Τα Παιδιά της Κρίσης

          Γράφει η Βάσια Λιβιτσάνου- Υδραίου, Νομικός

                       

     Μόνο η παροιμιακή φράση «και μη χειρότερα» θα μπορούσε να αποδώσει νομίζω καλύτερα τον φανερό πλέον πόλεμο ή μάλλον  ΔΙΩΓΜΟ των πολύτεκνων οικογενειών στην Ελλάδα.

     Κατάργηση των πενιχρών επιδομάτων τους και απεχθής φορολογία (αφού σήμερα τα παιδιά θεωρούνται πλέον «φορολογικά τεκμήρια!,»)στους σύγχρονους ήρωες Έλληνες πολύτεκνους.

     Γι’ αυτό κατάντησε η Ελλάδα η πρώτη χώρα στην Ευρώπη και την Υφήλιο με τη μεγαλύτερη υπογεννητικότητα. (Αντί του θεωρούμενου διεθνούς ετήσιου μέσου όρου 2,1 παιδιά ανά γυναίκα οι Ελληνίδες έπεσαν στην 1 μονάδα ή και στο 0,8. Ούτε δηλαδή ένα παιδί σε όλη τους τη ζωή.)

     Ήδη από το 1988 ο πανεπιστημιακός καθηγητής Γεώργιος Τζιαφέττας και ο επίσης καθηγητής, πρώην υπουργός και βουλευτής Μανώλης Δρεττάκης, ως δημογράφοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδος από τότε που δημιουργήθηκε σαν Κράτος, το δημογραφικό αφού η Ελλάδα όχι μόνο γερνάει, αλλά και πεθαίνει χωρίς Έλληνες!

     Όλα αυτά βέβαια απευθύνονται «εις ώτα μη ακουόντων» πολιτικών οι οποίοι για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι ο άδικος πλουτισμός τους, ο αγώνας για την καρέκλα τους και η προώθηση της πάσης φύσεως διαφθοράς.

     Λυσσαλέος πόλεμος λοιπόν κατά του ιερού θεσμού της οικογένειας από τα ΜΜΕ και όχι μόνο! Αφού δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα σα χώρα, θάψαμε στον υπέρμετρο καταναλωτισμό και την εφήμερη καλοπέραση μας τα πάντα, ακόμα και την ελπίδα που έρχεται με τη γέννηση ενός παιδιού. Χάθηκε η αξιοπρέπεια, το φιλότιμο, ο σεβασμός, τα όνειρα. Χάθηκαν αλλά δεν πέθαναν! Τα βλέπεις μέσα στα μάτια των παιδιών της κρίσης που είναι το αύριο.. και το μέλλον!

Comments are closed.