσα από το εξιλαστήριο έργο του Χριστού. Υπάρχει όμως και ένα τρίτο σημείο ομοιότητας:

 

3. Κάποιοι θα παρεμποδίσουν τη σωτηρία σου.

      Όπως έγινε γνωστό, κάποιοι θερμοκέφαλοι και για τρελούς ιδεολογικούς λόγους πετούσαν πέτρες και παρεμπόδιζαν τα πυροσβεστικά οχήματα να πλησιάσουν στον τόπο του εγκλήματος.

      Στη Γραφή διαβάζουμε πως οι όχλοι χλεύαζαν και προκαλούσαν τον Χριστό να κατέβει από τον σταυρό για ν’ αποδείξει τη θεότητά του. Ο σατανάς όμως προσπαθεί και σήμερα να παρεμποδίσει κι εσένα από του να πλησιάσεις τον Θεό. Χίλιες δικαιολογίες θα σου φέρει, χίλιους λόγους για να αναβάλεις το τελικό βήμα της σωτηρίας σου προς τον Χριστό. Οι κοινωνικές συνθήκες, η ντροπή του κόσμου, οι θρησκευτικές σου παραδόσεις, η αδυναμία σου να ζήσεις σαν γνήσιος χριστιανός, και πολλά άλλα. Μην ακούς τις φωνές της παραπλάνησης γύρω σου. Κάλεσε τον Χριστό να σε σώσει από την αμαρτία σου και να σε κάνει παιδί του Θεού. Η Αγία Γραφή λέει πως «όποιος επικαλεστεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί».

      Στο χέρι σου είναι να το κάμεις τώρα. Δεν υπάρχει άλλη λύση!

 

Αν σας άρεσε το άρθρο, τότε: Αφήστε το μήνυμα σας στο βιβλίο επισκεπτών

ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗ

Ο συνεργάτης μας Χάρης Νταγκουνάκης, αν και δεν είναι ιεροκήρυκας, κηρύττει τακτικά το Λόγο του Θεού σε διάφορες εκκλησίες και ιδρύματα.

Παραθέτουμε παρακάτω το σκελετό, τα κύρια σημεία, του μηνύματος του Χάρη Νταγκουνάκη για τη νηπιακή ηλικία του χριστιανού. Στο τέλος παρατίθεται ένα link στο οποίο κάνοντας κλικ μπορείτε να ακούσετε το κήρυγμα   

 

                                                              Η νηπιακή ηλικία του χριστιανού

Α’  Κορινθίους 3:1-9

Η νηπιακή ηλικία στη χριστιανική ζωή είναι μια πραγματικότητα, που όπως και στη φυσική ζωή, είναι παροδική. Αν γίνει μόνιμη κατάσταση, τότε έχουμε πρόβλημα διανοητικής κ.ά. υγείας.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της νηπιακής ηλικίας είναι:

1) Η ανάγκη για Εξάρτηση και Φροντίδα, όπως ο Μωυσής φρόντιζε και καθοδηγούσε τους Ισραηλίτες στην έρημο (Αριθμοί 11:11-12).

2) Τα Παράπονα, όπως οι σύγχρονοι του Ιησού Ιουδαίοι (Ματθαίος 11:16-17).

3) Η Αστάθεια, όπως το βρέφος που δεν μπορεί να σταθεί όρθιο μόνο του (Εφεσίους 4:14).

4) Η ανάγκη για Ανάπτυξη. Η νηπιακή ηλικία είναι συνάρτηση χρόνου (Εβραίους 5:12).

5) Η αδύνατη Πέψη, όπως το μωρό που πρέπει να πίνει μόνο γάλα (Εβραίους 5:12-13).

Είθε ο Θεός να μας αξιώσει να «γίνουμε ώριμοι και να φτάσουμε στην τελειότητα που μέτρο της είναι ο Χριστός» (Εφ 5:13).

 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ: 

100516_Ntagkoynakhs_Xarhs_H_nhpiakh_hlikia_toy_xristianoy.mp3


Comments are closed.