Το θείο δώρο της Μητρότητας

Γράφει η Βασία Λιβιτσάνου- Υδραίου, Νομικός

Ο λόγος και πάλι για την γυναίκα –μάνα! Για την μητρότητα που είναι ένα θεϊκό δώρο για την ανθρωπότητα αλλά και για την γυναίκα που καλείται μέσα από αυτή να υπηρετήσει τη ζωή!

Για την αποστολή της αυτή η γυναίκα είναι προικισμένη με χαρίσματα που έχουν να κάνουν με την ανατροφή αλλά και την αγωγή των παιδιών.

Τα κύρια χαρακτηριστικά της μητέρας είναι η αφοσίωση, η αυταπάρνηση, η ανιδιοτέλεια, η συγχωρητικότητα, η υπομονή, ο ηρωισμός, η στοργή αλλά και η αγάπη «χωρίς όρους».

Η μάνα αγωνίζεται ένα δύσκολο αγώνα με αυταπάρνηση  για τα παιδιά της, να τα ολοκληρώσει σα προσωπικότητες  χρησιμοποιώντας το διάλογο μα πάνω και πέρα από όλα με τη δική της υποδειγματική ζωή. Τα οδηγεί σε πνευματική και συναισθηματική ανεξαρτησία και τα προετοιμάζει έτσι ώστε να δημιουργήσουν κι αυτά με τη σειρά τους μια υγιή και σωστή οικογένεια  που πάνω της θα στηριχτεί μια καλύτερη κοινωνία.

Μα το πιο σπουδαίο είναι να τους μάθει την σχέση αγάπης Θεού- ανθρώπου, και την πίστη αφού μόνο κοντά στον Θεό τα παιδιά της θα βρουν το νόημα  και την ποιότητα της ζωής.

Τα παιδιά της θα πρέπει να γνωρίζουν ότι  ευτυχία δεν είναι μόνο τα χρήματα, ή η επαγγελματική επιτυχία αλλά η προσφορά προς το συνάνθρωπο και η άσκηση των πνευματικών χαρισμάτων που θα τα οδηγήσουν πιο κοντά στον Θεό.

Η μάνα, η πραγματική μάνα με θυσία, εργάζεται αθόρυβα για μια καλύτερη κοινωνία, για ένα καλύτερο πολιτισμό στηριγμένο στο χρέος προς τον πλησίον, και την αγάπη τον σύνδεσμο της τελειότητας . Κι όσο αυτή η εποχή η δύσκολη και δυσοίωνη καταρρίπτει τα πρότυπα και γκρεμίζει τις αξίες η κοινωνία μας δεν πρέπει να φοβάται όσο υπάρχουν γνήσιες μητέρες.

Comments are closed.