ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΕΜΑΤΗ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

   
« Ποιμένας μου είναι ο ΚΥΡΙΟΣ και  δεν θα στερηθώ» (Ψαλμός 23/1)

O Ρόμπερτ Χολμς λέγει  για ένα νεαρό φίλο του που έπρεπε να μιλήσει μ’ ένα ψυχίατρο ως μέρος της συνέντευξης που έπρεπε να δώσει για μια δουλειά. Ο ψυχίατρος τον ρώτησε τι θα ήθελε από τη ζωή. Ο φίλος απάντησε: « Μια από τα ίδια!» Ο έκπληκτος γιατρός τον ρώτησε,  τι εννοούσε μ’ αυτό. « Απλώς, ήθελα να πω ότι είμαι ικανοποιημένος με τη ζωή μου  όπως είναι. Έχω μια  θαυμάσια  σύζυγο, δυο υπέροχα και  χαριτωμένα παιδιά και πολλούς  καλούς φίλους. Αν επιθυμούσα κάτι περισσότερο στη ζωή,  είναι να είχα περισσότερο χρόνο με τη γυναίκα και τα παιδία μου!». Ο ψυχίατρος έξυσε το πηγούνι του με αμηχανία και απάντησε: « Δεν ξέρω τι να κάνω  μ’ έναν άνθρωπο που είναι ευχαριστημένος από τη ζωή του όπως είναι!»

Αγαπητέ μου φίλε, θα ήθελες ένα από τα ίδια στη ζωή σου ή νομίζεις το κάτι άλλο θα σου φέρει περισσότερη  ευτυχία; Μη νομίσεις ότι το γρασίδι του γείτονα σου είναι πιο πράσινο  από το δικό σου. Αναγνωρίζεις,  όπως αυτός ο νέος αυτός οικογενειάρχης ότι ο Θεός σ’ έδωσε τόσες ευλογίες; Η ευγνωμοσύνη είναι το πρώτο βήμα για τη διανοητική και πνευματική υγεία και ισορροπία.  Κάθε μέρα ύψωσε τα μάτια σου κι ευχαρίστησε το Θεό για όλες τις ευεργεσίες Του: την  υγεία, την προστασία, την τροφή, τους συγγενείς… Για πόσα πράγματα έχεις να Τον ευχαριστήσεις!  Κύριε, πες Του, Εσύ μου έδωσες τόσα πολλά, δώσε  μου κάτι ακόμη: μια καρδιά. 

(ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν γνωρίζεις την αγγλική γλώσσα και επιθυμείς να παίρνεις δωρεάν μέσω του ίντερνετ τα καθημερινά πνευματικά μηνύματα από τον Θεόδωρο μη δεν έχεις παρά να του στείλεις ένα e-mail στο asnoteftb@acomcast.net)

 

του Θεόδωρου Ματάμη

 

Comments are closed.