Ο ΘΕΟΣ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ

 Γράφει ο  Θεόδωρος Ματάμης, Εκπαιδευτικός

«Και καθετί που κάνετε, να το κάνετε με όλη την καρδιά σας, με τη συναίσθηση πως το κάνετε για να δοθεί καλή μαρτυρία για τον Κύριο και όχι για χάρη των ανθρώπων» (Κολοσσαείς  3/23).

 

Μια βραδιά πήγα σ’ ένα μπακάλικο για ψώνια. Πρόσφατα είχα αναγεννηθεί πνευματικά. Η υπάλληλος έκανε λάθος και μου έδωσε πολλά ρέστα.  Όταν πήγα σπίτι, ανακάλυψα το λάθος της υπαλλήλου. Αν και την περίοδο εκείνη τα χρειαζόμουνα τα χρήματα αυτά πολύ, το Πνεύμα του Θεού μου έδειξε  ότι αμέσως έπρεπε να επιστρέψω τα επί πλέον χρήματα. Το ίδιο μου είπε και η γυναίκα μου. Έτσι πήρα το αυτοκίνητο και πήγα πίσω στο μαγαζί και παρέδωσα τα χρήματα στο διευθυντή.

Στους επόμενους έξι μήνες πήρα σημαντική προαγωγή και μια εβδομάδα επί πλέον διακοπές από την εταιρία μου, γιατί οι προϊστάμενοι μου εκτιμούσαν τον επαγγελματισμό, τη σκληρή δουλειά και την τιμιότητα μου. Στη διάρκεια των ετών ο Θεός μ’ ευλόγησε με περισσότερα χρήματα εξαιτίας της τιμιότητας μου.

Φίλε μου, τι σε κοστίζει η τιμιότητα σου; Να λες την αλήθεια και να ζεις με ακεραιότητα, μπορεί να μην σου επιφέρει οικονομικά οφέλη, αλλά σκέψου πόσα άλλα κερδίζεις. Η ειρήνη του νου και η καθαρή συνείδηση έχουν μεγαλύτερη αξία από ένα μεγάλο χρηματικό κέρδος. Καλό είναι διδάσκεις και τα παιδιά σου, ο,τιδήποτε κάνουν πρέπει να ευαρεστούν πρώτα τον Θεό, κι Εκείνος θα καλύπτει τις ανάγκες τους. Αυτό δίδαξα στο απιδιά μου και χαίρομαι που ακολούθησαν τη συμβουλή μου και είναι επιτυχημένοι. Στις Παροιμίες 23/23 λέει, «Αγόραζε την αλήθεια, και μη την πουλάς· τη σοφία, και την παιδεία, και τη σύνεση».

Οι αγγλομαθείς μπορούν να παίιρνουν καθημερνά ηλεκτρονικά δωρεάν γράφοντας στον υπεύθυνο των μηνυμάτων SPIRITUAL NOTES,Θεόδωρο Ματάμη στο e-mail: asnoteft@comcast.net

 

 ΓΡΑΨΤΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ‘ Η ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ. ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ

Αφήστε το μήνυμα σας στο βιβλίο επισκεπτών

 


 

 

                                                                                           

 

 

 

Comments are closed.