ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟ JOHN JOHN


O John John (J.J.) είναι παντρεμένος με την Killy  και έχουν τρεις γιους. Είναι διευθυντής της μη κερδοσκοπικής χριστιανικής οργάνωσης στην Αγγλία με το όνομα Philo Trust, που την ιδρύθηκε το 1980 για να στηρίξει τη διακονία του. O J.J. είναι και κληρικός της αγγλικανικής εκκλησίας. Είναι ένας ενθουσιώδης, δυναμικός και πρωτότυπος ευαγγελιστής. Μιλά σε εκκλησίες, σε συνέδρια, σε φοιτητές και συγκεντρώνει μεγάλα ακροατήρια. Θα έχει μιλήσει σε πάνω από 300.000 άτομα σε εκκλησίες και συνέδρια, χώρια από τους ακροατές του στην TV, ραδιόφωνο, CD και DVD.΄Εχει μιλήσει σε 54 χώρες, σε όλες τις ηπείρους. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων που αρκετά μεταφράστηκαν σε  άλλες  γλώσσες.
Πιστεύει ότι η σημερινή κοινωνία εκδηλώνει πολλά ανησυχητικά σημάδια,  γιατί έστρεψε τα νώτα της στον Θεό και αρνείται την ύπαρξή Του. Πιστεύει  ότι το άγχος, η μοναξιά και οι χαλασμένες σχέσεις, που ανησυχούν πολλούς, δεν είναι παρά συμπτώματα τής αποξένωσης τους από τον Θεό. Πιστεύει ακόμη ότι πολλών ανθρώπων η κατανόηση του Χριστιανισμού είναι παρεξηγημένη και λανθασμένη. Με το δικό του εκφραστικό τρόπο στις ομιλίες του κάνει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι ο Χριστιανισμός όχι μόνο είναι λογικός αλλά είναι και σπουδαίος και εφαρμόσιμος και ζωτικά σημαντικός.
Αν και δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά του θέσαμε, μέσω internet, μερικές ερωτήσεις στις οποίες έδωσε απαντήσεις που καταχωρούμε παρακάτω
:   
                                                                            Γ.Σ.Κ.     

ΕΡΩ.: Δώσε μας μερικές πληροφορίες για τη ζωή σου.

>  Γεια σας, και οι δυο γονείς μου ήταν ελληνοκύπριοι. Τα παιδικά μου χρόνια να πέρασα  στην Κύπρο και μετά στο Λονδίνο.
ΕΡΩ: Πότε αναγεννήθηκες και πώς αποφάσισες να αφιερώσεις τον εαυτό σου στη διακονία του Ευαγγελίου;
> Μεγάλωσα και ανατράφηκα ως χριστιανός Ορθόδοξος, περισσότερο πολιτιστικά παρά θρησκευτικά. Πήγαινα στην εκκλησία κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Το 1974 ήμουνα φοιτητής στο Λονδίνο και θα χαρακτήριζα τότε τον εαυτό μου ως αγνωστικιστή. Εκεί συνάντησα μια ελληνίδα φοιτήτρια, την ΄Αντυ Οικονομίδου, που ήταν πιστή χριστιανή, που για αρκετούς μήνες μού μιλούσε για τον Χριστό. ΄Ετσι, στις 9 Φεβρουαρίου 1975 δέχτηκα στη ζωή μου τον Χριστό ως Σωτήρα μου. Από τότε ο νους και η καρδιά μου φωτίστηκαν με την παρουσία και το φως του Χριστού και η στάση και οι πράξεις μου μεταμορφώθηκαν. ΄Αρχισα να ακολουθώ τον Χριστό.        
Πεινούσα και διψούσα να γνωρίσω την Βίβλο και να υπηρετώ τον Κύριο, καθώς συνέχισα τις σπουδές και τη δουλειά μου. Τελικά σπούδασα Θεολογία σ’ ένα Θεολογικό Κολλέγιο. Από τις ημέρες εκείνες άρχισα τη  διακονία μου στον ευαγγελισμό και στις ιεραποστολές. Επίσης έκανα έργο μεταξύ της νεολαίας και σε ιεραποστολές στα πανεπιστήμια και στη συνέχεια σε ιεραποστολές σε πόλεις.  

   
 ΕΡΩ: Ποιος είναι ο σκοπός της διακονίας σας;
> Η διακονία μας που φέρνει το ελληνικό όνομα  Philo,  μια από τις ελληνικές λέξεις για Αγάπη, εστιάζεται στον  καταρτισμό της εκκλησίας και των πιστών για ευαγγελισμό και τη μετάδοση των καλών νέων του Ιησού Χριστού στον κόσμο, με το κήρυγμα, τη διδασκαλία και με το γράψιμο (γράφω τακτικά άρθρα) και με άλλους τρόπους. Επίσης είμαι μέντορας σε νέους ευαγγελιστές. Τους συμβουλεύω και στηρίζω στην κηρυκτική τους διακονία. Η ιστοσελίδα της οργάνωσης μας είναι:  www.philotrust.com


ΕΡΩ.: Πόσα βιβλία έχεις συγγράψει και ποια είναι τα θέματα που διαπραγματεύεσαι; ΄Εχει μεταφραστεί  κάποιο από τα βιβλία σου στα ελληνικά
;  
>΄Εχω γράψει γύρω στα 50 βιβλία που αρκετά έχουν μεταφραστεί και σε διάφορες γλώσσες. Αυτήν την περίοδο 20 βιβλία τυπώνονται σε άλλες γλώσσες. Θα ήθελα πολύ κάποια από τα βιβλία μου να μεταφραστούν μια μέρα και στα ελληνικά. Μερικοί τίτλοι των συγγραμμάτων μου: Ο Ιησούς. Οι Μακαρισμοί, Το Μυστικό της Ευτυχίας, Οι Δέκα Εντολές, Ο ΄Ασωτος Γιος και άλλα βιβλία για τον ευαγγελισμό.


ΕΡΩ: ΄Εχεις διακονήσει το Ευαγγέλιο στην Ελλάδα;

> Ναι, έχω κηρύξει στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα, στην Κέρκυρα και πολλές φορές, βέβαια, στην Κύπρο. ΄Οντας Κύπριος η καρδιά μου πάλλει για την Ελλάδα!


ΕΡΩ.: Γιατί η Βρετανία και η Δύση γενικά βρίσκονται σε φθίνουσα κατάσταση πνευματικά, ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες και πώς μπορούν να βγουν απ’ αυτή την κρίσιμη κατάσταση;  
> Παραδόξως, η Ελλάδα, που στην πλειοψηφία της είναι Ορθόδοξη χώρα, φαίνεται πιο χριστιανική «εξωτερικά» αλλά αυτό, κατ’ ανάγκη, δεν σημαίνει ότι είναι αληθινό και «εσωτερικά». Ο άγιος Ανδρέας της Περούζια  έγραψε: « Υπάρχει λίγο καλό να γεμίζεις εκκλησίες με ανθρώπους, που εξέρχονται όμως απ’ αυτές με τον ίδιο τρόπο που μπήκαν μέσα».
Στη Βρετανία το 7% του πληθυσμού δηλώνουν ότι είναι συνειδητοί χριστιανοί και συχνάζουν τακτικά στις εκκλησίες. Αισθάνομαι ότι  η Βρετανία γίνεται ολοένα και πιο γόνιμη  και προσδοκώ μια πνευματική αφύπνιση.

 
 ΕΡΩ.: Γιατί τόσοι λίγοι νέοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να αφιερωθούν για πλήρη απασχόληση στη διακονία του ευαγγελίου;

> Εμείς δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο. Ο ελληνοκύπριος φίλος μου Mike Pilavachi, που είναι υπεύθυνος της κίνησης Soul Survivor, είπε ότι πάνω από 35.000 έφηβοι παρακολουθούν τα καλοκαιρινά φεστιβάλ τους. ΄Εχουμε δει πολλούς απ’ αυτούς τους νέους,  που έχουν πάθος για τον Χριστό και είναι έτοιμοι να αφιερωθούν στη διακονία του ευαγγελίου.


ΕΡΩ.: Τι συμβουλή θα έδινες στη σημερινή χριστιανική νεολαία;

> Θα ενθάρρυνα όλους τους νέους να έχουν «στραμμένες τις σκέψεις τους στον Ιησού, τον αρχηγό και τελειωτή της πίστης μας» (Εβραίους 12/2). Να είναι άγιοι + ταπεινοί και να έχουν πάθος να γνωρίσουν τον Χριστό σε βάθος + και να Τον κάνουν γνωστό στους άλλους. Μεταδώστε την πίστη σας με λόγια και με τη ζωή.
Στείλτε ένα σύντομο χαιρετισμό στους Έλληνες.
Θερμούς χαιρετισμούς στους συμπατριώτες μου – σ’ αυτή την περίοδο της οικονομικής αστάθειας, ας εγερθούμε και ας οικοδομήσουμε την Βασιλεία του Χριστού. 

 
Το Twitter του είναι: Canonjjohn

Comments are closed.