ΤΟ ΒΔΕΛΥΓΜΑ

Στο βιβλίο της Αποκάλυψης υπάρχει ένα  εδάφιο που πιστεύω περιγράφει τόσο παραστατικά την κατάσταση του κόσμου σήμερα και της εκκλησίας ειδικότερα: « Ο αδικών αδικησάτω έτι, και ο ρυπαρός ρυπαρευθήτω έτι, και ο δίκαιος δικαιοσύνην ποιησάτω έτι, και ο άγιος αγιασθήτω έτι».  Στη μετάφραση του ο  Συμεών Ιωαννίδης, ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ο ΟΛΟΓΟΣ, το αποδίδει: «όποιος αδικεί ας συνεχίσει να αδικεί, κι όποιος ζει ανήθικα ας συνεχίσει να ζει ανήθικα, και ο δίκαιος ας συνεχίσει να ασκεί τη δικαιοσύνη, και ο άγιος ας συνεχίσει να παραμένει άγιος» (Απ. 22/11).

Η ανηθικότητα στις μέρες μας σε παγκόσμια  κλίμακα έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο. Οι υπόνομοι της βρωμιάς και ακολασίας έχουν ξεχειλίσει και μολύνουν τις ψυχές και των αθώων παιδιών. Βέβαια, υπάρχουν και μεγάλες μάζες που ζούνε μια καθαρή και έντιμη ζωή, κι ας είναι η μειοψηφία. Η ανηθικότητα έχει διαβρώσει τόσο πολύ το σώμα της κοινωνίας, που εισέβαλε ακόμη και στους εκκλησιαστικούς κύκλους. Χωρίς να είμαστε μεμψίμοιροι, πρέπει να πούμε ότι  υπάρχουν  πολλές εκκλησίες όλων των χριστιανικών ομολογιών, που οι λειτουργοί τους  ζούνε σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Ευαγγελίου.

Σ’ όλο τον κόσμο και στην πατρίδα μας από τη μια βλέπουμε νέους και μεγάλους να ζούνε  μια ζωή καθαρή και αγνή  και από την άλλη μεγάλα πλήθη να είναι βουτηγμένα μέσα στα βρώμικα νερά της διαφθοράς και του αμοραλισμού.

Τον τελευταίο καιρό  πολλά λέγονται και ακούγονται για αποφάσεις κρατών για τη νομιμοποίηση γάμων μεταξύ  ανθρώπων του ίδιου φύλου. Στον κατήφορο αυτό, δυστυχώς, οδηγούνται και μερικές εκκλησίες του εξωτερικού. Υπάρχει κρίση στο χώρο της εκκλησίας γενικά. Πριν λίγο καιρό έγινε σάλος για τη σωρεία   κατηγοριών  για παιδεραστία  για πολλούς  ιερείς  της Καθολικής εκκλησίας. Η εκκλησία αυτή κατέβαλε τεράστια ποσά στα θύματα.  Στην δε Αγγλικανική  εκκλησία  της Αμερικής υπήρξε διαμάχη, που φτάνει στα όρια της διαίρεσης  των 77.000.000 αγγλικανών σ’ όλον τον κόσμο, γιατί εξέλεξαν επίσκοπο που είναι γνωστός ομοφυλόφιλος. Ο κύριος αυτός  χώρισε τη  γυναίκα του και ζει με το σύντροφό του! Για την  περίπτωση αυτή διαβάσαμε πολλά και σε ελληνικές εφημερίδες  αλλά και μέσω του ίντερνετ. Το πνεύμα μας ταράχτηκε και πονέσαμε πολύ για την  κατάντια μερικών κληρικών, που έχασαν ακόμη και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Πού πηγαίνουμε; Τι θα δούμε ακόμη; Με πολλή λύπη και βαριά καρδιά βρήκαμε  την ηλεκτρονική  διεύθυνση (e-mail) της Επισκοπής που έκλεξε και χειροτόνησε ως επίσκοπο το γνωστό ομοφυλόφιλο. Τους στείλαμε ένα γράμμα στα αγγλικά, το οποίο μεταφέρουμε στα ελληνικά.

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

13 Αυγούστου 2003

«Αγαπητοί Κύριοι,

Για ημέρες τώρα  διαβάζουμε στο ίντερνετ με  βαριά καρδιά,  θλίψη και ιερή αγανάκτηση για την εκλογή ενός γνωστού ομοφυλόφιλου  επισκόπου στην επισκοπή σας. Το μυαλό μου δεν μπορεί να συλλάβει πώς είναι δυνατόν ακόμη και να μιλάτε για τέτοια θέματα που είναι βδέλυγμα στα μάτια του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ. Ξέρω ότι αυτά που  γράφω δεν θα είναι παρά μόνο μια “φωνή κάποιου που φωνάζει δυνατά στην έρημο”.  Παρ’ όλα αυτά πρέπει να υπακούσω στη φωνή του Θεού και με αγάπη να σας γράψω μερικές αλήθειες.  Φοβούμαι  ότι ακολουθείτε κοσμικές απόψεις, μέτρα  και πρότυπα και όχι το Θεόπνευστο Λόγο του Θεού που τόσο ξεκάθαρη θέση και    διδασκαλία έχει στο θέμα αυτό.  Αν απορρίπτετε το Βιβλικό Χριστιανισμό, γιατί τότε  δεν σταματάτε να αποκαλείτε τον εαυτό σας χριστιανό. Ο εχθρός των ψυχών μας, προσπαθεί να καταστρέψει το χριστιανισμό με όλα τα μέσα.  Επειδή κλείνετε τα μάτια   και τα αυτιά σας στη φωνή του Θεού, ο διάβολος σας χρησιμοποιεί ως   πέμπτη φάλαγγα για να αποσταθεροποιήσει και να υπονομεύσει εσωτερικά το χριστιανισμό. Ο Λόγος του Θεού σ’ αυτό το θέμα είναι απόλυτος. Η ομοφυλοφιλία χαρακτηρίζεται με μια λέξη: ΑΜΑΡΤΙΑ.  Διαβάστε το Γέν.  19:4,5, 7 και  Λευϊτικό  18:22. Το κεφ. 1 της Ρωμαίους δείχνει με  σαφήνεια ότι τέτοια συμπεριφορά είναι αντίθετη στο Νόμο και το Λόγο του Θεού. Ανάμεσα στις φοβερές και απαίσιες  αμαρτίες στην Α’ Κορ. 6:9,10  συμπεριλαμβάνεται και  η ομοφυλοφιλία. Διαβάστε ιδιαίτερα το Ρωμ. 1:26,27.

Ο Θεός, ο  Δημιουργός,   δημιούργησε στη Σοφία Του  άνδρα και γυναίκα, αρσενικό και θηλυκό. Δε δημιούργησε τρίτο φύλο. Το σχέδιό Του για τον Αδάμ και την Εύα, ήταν να έχουν φυσιολογικές σχέσεις. Να τεκνοποιούσαν… Σύμφωνα με το Νόμο και την Τάξη του Θεού δεν είναι φυσιολογική η σχέση ανάμεσα σε πρόσωπα του ίδιου φύλου. Κάτι τέτοιο είναι ΔΙΑΣΤΡΟΦΗ. Για  τους ανθρώπους του κόσμου που έχουν αυτό το αφύσικο πάθος,  εμείς  ως παιδιά του Θεού, πρέπει να  δείχνουμε οίκτο και με την αγάπη του Θεού  να τους βοηθήσουμε ν’ απαλλαγούν απ’ αυτή διαστροφή και να δεχτούν τη σωτηρία του Χριστού, να γίνουν νέα κτίσματα. Τι όμως μπορούμε να πούμε και να κάνουμε μ’ εκείνους που θεωρούν τον εαυτό τους χριστιανό, μάλιστα στην πραγματικότητα είναι και ηγέτες, ποιμένες του ποιμνίου (ΕΠΙΣΚΟΠΟΙ); Ο Θεός να τους ελεήσει.

Αυτό που κάνατε  είναι βδέλυγμα στα μάτια του Θεού: να εκλέξετε δηλ. έναν επίσκοπο που είναι διαζευγμένος με δύο παιδιά και που εμφανίστηκε μπροστά στο σώμα των επισκόπων με την κόρη του και με το σύντροφό του,  με τον οποίο συζεί 13 χρόνια, για να εκλεγεί επίσκοπος!!! Τι ντροπή να ληφθεί μια τέτοια ευνοϊκή απόφαση. Τι είδους μήνυμα πρόκειται να κηρύξει αυτός ο επίσκοπος και όλοι οι  62 που ψήφισαν υπέρ αυτού; Τι μπορούν να πουν για την αγιότητα και αγνότητα; Δεν έμεινε χαμηλότερο σκαλοπάτι πνευματικής και ηθικής αποστασίας!

Απλώς προσεύχομαι στον Κύριο  να ελέγξει όλους σας, που αφήσατε το Λόγο του Θεού και υιοθετήσατε ανθρώπινα και κοσμικά μέτρα. Τέτοιες αμαρτίες δεν συναντιούνται ούτε και μεταξύ των κοσμικών ανθρώπων, οι οποίοι έχουν υψηλή ηθική. Γ.Σ.Κ.».

Comments are closed.