Το πρόβλημα της Ελλάδος και η λύση του

 Γράφει ο Φιλήμονας Σωτηρόπουλος

Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό, είναι πρωτίστως ηθικό. Δεν έχουμε ανάγκη να υποστούμε οικονομική αναδιάρθρωση. Κάτι πρέπει να κάνουμε,έχουμε ανάγκη να κάνουμε κάτι. Μ’αρέσει το σύνθημα “ότι μπορεί να αλλάξει αρχίζει απο μας “. Ναι, θα κάνουμε την δική μας αναδιάρθωση όχι την εικονική αλλά την πραγματική. Πρώτα την εσωτερική μας και μετα την πολιτική και θρησκευτική αναδιάρθωση! Ποιοί είναι αυτοί που διεφθάρησαν; το πολιτικό και θρησκευτικό σύστημα!Πώς όμως έγινε αυτό. Δεν γεννήθηκε εν μία νυκτί,δεν ήταν αυτοφυές ,εμείς το σπείραμε,το κατασκευάσαμε, το γαλουχήσαμε και αυτό έγινε ένα έκτρωμα που μας αφανίζει, μας τυφλώνει, μας οδηγεί στη καταστροφή. Η αγανάκτηση κάνει καλό στην αναδιάρθρωσή μας. Εμείς τα κατασκευάσαμε, εμείς και θα τα γκρεμίσουμε!

Κανένας δεν κατάλαβε ότι μάλλον ήλθε η στιγμή να έλθουμε στον εαυτό μας και να δούμε την κατάστασή μας μέσα στη λάσπη. Δεν φταίνε τα γουρούνια που τρώνε τα ξυλοκέρατα που διαλέξαμε για τροφή πάνω στη λαχτάρα μας να ζήσουμε μόνοι μας. Φύγαμε απο την αγάπη του Πατέρα μας και διασκορπίσαμε την περιουσία του, ζώντας ασώτως. Όμως ήλθε η ώρα της αυτοκριτικής και της αυτογνωσίας ..και ήλθε η στιγμή της επιστροφής το come back στον Πατέρα, μετανοημένοι και αγανακτισμένοι με τον εαυτό μας Του λέμε ότι δεν είμαστε άξιοι να είμαστε παιδιά σου, δέξου μας σαν δούλους Σου. Όμως ο Πατέρας είναι Πατέρας δεν είναι αφέντης,δεν είναι δυνάστης,είναι πάντα ο Πατέρας της αγάπης και μεις όχι δούλοι αλλά υιοί Του,τα παιδιά της αγάπης Του. Αυτός είναι ο δρόμος της αλλαγής της διόρθωσης ,της αναδιάρθρωσης των πάντων.

Nαί, θέλουμε. Είμαστε έτοιμοι για να γίνουν όλα νέα! Νέοι άνθρωποι που επιλέγουν να φύγουν από τα χαλάσματα της ασωτείας και ανομίας με ένα νέο αρχηγό που δεν αγάπησε με λόγια αλλά έδωσε τη ζωή Του λύτρο για να μας λυτρώσει και να μας εντάξει σε μιά νέα πόλη που δεν έχει στοιχεία αναφοράς τη διαφθορά και την υποκρισία,τη δουλεία και την σπατάλη,την αφροσύνη και την πλεονεξία, την αδικία και προκατάληψη. Είναι η πόλη που τεχνίτης και δημιουργός είναι ο Θεός,είναι μιά πόλη που βασιλεύει η δικαιοσύνη. Αυτή η νέα ζωή,δεν προκύπτει απο μπαλώματα σε φθαρμένα ρούχα αλλά απο ειλικρινή μετάνοια, μιά νέα ζωή πνεύματος αναστημένου και ζώντος Χριστού .

Ο Χριστός πήρε το φραγγέλιο και εκδίωξε τους αργυραμοιβούς,ανέτρεψε τα τραπεζάκια των εμπόρων συνείδησης, κόντραρε το κατεστημένο των Φαρισαίων και Γραμματέων . Είχαν κάνει τον οίκο του Πατέρα, οίκο εμπορίου,συναλλαγής ,αλλοτρίωσης-σπήλαιο ληστών. Έτσι κάνει και σήμερα διώχνει κάθε παλαιό και διεφθαρμένο και φτιάχνει τον Ναό Του που είμαστε εμείς. Όταν ο Χριστός γίνεται Βασιλιάς στον οίκο Του ,τότε αποχτούμε πραγματική ελευθερία. Μέχρι σήμερα ήμασταν κουκουλωμμένοι- εγκλωβισμένοι στο κουκούλι που ύφαιναν για μας οι αιώνιοι Γραμματείς και Φαρισαίοι και οι υποτακτικοί τους , οι πρόθυμοι πολιτικοί λακέδες και ανυπόληπτοι νυχτοφύλακες του σκοταδιού μας.

Μας λέγει ο Χριστός αν γίνουμε μαθητές Του και Τον ακολουθήσουμε, η αλήθεια Του θα μας ελευθερώσει από το να είμαστε δούλοι ανθρώπων. Όταν ο Χριστός ελευθερώνει τότε μόνο είμαστε πραγματικά ελεύθεροι! Ελεύθεροι από το παρελθόν μας, ελευθερία από τον κακό εαυτό μας ,ελευθερία από το σάπιο και ανίκανο πολιτικό σύστημα, ελευθερία από το ψεύτικο και εγκάθετο θρησκευτικό σύστημα.

Αγανάκτησε και ο Χριστός με ποιούς ; τους μαθητές που όμως κάνανε του κεφαλιού τους, όταν δεν άφηναν και εμπόδιζαν τα παιδιά να έλθουν κοντά στον Χριστό για να τα αγγίξει. Πολλοί λένε και σήμερα ότι είναι μαθητές Του αλλά με τις πράξεις και τα έργα τους όχι μόνο δεν οδηγούν τους ανθρώπους στον Χριστό αλλά τους εμποδίζουν,τους απομακρύνουν,τους γκρεμίζουν.Ούτε οι ίδιοι μπαίνουν στη Βασιλεία του Θεού αλλά εμποδίζουν την είσοδο των εισερχόμενων. Πολιτικό και θρησκευτικό σύστημα , το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δύο μαζί μας πνίγουν και μας στραγγαλίζουν. Πρωτοκαθεδρίες, ασπασμοί στην αγορά, χειροφιλήματα στις πλατείες, αγιασμοί στη Βουλή,στα Δημόσια πράγματα,στα συμβούλια, στις Τράπεζες και τις βιομηχανίες,στα νερά και τα απόνερα. Και βλέπουμε πόση αγιασμένη κατάσταση έχουν δημιουργήσει. Ποιοί είναι αυτοί που κατακρατούν την αλήθεια εν αδικία,που προσπαθούν ν’αγιάσουν τους άλλους ενώ οι ίδιοι είναι σαν τα γυναικάρια τα πεφορτισμένα αμαρτίες που πάντα μαθαίνουν και ποτέ δεν γνωρίζουν …Φτιάχνουν τάφους των ανθρώπων, τους ασβεστώνουν, τους καλωπίζουν, τους λιβανίζουν…Κρατούν τους νεκρούς μέσα στην ακαθαρσία τους, σταυρώνουν και ξανασταυρώνουν τον Χριστό κάθε μέρα με την πρακτική τους,την θρησκειοκαπηλεία,τον φανατισμό και την κατασπατάληση.

Μιά Ελλάδα πτωχευμένη γεμάτη όμως απο πάμπλουτα μοναστήρια, απο εκκλησίες πεφορτισμένες χρυσού και ασημιού. Προκλητικά τα εκκλησιαστικά ακίνητα και οι αμύθητες μοναστηριακές περιουσίες …Τα χρυσοφόρα λείψανα, τα σκάνδαλα ών ουκ έστιν αριθμός. Πάντοτε ήταν το εμπόδιο στην οποιαδήποτε μεταρρύθμιση,σκληροτράχηλοι επενέβησαν και έσβησαν τη φλόγα της μεταρρύθμισης που άναψε το 8ο αιώνα, με την αγνωσία τους,την απληστία τους, την ειδωλολατρία τους έστρωσαν τον δρόμο στην οθωμανική επέλαση. Όπως αναφέρει ο ιστορικός του Έθνους , στα μοναστήρια και στα ευαγή ιδρύματα επικρατούσε η περηφανής περί την απληστίαν νόσος … Το μικρό διάστημα που οι μεταρρυθμιστές είχαν την ευκαιρία να χαράξουν φωτεινό διέξοδο όχι μόνο κατήργησαν την ειδωλολατρία των εικόνων αλλά συνέβαλλαν στην κατάργηση της δουλοπαροικίας και στην αναδιοργάνωση του δημοσίων πραγμάτων πάνω σε υγιή βάση .Αυτά που έχουμε σήμερα με την αμύθητη περιουσία των μοναστηρίων ήταν απο τότε μάστιγα και πρόκληση μαζί.. Προχώρησαν σε απαγορεύσεις αφιερώσεων αγρών, τοποθεσιών, ιδρύσεις γηροκομείων ,ξενώνων ,μοναστηρίων,..δήμευσαν μοναστηριακές περιουσίες και ελευθέρωσαν τους αγρογείτονες των μοναχών απο την κακότητά τους και την πλεονεξία τους!! Απόσπασμα απο Ιστορία Ελλην. Έθνους του Κων .Παπαρηγόπουλου. Δυστυχώς οι σκοταδιστές επικράτησαν και δεν άφησαν να γίνουμε εμείς πρώτοπόροι που θα κάναμε την μεταρρύθμιση στο τότε γνωστό κόσμο ,πολύ πιο μπροστά απο την Μεταρρύθμιση της Ευρώπης του 16ου αιώνα.

Ευχαριστούμε για την αγανάκτηση που μας προσφέρουν αλλά αυτή δεν αρκεί μόνο πρέπει να προχωρήσουμε στην αναδιάρθρωση των πάντων, πρώτα του εαυτού μας και μετά να κάνουμε τα πάντα νέα ακολουθώντας τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης μας Ιησού Χριστό. Ο Χριστός είναι η πολιτική λύση γιατί με το πνεύμα το δικό Του αλλάζουν τα πάντα,καταρρέουν οι ψευδαισθήσεις,ανοίγουν τα μάτια μας,διορθώνονται όσα πρέπει να διορθωθούν και τα υπόλοιπα εμπόδια αυθαίρετα κατασκευάσματα γκρεμίζονται για να οικοδομηθεί η πόλη νέα η δική Του,μιά πόλη που όνειρο είχε η Ευρωπαϊκή ένωση να κάνει αλλά απέτυχε οικτρά, αφού άφησε τον Χριστό απέξω καί έκτισε λάκκους που δεν μπορούν να κρατήσουν νερό αλλά είναι διάτρητοι απο ανθρώπινη ματαιοδοξία, ανικανότητα και σκοπιμότητα. Αυτή η πόλη έχει αρχίσει να δημιουργήται απο τη στιγμή που ήλθε ο Χριστός στη γη μας και αποτελείται απο αγανακτισμένους όλης της γης που θεωρούν το θρησκευτικό ,πολιτικό και κοινωνικό σύστημα αποτυχημένο, άδικο, άνομο, και νεκρό. Διαχώρισε τη θέση σου,μη σκύψης το κεφάλι άλλο στη δουλεία που σε σκοτώνει ηθικά, κοινωνικά, οικονομικά. Κάνε τη δική σου μεταρρύθμιση,αναδιάρθρωση,διόρθωση των πάντων.

Μπορείτε να γράψετε κι εσείς την απόψη σας κάνοντας κλικ στο παρακάτω: http://nikites.eu/contact

 

Comments are closed.