ΤΟ ΣΒΗΣΜΕΝΟ ΛΥΧΝΑΡΙ

του Παντελή Υδραίου

Σε ηλικία 60 ετών απεβίωσε ο γνωστος μουσικός, στιχουργός και ποιητής Παντελής Υδραίος. Διαβάστε μερικά από ποιήματά στην κατηγορία Ποίηση http://www.nikites.eu/index.php/poiisi

Ολόφωτο λυχνάρι κράταγα στα χέρια μου Κύριε, μα στα μισά του δρόμου μου χίμηξε απάνω του ο άγριος θρακιάς και μου τοσβηοε.

Χτύπησα πολλές πόρτες ως τώρα,

μα κανένας δεν μπόρεσε να μου το ξανανάψει

και βρίσκεται σε υποχρεωτική νάρκη…

Έφτασα Κύριε στο αμήν

όταν βρέθηκα μπροστά στη δικιά Σου πόρτα,

στην πόρτα που έπρεπε να είχα καταφύγει

από την πρώτη στιγμή

από κείνη τη φοβερή στιγμή

που τα πάντα γύρω μου

βάφτηκαν με την άχρωμη μπογιά

μιας αξημέρωτης νύχτας.

Συγχώρησε την τόση άγνοιά μου Κύριε,

δεν Σε γνώριζα, μα τώρα Σε γνωρίζω

και είμαι γεμάτος ατό Σένα.

Ένα ταπεινό χορταράκι είμαι,

που εκλιπαρεί γονατιστό

έξω από την Ουράνια Πόρτα Σου

με το σβησμένο λυχνάρι στα χέρια του,

προσμένοντας το έλεος Σου και τις θείες ευλογίες Σου.

Σπλαχνίσου το Κύριε..

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΥΔΡΑΙΟΥ

Γεννήθηκε στα Φάρσαλα Θεσσαλίας στις 8/3/1953. Απεδήμησε εις Κύριον ξαφνικά στις 18/9/2013. ΄Ηταν παντρεμένος με τη Βάσια Λιβιτσάνου – Υδραίου, πτυχιούχο Νομικής Σχολής, τριών ξένων γλωσσών, καθώς και Λογιστικής και Δημοσίων Σχέσεων, με μεγάλη προσφορά με αξιόλογα κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες. Μια ποιητική της συλλογή πήρε το Α΄ βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι εκλεκτή συνεργάτης των ΝΙΚΗΤΩΝ. και της  εφημερίδας μας.

Ο αείμνηστος  Παντελής σπούδασε μουσική στις σχολές των Φαρσάλων, Βόλου και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών από όπου και πήρε πτυχίο απαγγελίας.
Παίζει αρκετά όργανα με πλήκτρα όπως πιάνο, ακορντεόν, αρμόνιο, συνθεσάιζερ, μέλοτρο και έγχορδα όπως κιθάρα, μαντολίνο, μπουζούκι, μπάντζο και άλλα παρεμφερή.
Άρχισε να συνθέτει από 11 χρονών και έχει στο ενεργητικό του 16 μικρούς δίσκους και 3 μεγάλους. Ο πρώτος με τίτλο «Ελεύθερο περισκόπιο» σε ποίηση ‘Αγγέλου Μπουζούρα, Νίκου Παναγιωτούνη και Δημήτρη Λιάκου που είναι και ο ερμηνευτής του δίσκου μαζί με χορωδία, είναι εμπνευσμένος από τις μεγάλες και δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας και της μαρτυρικής Κύπρου. Ο δεύτερος με τον τίτλο «Αλληλούια» είναι χριστιανικού περιεχομένου και περιλαμβάνει 4 αποσπάσματα απότους ψαλμούς του Δαβίδ και 10 τραγούδια σε στίχους του Νίκου Δωρίτη που είναι και ο ερμηνευτής του έργου συνοδεία της Μικτής Χορωδίας θρησκευτικής Μουσικής, και ο τρίτος επίσης χριστιανικού περιεχομένου με τον τίτλο «Ανάσταση» σε στίχους και ερμηνεία του Νίκου Δωρίτη. Παράλληλα εκδόθηκαν και 5 ποιητικές του συλλογές.
Για την μουσική και ποίηση του έχει βραβευτεί από διάφορους φορείς.
Έχει κάνει τη μουσική επένδυση σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές καθώς και μελοποίηση στίχων γνωστών συγχρόνων στιχουργών

Η ιστοσελίδα κ.ά. του Παντελή Υδραίου

www.pantelisydraios.gr

Comments are closed.