Στις Δύσκολες ΄Ωρες: Επείγουσα Ανακοίνωση προς τους ΝΙΚΗΤΕΣ

της Γιούλικας Κ. Masry

Στις δύσκολες ώρες το τελευταίο πράγμα που έχει ανάγκη η καρδιά, ιδιαίτερα όταν πονάει λαβωμένη από άλγος σωματικό ή ψυχικό, είναι η ανυδρία της πνευματικής ενθάρρυνσης από άλλους–με ή χωρίς εδάφια–για το ότι “ο Κύριος θα υπερνικήσει”. Κάτι τέτοιες προτροπές, που οπωσδήποτε γίνονται με τις καλύτερες των προθέσεων αν και είναι πληθωρικές και εσπευσμένες–ίσως για να καλύψουν την αμηχανία του άλλου που δεν αντέχει να σε βλέπει να πονάς και συνειδητά ή ασυνείδητα αντιδρά μ’ αυτό τον υπερηρωικό τρόπο–είναι κύμβαλα αλαλάζοντα αν όχι σκύβαλα. Λες και συναντάς στη στράτα σου καβαλάρη παλιάς εποχής ή συγχρονο μοτοσυκλετιστή που σου λέει: “Να, εκεί στο πίσω κάθισμα είναι ο Χριστός κι Εκείνος θα υπερνικήσει”.

Στον Ψαλμό 84:12 όμως βλέπουμε μια διαφορετική προσέγγιση του θέματος. Αντί να σου συστήσει με βιάση και υπερβολή ο αδελφός σου το Χριστό στο πίσω κάθισμα, υψώνει ο ίδιος τα μάτια στο Θεό και σε επήκοο Ουρανίων αλλά και επιγείων λέει: “Κύριε των δυνάμεων, μακάριος ο άνθρωπος ο ελπίζων επί σε”. Στο άκουσμα αυτής της έκκλησης, που από ταύτιση με σένα ο άδελφός σου απευθύνει με πνεύμα ησύχιο στο Θεό, νιώθεις να έλκεσαι κι εσύ προς την ίδια αστείρευτη πηγή ζώντων υδάτων και ανακαλύπτεις ότι το Πνεύμα της Σοφίας του Θεού που κατοικεί εντός σου μέσ’ από το Χριστό σε καλεί να εμπιστευτείς το απαλό άγγιγμα του Σωτήρα σου και ν’ αποθέσεις στα χέρια Του το άλγος σου. Κάθε μέρα κι από λίγο. Δεν είναι εύκολο να Τον εμπιστευτείς, ιδιαίτερα αν τυχαίνει να φέρνεις πάνω σου σημάδια βαθιών πληγών προδομένης εμπιστοσύνης. Αλλά ο Χριστός σε καλεί πρώτα στην Παρουσία Του κι ύστερα στην Περιουσία Του από τα πλούτη της οποίας θα αντλήσεις για να καλύψεις το σημερινό σου τραγικό έλλειμμα. Έτσι είναι που μέσ’ από Κείνον, το “γείτονα Θεό” και Κύριό σου, θα υπερνικήσεις.

Η Σάρα Γιανγκ αφουγκραζόμενη τα λόγια του Χριστού προς την ψυχή της γράφει στο τρυφερό της διαρκές ημερολόγιο που τιτλοφορείται ‘Ο Ιησούς σε Καλεί’ (κάτω από την ημερομηνία της 18ης Μαρτίου): “Εμπιστεύσου με κάθε μέρα κι από λίγο. Δεν είναι φυσικό πράγμα η εμπιστοσύνη. Το Πνεύμα μου που ενοικεί μέσα σου θα σε βοηθήσει σ’ αυτό το υπερβατικό βήμα. Εμπιστεύσου με σε όλες τις συνθήκες της ζωής σου και μην αφήνεις την ανάγκη που έχει το μυαλό σου να “καταλαβαίνει και να εξηγεί” να σε αποσπά από την Παρουσία μου. Εγώ θα σου δώσω τα ανάλογα εφόδια να βγεις νικητής μέσ’ απ’ την υψικάμινο της σημερινής ημέρας”. Σε μια ώρα ανάλογης προσωπικής μου δοκιμασίας το δικό μου αυτί αφουγκράστηκε περαιτέρω και τα εξής: “Γιατί Εγώ σε αγάπησα μέχρι θανάτου και μάλιστα θανάτου στο Σταυρό και Εγώ θα είμαι μαζί σου όλες τις ημέρες της ζωής σου–όχι, μην αναφέρεις το εδάφιο εδώ, το ξέρουν όλοι. Και θα είμαι μαζί και μ’ εκείνους τους άλλους αναποτελεσματικούς πνευματικούς συμβούλους και αντι-παρηγορητές… Να τους πεις όλα όσα άκουσες από μένα σήμερα κι ότι θα τους μιλήσω Εγώ ο ‘Ιδιος για το ποια είναι η θέση στην οποία πρέπει να κάθομαι στο άρμα της πορείας τους στη ζωή προκειμένου να είναι νικητές μέσ’ απ’ το Νικητή”.

 (7 Μαίου 2013)

Comments are closed.