ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ;

του Θωμά Μέντορα

Όταν ήμουν μικρός, η μητέρα μου συνήθιζε να μου λέει ιστορίες για τα παιδικά της χρόνια στην Ελλάδα. Μου μιλούσε για τα όμορφα βουνά στο Καρπενήσι. Μου έλεγε για τους καλοσυνάτους χωρικούς που της έδιναν φαγητό και της συμπεριφέρονταν σαν να ήταν κόρη τους…

 Μου περιέγραφε τα νόστιμα φρούτα και λαχανικά που μεγάλωναν στο χωράφι τους.  Κι ακόμα, ιστορίες από το φοβερό Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τότε που έτρεχαν να κρυφτούν στις σπηλιές για να σώσουν τις ζωές τους…. Η μητέρα μου, μου έλεγε πάρα πολλά πράγματα για την Ελλάδα όταν ήμουν μικρός στην Αμερική.  Ποτέ στη ζωή μου δεν είχα έρθει στην Ελλάδα μέχρι το 1985.  Όμως, πίστευα σ’ αυτά που μου ‘λεγε η μητέρα μου και πίστευα ότι υπήρχε πραγματικά μια χώρα που την έλεγαν Ελλάδα!

Ποτέ μου δεν έχω πάει στην Αφρική, αλλά πιστεύω ότι υπάρχει αυτή η χώρα όπου μπορεί κανείς να πάει και να τη δει. Ποτέ μου δεν έχω πάει στη Σελήνη, που θα μπορούσε να είναι μια φωτεινή οφθαλμαπάτη στον ουρανό!  Κι όμως πιστεύω στις αναφορές των αστροναυτών που πήγαν στη Σελήνη!

Θέλω να σου κάνω ένα ερώτημα:  Υπάρχει Κόλαση;  Είναι αλήθεια ότι οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, πηγαίνουν στην Κόλαση; Κανένας από μας δεν έχει πάει ποτέ εκεί.  Δόξα στον Θεό όμως που κάποιος που μας αγαπά, μάς τα έχει πει όλα σχετικά με αυτό το τρομερό μέρος και μας έχει προειδοποιήσει να μην πάμε εκεί!

«Και ο θάνατος και ο άδης ρίχτηκαν στη λίμνη της φωτιάς.  Αυτός είναι ο δεύτερος ο θάνατος.  Και όποιος δεν βρέθηκε γραμμένος στο βίβλο της ζωής, ρίχτηκε στη λίμνη της φωτιάς».  (Αποκάλυψις 20:14,15).

Ναι, η Κόλαση είναι ένας πραγματικός τόπος!

Η Κόλαση δεν είναι ο τάφος. Μερικοί αιρετικοί όπως οι Μάρτυρες του Ιεχωβά ή η Εκκλησία των Μορμόνων, διδάσκουν ότι η Κόλαση είναι ο τάφος.  Αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα του Σατανά!  Η Βίβλος διδάσκει καθαρά ότι ο Θάνατος και η Κόλαση θα παραδοθούν στην κρίση από τον Ιησού Χριστό.  «Και ο θάνατος και ο άδης ρίχτηκαν στη λίμνη της φωτιάς».  Η Βίβλος λέει ότι η Κόλαση είναι ένας ΤΟΠΟΣ βασανιστηρίων.  Ο Διάβολος θα ριχτεί εκεί, αλλά μαζί με αυτόν και ««όποιος δεν βρέθηκε γραμμένος στο βίβλο της ζωής , ρίχτηκε στη λίμνη της φωτιάς.»  Δεν είναι όμως αυτό το χειρότερο πράγμα σχετικά με την Κόλαση.  Το χειρότερο σχετικά με την Κόλαση είναι ότι είναι μια αιώνια τιμωρία και βάσανα.  «…και θα βασανίζονται ημέρα και νύχτα, και στους αιώνες των αιώνων» (Αποκάλυψις 20:10).  Μερικοί προτιμούν να πιστεύουν ότι όταν πεθαίνουμε παύουμε να υποφέρουμε.  Όταν πεθαίνουμε, παύουμε να υπάρχουμε.  Εγώ όμως πιστεύω αυτό που λέει ο Λόγος του Θεού, εσύ;  Ποτέ μου δεν έχω πάει στην Κόλαση, αλλά ξέρω ότι ο Ιησούς Χριστός κήρυττε και προειδοποιούσε συνεχώς για την Κόλαση!  «Και αν το δεξί σου μάτι σε σκανδαλίζει, βγάλ’ το, και πέταξέ το από εσένα.  Επειδή σε συμφέρει να χαθεί ένα από τα μέλη σου, και να μη ριχτεί ολόκλρο το σώμα σου στη Γέενα».  Ματθαίος (5:29).

Ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός καθώς δίδασκε τους μαθητές Του, τους μίλησε για κάποιον πλούσιο άνθρωπο και κάποιον φτωχό ζητιάνο που τον έλεγαν Λάζαρο.  Ο πλούσιος δεν είχε κανένα ενδιαφέρον για τα πράγματα του Θεού, απολάμβανε τα επίγειά αγαθά του όταν ξαφνικά πέθανε.  «Και μέσα στον Άδη σήκωσε τα μάτια του, ενώ βρισκόταν σε βάσανα…» Λουκάς 16:23.  Πού είπε ο Λόγος του Θεού ότι βρισκόταν ο άνθρωπος αυτός;  Ναι, ο Ιησούς Χριστός μάς προειδοποιούσε γι’ αυτό το φοβερό τόπο, την Κόλαση, τό τόπο των αιώνιων βασάνων!

Η Κόλαση είναι ο λόγος για τον οποίον ο Χριστός πέθανε για τις αμαρτίες μας.

 Ο Απόστολος Παύλος είπε, «ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο να σώσει αμαρτωλούς, από τους οποίους πρώτος είμαι εγώ» (Α’ Τιμόθεον 1:15).  Να μας σώσει από τι; Στο βιβλίο των Πράξεων στο κεφάλαιο 16, ο δεσμοφύλακας από τους Φιλίππους ρώτησε, «Κύριοι, τι πρέπει να κάνω για να σωθώ;» (Πράξεις 16:30).  Και πάλι σας ερωτώ, να ΣΩΘΕΙ από τι;  Η απάντηση διδάσκεται πολύ καθαρά στην Αγία Γραφή.  Σωζόμαστε από την αιώνια κατα-δίκη, σωζόμαστε από την αιώνια φωτιά!  Ο Ιησούς Χριστός είπε, «Τότε, θα πει και σ’ εκείνους που θα είναι από τα αριστερά:  Πηγαίνετε από μένα, οι καταραμένοι, στη αιώνια φωτιά, που είναι  ετοιμασμένη για το διάβολο και για τους αγγέλους του» (Ματθαίος 25:41).  Εγώ πιστεύω στα λόγια του Ιησού Χριστού!

Ο μισθός της αμαρτίας είναι θάνατος.  Όλοι μας γεννιόμαστε αμαρτωλοί.  Δεν είναι ανάγκη να διδάξεις το ψάρι να κολυμπά.  Κολυμπάει από τη φύση του.  Δεν είναι ανάγκη να διδάξεις τον άνθρωπο να αμαρτάνει.  Γεννιόμαστε αμαρτωλοί.  «Αν πούμε ότι δεν έχουμε αμαρτία, εξαπατούμε τον εαυτό μας και η αλήθεια δεν υπάρχει μέσα μας.  Αν ομολογούμε τις αμαρτίες μας, ο Θεός είναι πιστός και δίκαιος ώστε να συγχωρήσει τις αμαρτίες μας και να μας καθαρίσει από κάθε αδικία.  Αν πούμε ότι δεν έχουμε αμαρτήσει, κάνουμε αυτόν ψεύτη και ο λόγος Του δεν υπάρχει μέσα μας» (Α’ Ιωάννου 1:8-10).  Ο Ιησούς πέθανε στο Σταυρό για να σώσει αμαρτωλούς!

Η Κόλαση είναι το μέρος που πάνε οι περισσότεροι άνθρωποι όταν πεθαίνουν.

  «…ΠΛΑΤΙΑ είναι η πύλη και ευρύχωρος ο ΔΡΟΜΟΣ που φέρνει στην απώλεια, και είναι ΠΟΛΛΟΙ αυτοί που μπαίνουν απ’ αυτή. » Ο καθένας μας προσωπικά θα πρέπει να εξετάσει την καρδιά του για να δει αν είναι «ΕΝ ΧΡΙΣΤΩ» ή όχι.  Ο Ιησούς τους είπε να, «Μπείτε από τη στενή πύλη… Επειδή, είναι στενή η πύλη και θλιμμένη η δρόμος που φέρνει στη ζωή, και είναι λίγοι αυτοί που τον βρίσκουν» (Ματθαίος 7:13,14).  Το να πιστέψει κανείς στο Χριστό είναι ο μόνος ΔΡΟΜΟΣ.  Ο Ιησούς είπε, ««Εγώ είμαι Ο ΔΡΟΜΟΣ, και η αλήθεια και η ζωή…»  Δεν είπε, «Εγώ είμαι μία οδός για τη σωτηρία…»  Ο Κύριός μας δεν είπε, «Να πιστεύεις στις δικές σου απόψεις και γνώμες…»  Δεν είπε, «Πίστεψε στην Εκκλησία σου και θα έχεις αιώνια ζωή!»  Δεν είπε, «να πιστέψεις στον Καθολικό Πάπα ή στον Αρχιεπίσκοπο και θα σωθείς…»  Είπε «ΠΙΣΤΕΨΕ σε ΜΕΝΑ και θα σωθείς!»

Ο σοφός Σολομών είπε, «Υπάρχει ένας ΔΡΟΜΟΣ που φαίνεται στον άνθρωπο σωστός, αλλά τα τέλη του φέρνουν σε θάνατο». Ίσως μου πεις, «Ναι, αλλά πολλοί άνθρωποι είναι «βαπτισμένοι», κι επομένως είναι Χριστιανοί.  Έχουν κάνει πολλά καλά για την Εκκλησία… Η Βίβλος μάς λέει, «ΠΟΛΛΟΙ θα μου πουν κατά την ημέρα εκείνη: «Κύριε, Κύριε, δεν προφητεύσαμε στο όνομά Σου και στο όνομά Σου εκβάλαμε δαιμόνια, και στο όνομά Σου κάναμε πολλά θαύματα;  Και τότε, θα ομολογήσω σ’ αυτούς: Ότι ποτέ δε σας γνώρισα, φεύγετε από Μένα…» (Ματθαίος 7:22,23).  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ, ΚΑΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΛΗΘΗ!  Προσοχή, κι όμως Τον ονομάζουν Κύριο, κάνουν θαύματα…

Τέλος, και οι φίλοι και οι συγγενείς μας πηγαίνουν στην Κόλαση!

Κάθε μέρα εκατομμύρια ανθρώπων πηγαίνουν στην Κόλαση!  Η Κόλαση είναι ένα πραγματικό μέρος.  Σήμερα, λόγου χάρη μπορείς να μπεις στο αεροπλάνο και να πας στην Κίνα.  Ίσως να μην έχεις πάει ποτέ εκεί μέχρι τώρα… Αλλά η Κίνα υπάρχει.  Υπάρχουν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι με κίτρινο δέρμα και σχιστά μάτια που κατοικούν εκεί.   Πίστεψε το!  Πήγαινε τώρα στο κέντρο της γης με τη φαντασία σου και δες τα βάσανα όλων εκείνων που είναι καταδικασμένοι αιώνια.  Κύτταξε κάτω.  Αν μπορούσες να τους δεις, φωνάζουν και τσιρίζουν από τον πόνο, επειδή δεν υποτάχθηκαν στον Χριστό.  Ενώ είχαν ευκαιρία, αρνήθηκαν να πιστέψουν στον αντικαταστατικό θάνατο του Σωτήρα. Ίσως εμπιστεύθηκαν στα δικά τους έργα.  Ίσως εμπιστεύθηκαν στη δική τους «Χριστιανική» κληρονομιά.  Δεν ξέρω.  Πιστεύω όμως στο Λόγο του Θεού, που λέει:  «…όποιος δεν πιστεύει έχει ήδη κριθεί».  Θα πρέπει να πάμε στον Θεό με προσευχή. «Όποιος πιστεύει σ’ Αυτόν δεν κρίνεται» (Ιωάννης 3:18).

Ίσως πεις: Θα ήθελα κι εγώ να ζητήσω από τον Χριστό να έρθει στην καρδιά μου, αλλά φοβάμαι μήπως με περιγελάσουν οι άλλοι. Υπάρχει  Κόλαση;  Ίσως πεις: Θα ήθελα να εξομολογηθώ τις αμαρτίες μου στον Ιησού Χριστό, τον Μεγάλο μας Αρχιερέα, αλλά μετά θα πρέπει να αλλάξω τρόπο ζωής.  Υπάρχει  Κόλαση;  Ίσως ακόμα πεις: Θα ήθελα να προειδοποιήσω τους φίλους και τους συγγενείς μου για την αιωνιότητα, αλλά φοβάμαι μήπως θυμώσουν μαζί μου… Υπάρχει, Κόλαση;   Υπάρχει Κόλαση;  Πίστεψε στον Ιησού Χριστό σήμερα!  Σκύψε το κεφάλι σου σε προσευχή και ομολόγησε την ανάγκη σου στον Σωτήρα τώρα!  «Γιατί, οποιοσδήποτε επικαλεσθεί το όνομα του Κυρίου θα σωθεί» (Ρωμαίους 10:13).

Εάν δεν γνωρίζεις πώς,τότε μπορείς να πεις κάτι παρόμοιο με τα παρακάτω: «Κύριε Ιησού, δέχομαι όλα όσα λέει η Βίβλος για Εσένα.  Μέχρι τώρα ζούσα χωρίς Εσένα, αλλά τώρα θέλω να ζήσω μαζί σου!  Παραδέχομαι ότι είμαι αμαρτωλός και ποτέ δεν θα μπορούσα να σωθώ μόνος μου.   Σε χρειάζομαι  και εμπιστεύομαι  μόνον Εσένα για την σωτηρία μου!  Σώσε με αγαπητέ Κύριε!

 

Γράψτε τη γνώμη σας για το άρθρο: Αφήστε το μήνυμα σας στο βιβλίο επισκεπτών


 

Comments are closed.