Επάγγελμα; Παιδικό Μοντέλο

 Γράφει η Βάσια Λιβιτσάνου- Υδραίου, Νομικός

Ένα φαινόμενο που το βλέπουμε αρκετά συχνά και μάλιστα τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερο είναι αυτό του παιδικού μοντέλου. Κοριτσάκια 7-8 χρονών βαμμένα με τόνους καλλυντικών, πάνω σε ψηλά τακούνια, με ύφος  μπλαζέ  που δίνει   πολλές υποσχέσεις ποζάρουν στο φωτογραφικό φακό με περισσή  χάρη  διαφημίζοντας από ρούχα και παπούτσια μέχρι καλλυντικά για παιδιά και διάφορες τροφές, ή  πάλι χάνοντας  αρκετές   ώρες  από τα μαθήματά τους ή το παιχνίδι τους  πηγαινοέρχονται  στις πασαρέλες  κάτω  από τα έντονα φώτα.

Κι όμως η δουλειά του   παιδικού  μοντέλου δεν είναι τόσο «αθώα» όσο θέλουν να  την παρουσιάζουν, αφού  όπως  λένε οι επιστήμονες, οι κίνδυνοι για την ψυχική υγεία  των παιδιών αυτών είναι τεράστια. Η πρόωρη  προβολή τους  και η λαμπερή εικόνα  τους κρύβει   πολλά.
Τα  παιδικά  μυαλά  ‘παίρνουν αέρα’  δίνουν περισσότερη σημασία στον εαυτό τους  απ’ όσο πρέπει  για την ηλικία τους και   απορροφούν τις  σκηνές στις οποίες  παίζουν σα σφουγγάρι, εθίζονται στο να μην ντρέπονται, αφού βρίσκονται  σε τρυφερή ηλικία, με αποτέλεσμα  όταν μεγαλώσουν να εκθέτουν  με μεγαλύτερη ευκολία τον εαυτό τους  σε πολύ  πιο άσχημα πράγματα   [πορνοταινίες κ.λπ.] . Μεγάλη  ευθύνη  σ’ αυτό έχουν οι γονείς.  Γλυκαίνονται με τα  χρήματα  που παίρνουν τα βλαστάρια τους  και δεν καταλαβαίνουν  πόσο μεγάλο κακό τους  κάνουν. Τότε μπορούμε να μιλάμε  για  φοβερό εμπόριο σε βάρος των παιδιών  και   για κακοποίηση  της  παιδικής  ευαίσθητης  ψυχής.
Ο Κύριος  μας  Ιησούς  Χριστός επαίνεσε  την αθωότητα   της  παιδικής  ηλικίας  προτρέποντας  όλους   εμάς  να  γίνουμε  σαν  τα μικρά  παιδιά αν θα  θέλαμε να κερδίσουμε την ουράνια ζωή.
Αυτήν την αθωότητα της παιδικής ψυχής  καταπατούν  όλοι αυτοί  που εκθέτουν  τα καημένα  αυτά  παιδιά  στον ψεύτικο και απατηλό κόσμο του θεάματος.

Comments are closed.