Απόβαλε το παλιό κουστούμι σου

“Απεναντίας, ντυθείτε τον Κύριο Ιησού Χριστό και μη φροντίζετε να ικανοποιήσετε τις επιθυμίες της σάρκας” (Ρωμ. 13/14).

Ένας αγράμματος χωρικός πήγε σε μια μεγάλη πόλη για πρώτη φορά στη ζωή του. Έμεινε έκπληκτος και θαύμασε το σύγχρονο τρόπο ζωής. Όταν κατάλαβε ότι οι άνθρωποι της πόλης τον κοιτούσαν περίεργα εξαιτίας της παράξενης ενδυμασίας του, αποφάσισε να γίνει σαν και τους άλλους της μεγάλης πόλης. Πήγε σ’ ένα μαγαζί κι αγόρασε ένα νέο κουστούμι. Όταν γύρισε στο χωριό φόρεσε το κουστούμι του για να εντυπωσιάσει τους άλλους χωρικούς. Λυπήθηκε όμως όταν κατάλαβε ότι του ήταν στενό. Παραπονέθηκε στους φίλους του ότι ο καταστηματάρχης τον ξεγέλασε, δίνοντάς του μικρότερο νούμερο. Ένας φίλος του παρατήρησε και του είπε: “Και βέβαια, δε σε χωράει το κουστούμι, γιατί το φόρεσες πάνω στα παλιά σου ρούχα. Πρέπει να βγάλεις τα παλιά σου ρούχα και να φορέσεις τα καινούργια”.

Αγαπητέ μου φίλε, μήπως κι εσύ φοράς τα παλιά ρούχα της αυτοδικαίωσης; Πρώτα πρέπει ν’ αποβάλλεις τα ρούχα της παλιάς αμαρτωλής ζωής σου. Η χριστιανική ζωή σε καλεί να μετανοήσεις και να διακόψεις τις σχέσεις με τις αμαρτωλές επιθυμίες. Πρώτα απόβαλε τον παλιό εαυτό σου και κατόπι ντύσου το ένδυμα της δικαιοσύνης του Χριστού. Και τότε θα είσαι σωστός.

Ο κανόνας που πρέπει να κυβερνά τη ζωή μου είναι: Κάθε τι που θολώνει την όρασή μου και κρύβει τον Ιησού Χριστό ή μου αφαιρεί την όρεξή μου για τη μελέτη της Βίβλου ή μου αδυνατίζει την προσευχή μου ή κάνει τις χριστιανικές δραστηριότητες αναιμικές, είναι λάθος και ως Χριστιανός πρέπει ν’ αποστραφώ απ’ αυτά.

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν γνωρίζεις την αγγλική γλώσσα και επιθυμείς να παίρνεις δωρεάν μέσω του ίντερνετ τα καθημερινά πνευματικά μηνύματα από τον Θεόδωρο Ματάμη δεν έχεις παρά να του στείλεις ένα e-mail στο asnoteftb@acomcast.net)

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΤΑΜΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ 

Comments are closed.