Θ Α Υ Μ Α Τ Α

   Γράφει η Βάσια Λιβιτσάνου- Υδραίου                                                         

Θαύματα; Ποιός πιστεύει στην εποχή μας σε θαύματα; Κι αν ναι, αφού όλα στην εποχή μας έχουν μια τιμή και όλα κοστολογούνται, άραγε πόσο κοστίζει ένα θαύμα! «Όλο το χρυσάφι του κόσμου», μπορεί να απαντήσει κάποιος, «τρισεκατομμύρια..» μπορεί να πει κάποιος άλλος, Μα αυτός που βιώνει στην ζωή του ένα θαύμα σταλμένο από τον Θεό καταλαβαίνει πως  κοστίζει όσο ένας σπόρος πίστης, που αν γίνει βίωμα, μπορεί να μετατοπίσει ακόμα και ένα ολόκληρο βουνό προβλημάτων, ασθένειας, απελπισίας, μοναξιάς.

Πιο κάτω παραθέτω μια πραγματική ιστορία που διάβασα στο περιοδικό «η Ζωή του παιδιού», που επιβεβαιώνει πως συμβαίνουν στην εποχή μας ακόμα θαύματα μεγάλα και μοναδικά όπως ο Θεός.

«Ένα κοριτσάκι, πήρε τον κουμπαρά του κι άδειασε το περιεχόμενο. Μέτρησε τρείς φορές τα κέρματά του για να μη κάνει κανένα λάθος. Ήταν ένα δολάριο και 13 σεντς. Πήρε τα κέρματα και πήγε στο φαρμακείο της γειτονιάς.

Ο φαρμακοποιός, εκείνη την στιγμή, μιλούσε με ένα καλοντυμένο κύριο και δεν πρόσεξε την μικρή.

Το κοριτσάκι έκανε κάποιο θόρυβο με τα πόδια του, αλλά τίποτα. Τότε πήρε ένα από τα κέρματα της και τα χτύπησε πάνω στο γραφείο του.

– Τι θέλεις ; τη ρώτησε κάπως εκνευρισμένος εκείνος. Δεν βλέπεις ότι μιλάω με τον αδερφό μου που έχω χρόνια να τον δω;

Τότε η μικρή είπε:

Θέλω να σου μιλήσω για τον αδερφό μου, που είναι πολύ άρρωστος, και θέλω να αγοράσω ένα θαύμα!

– Συγνώμη, της απάντησε αυτός αλλά δεν πουλάμε θαύματα.

– Ξέρετε, είπε το κοριτσάκι, ο αδερφός μου έχει κάτι στο κεφάλι του, που μεγαλώνει, κι ο μπαμπάς μου λέει, ότι μόνο ένα θαύμα θα μας σώσει. Λοιπόν, πόσο κάνει ένα θαύμα για να το αγοράσω..έχω χρήματα..

Ο αδελφός του φαρμακοποιού, που παρακολουθούσε με ενδιαφέρον την συζήτηση, ρώτησε την μικρή τι είδους θαύμα χρειαζόταν ο αδελφός της.

– Δεν ξέρω, του απάντησε με μάτια βουρκωμένα. Εκείνο που ξέρω είναι, ότι χρειάζεται εγχείρηση και ο μπαμπάς δεν έχει τα χρήματα. Γι’ αυτό θέλω να πληρώσω εγώ, με τα δικά μου χρήματα!

– Τι σύμπτωση, χαμογέλασε ο καλοντυμένος κύριος. Είναι το ακριβές αντίτιμο για ένα θαύμα, για ένα μικρό αδερφό. Ένα δολάριο και 11 σεντς.

Πήρε τα λεπτά, έπιασε τη μικρή από το χέρι και της είπε: «Πάμε μαζί στο σπίτι σου, για να δω τον αδελφό σου και τους γονείς σου και να κάνουμε το θαύμα».

Ο καλοντυμένος κύριος ήταν ο Κάρτον Αραμποργκ, ο γνωστός νευροχειρουργός.

Η εγχείρηση έγινε με επιτυχία και ο μικρός αδερφός επέστρεψε στο σπίτι του υγιής.

– Η εγχείρηση ήταν ένα αληθινό θαύμα, ψιθύρισε η μαμά. Απορώ πόσο κόστισε..

Η μικρούλα χαμογέλασε. Ήξερε ακριβώς πόσο κοστίζει ένα θαύμα..ένα δολάριο και 11 σεντς, συν την πίστη ενός μικρού παιδιού…»

Comments are closed.