ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ: ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΄Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ;

(ΜΗΠΩΣ Ο ΜΠΡΑΟΥΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ;)

Ζούμε στην εποχή της αναβίωσης της μυθολογίας και των παραμυθιών. Ο άνθρωπος του 21ου αιώνα, παρά τα καταπληκτικά επιτεύγματά του σ’ όλους τους τομείς, παραμένει νήπιο ηθικά και πνευματικά και τρέφεται με παραμύθια, γιατί φοβάται να δει την αλήθεια κατάματα. Πολύς ντόρος γίνεται τελευταία  για το πολυδιαφημισμένο βιβλίο και την ταινία «ΚΩΔΙΚΑΣ ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ» του Νταν Μπράουν. ΄Όλα τα ΜΜΕ υπεραπασχολούνται με το θέμα αυτό. Το βιβλίο σημείωσε  ρεκόρ πωλήσεων.  Και μ’ ένα απλό ξεφύλλισμά του καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για μυθιστόρημα, που δεν έχει και τόση λογοτεχνική αξία, όπως είπαν ειδικοί, και  που σκοπό έχει να παραχαράξει τη Βιβλική Χριστιανική πίστη και να γεμίσει με πολλά αργύρια τις τσέπες του φαντασιόπληκτου συγγραφέα  και τους εκδοτικούς οίκους.

Ο συγγραφέας μ’ ένα ύπουλο τρόπο διαπλέκει την ιστορία με το μύθο. Αναφέρεται σε μυστικές παραδόσεις και απόκρυφα γραπτά. Πιστεύει ότι υπάρχουν γύρω στα 80 ευαγγέλια, που παρ’ ότι γράφτηκαν πολύ μεταγενέστερα, τα θεωρεί πιο αξιόπιστα από τα 4 της Καινής Διαθήκης! Το βιβλίο θέλει να μας δείξει ότι ως τώρα ήμασταν βυθισμένοι σε αυταπάτες και έρχεται να ρίξει φως με κάποιες ανατρεπτικές αλήθειες. Μεταξύ άλλων αλλοπρόσαλλων, παρουσιάζει τον Χριστό μόνο ως άνθρωπο και όχι Θεό, ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Μαγδαληνή, που μάλιστα  λατρευόταν ως θεά. Απέκτησαν  και μια κόρη  από την οποία προήλθε μια γενιά που ζει στην Ευρώπη. Ακόμη ότι Μέγας Κωνσταντίνος χάλκευσε την  Κ.Δ. όπως την ξέρουμε σήμερα για να καθιερώσει τον Χριστό ως Θεό, αφού θεωρείτο ως άνθρωπος μόνο και όχι Θεός ως τον 4ο αιώνα και ότι τα Ευαγγελία γράφτηκαν ύστερα για στηρίξουν τις διακηρύξεις των χριστιανών… Γράφει και πολλά άλλα αποκυήματα της άρρωστης φαντασίας του. Δεν θα απαντήσουμε στα σαθρά επιχειρήματα του συγγραφέα.  Και ένα  βιαστικό διάβασμα  της Βίβλου, καταρρίπτει τους ανιστόρητους ισχυρισμούς του.

Πώς να αντιδράσουμε; Το  μποϊκοτάζ με  δυναμικές διαμαρτυρίες επιτυγχάνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Απλώς θα αυξηθούν τα κέρδη του συγγραφέα και των κινηματογραφικών παραγωγών. Κάποιος είπε ότι ο Μπράουν με το μυθιστόρημά του έκανε καλό στην εκκλησία! Το βιβλίο αυτό τάραξε τα νερά της Βιβλικής μας αγραμματοσύνης και θα γίνει αφορμή να μελετήσουμε επισταμένα τα ευαγγέλια και άλλα κατάλληλα βιβλία για να μάθουμε τι πιστεύουμε ως χριστιανοί. Φοβούμαι, εμείς, οι λεγόμενοι χριστιανοί, δεν είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στα ερωτήματα αυτών που επηρεάστηκαν από το παραμύθι του Νταν Μπράουν και το δέχτηκαν ως ιστορική πραγματικότητα. Jέρουμε γιατί δεχόμαστε τη γνησιότητα των 27 βιβλίων της Καινής Διαθήκης και γιατί αποκλείστηκαν από τον κανόνα τα απόκρυφα ευαγγέλια; Και η άγνοια μας επεκτείνεται ακόμη και στα βασικά θέματα της πίστης μας. Στις ΗΠΑ γύρω στα 15% δέχονται το μυθιστόρημα ως ιστορία! Η Βίβλος μας παραγγέλλει: «έτοιμοι δε αεί προς απολογίαν παντί τω αιτούντι υμάς λόγον περί της εν υμίν ελπίδος αλλά μετά πραύτητος και φόβου» (Α’ Πέτρου 3/15). Πρέπει να το ομολογήσουμε ότι  δεν είμαστε ΕΤΟΙΜΟΙ να υποστηρίξουμε την  Αλήθεια και γι αυτό  προσπαθούμε με φανατισμό να υποστηρίξουμε κάτι που δεν είναι βίωμα μας.

Συνεχώς πληθαίνουν οι συγγραφείς που διαστρέφουν τις Βιβλικές αλήθειες, κι αυτό γιατί βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στο αναγνωστικό κοινό που αρέσκεται σε σκανδαλοθηρίες, συνωμοσίες  και μυθιστορήματα, παρά στην  Αλήθεια και ακόμη γιατί αποκομίζουν μεγάλα κέρδη, εκμεταλλευόμενοι την  αφέλεια πολλών ανθρώπων.  Ο Χριστός διακήρυξε ότι το «φως ήρθε στον κόσμο, αλλά οι άνθρωποι αγάπησαν το σκοτάδι παρά το φως». Γιατί; «επειδή τα έργα τους είναι πονηρά». Οι  εκκλησίες των διαφόρων Ομολογιών  καυτηρίασαν  το βιβλίο που παραποιεί βάναυσα  την αλήθεια. Η Ιερά Σύνοδος κυκλοφόρησε ένα καλογραμμένα και τεκμηριωμένο ενημερωτικό έντυπο, δίνοντας απαντήσεις στα όσα ανιστόρητα παραθέτει ο συγγραφέας. Γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά από κληρικούς και θεολόγους. Πολλές Διαμαρτυρόμενες εκκλησίες κυκλοφόρησαν βιβλία, DVD κ.ά. για να ανασκευάσουν τις θέσεις του βιβλίου.   Και το Βατικανό αντέδρασε με σκληρές συνεντεύξεις. Ένας καρδινάλιος αποκάλεσε το βιβλίο «σάπια τροφή» και άλλος το χαρακτήρισε «σακί με ψέματα» που «εναντιώνεται στην Εκκλησία, στην αληθινή ιστορία του χριστιανισμού και στον ίδιο τον Χριστό».

Απορούμε για την ευπιστία πολλών, που καταβροχθίζουν τα μυθεύματα που διατυπώνονται εναντίον της χριστιανικής πίστης, ενώ την ίδια στιγμή, αυτοί, οι «βαπτισμένοι χριστιανοί», είναι γεμάτοι απιστία, αμφιβολίες και αμφισβητήσεις σε σχέση με την  Βίβλο, την οποία ποτέ τους δεν διάβασαν!  Ο Τσέστερτον γράφει: «Όταν οι άνθρωποι δεν πιστεύουν πια στον Θεό, δεν είναι ότι δεν πιστεύουν πια σε τίποτα, σημαίνει ότι πιστεύουν σε όλα». Κι αυτό είναι αλήθεια. Οι άνθρωποι τα δέχονται και τα πιστεύουν όλα αυτά, εκτός από την Αγία Γραφή!

Επειδή υπάρχει ελευθεροτυπία,  κυκλοφορούν εκατοντάδες περιοδικά και βιβλία που δηλητηριάζουν ιδιαίτερα τις ευάλωτες ψυχές της νεολαίας μας. Υπάρχουν διάφοροι εκδοτικοί οίκοι  που, για να κερδοσκοπήσουν,  βάλθηκαν να  χτυπήσουν  κάθε τι που έχει σχέση με το Χριστιανισμό και την ηθική τάξη.  Η ασυδοσία αυτή  υποσκάπτει τα θεμέλια του έθνους  και οδηγεί τη νεολαία στον όλεθρο. Ρωτούμε τους κυρίους αυτούς: Διαβάσατε ποτέ επισταμένα την Αγία Γραφή;  Ποιο άλλο βιβλίο έχει τέτοιες υψηλές ηθικές διδασκαλίες (Δεκάλογος, καυτηριασμός της αδικίας, των κακώς κειμένων, η ειλικρίνεια των συγγραφέων που δεν αποκρύπτουν τις αμαρτίες των βασιλιάδων και άλλων ανθρώπων της πίστεως, τη νέα ζωή που προσφέρει ο Χριστός…). Κι αν καταφέρουν να εξαφανίσουν το Χριστιανισμό, με τι θα τον αντικαταστήσουν;  Με τους 12 και τόσους άλλους θεούς με τα αμαρτωλά βίτσια τους;  Υπάρχει άλλο βιβλίο που να προωθεί την αγιότητα, τη δικαιοσύνη, την ακεραιότητα, την ευθύτητα;  Ο Βιβλικός Χριστιανισμός, με το Θεάνθρωπο Χριστό στο κέντρο, έχει αλλάξει την ιστορία της ανθρωπότητας και τη ζωή  χιλιάδων  ανθρώπων. Ποια άλλη θρησκεία και ιδεολογία είχε τέτοια επιρροή στη ζωή των ανθρώπων;

Comments are closed.