Σ’ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ του Παντελή Υδραίου

Σ’ ευχαριστώ Κύριε μου,

που μπήκες στο σαπιοκάλυβο της καρδιάς μου,

και το καθάρισες με την ουράνια σκούπα σου.

Σ’ ευχαριστώ που έδιωξες

τις μαύρες σκιές της άγνοιας από μέσα του·

και το έλουσες με το αιώνιο φως της Αγάπης Σου.

Σ’ ευχαριστώ, Κύριέ μου, που μπήκες

στο κρύο κι ανήλιαγο χαμόσπιτο της καρδιάς μου, με ξύλα και φωτιά και άναψες το σβησμένο τζάκι. Σ’ ευχαριστώ που σύντριψες όλα τα είδωλα που φώλιαζαν μέσα του και το στεφάνωσες με μύριες ευλογίες.

Σ’ ευχαριστώ Κύριέ μου,

που μπήκες στο αντίσκηνο της καρδιάς μου

κι αντικατέστησες τα κουρέλια του

με χοντρό καραβόπανο,

και το στήριξες σε σίγουρους πασσάλους.

Σ’ ευχαριστώ

που λησμόνησες την αρχέγονη κατάστασή τουκαι ήλθες φορτωμένος με πλούσια δώρα και ουράνιους θησαυρούς.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΥΔΡΑΙΟΥ

Γεννήθηκε στα Φάρσαλα Θεσσαλίας στις 8/3/1953. Απεδήμησε εις Κύριον ξαφνικά στις 18/9/2013. ΄Ηταν παντρεμένος με τη Βάσια Λιβιτσάνου – Υδραίου, πτυχιούχο Νομικής Σχολής, τριών ξένων γλωσσών, καθώς και Λογιστικής και Δημοσίων Σχέσεων, με μεγάλη προσφορά με αξιόλογα κείμενα σε περιοδικά και εφημερίδες. Μια ποιητική της συλλογή πήρε το Α΄ βραβείο της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών. Είναι εκλεκτή συνεργάτης των ΝΙΚΗΤΩΝ. και της  εφημερίδας μας.

Ο αείμνηστος  Παντελής σπούδασε μουσική στις σχολές των Φαρσάλων, Βόλου και στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών από όπου και πήρε πτυχίο απαγγελίας.
Παίζει αρκετά όργανα με πλήκτρα όπως πιάνο, ακορντεόν, αρμόνιο, συνθεσάιζερ, μέλοτρο και έγχορδα όπως κιθάρα, μαντολίνο, μπουζούκι, μπάντζο και άλλα παρεμφερή.
Άρχισε να συνθέτει από 11 χρονών και έχει στο ενεργητικό του 16 μικρούς δίσκους και 3 μεγάλους. Ο πρώτος με τίτλο «Ελεύθερο περισκόπιο» σε ποίηση ‘Αγγέλου Μπουζούρα, Νίκου Παναγιωτούνη και Δημήτρη Λιάκου που είναι και ο ερμηνευτής του δίσκου μαζί με χορωδία, είναι εμπνευσμένος από τις μεγάλες και δύσκολες στιγμές της πατρίδας μας και της μαρτυρικής Κύπρου. Ο δεύτερος με τον τίτλο «Αλληλούια» είναι χριστιανικού περιεχομένου και περιλαμβάνει 4 αποσπάσματα απότους ψαλμούς του Δαβίδ και 10 τραγούδια σε στίχους του Νίκου Δωρίτη που είναι και ο ερμηνευτής του έργου συνοδεία της Μικτής Χορωδίας θρησκευτικής Μουσικής, και ο τρίτος επίσης χριστιανικού περιεχομένου με τον τίτλο «Ανάσταση» σε στίχους και ερμηνεία του Νίκου Δωρίτη. Παράλληλα εκδόθηκαν και 5 ποιητικές του συλλογές.
Για την μουσική και ποίηση του έχει βραβευτεί από διάφορους φορείς.
Έχει κάνει τη μουσική επένδυση σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές καθώς και μελοποίηση στίχων γνωστών συγχρόνων στιχουργών

Η ιστοσελίδα κ.ά. του Παντελή Υδραίου

www.pantelisydraios.gr

Comments are closed.