Σπίτια προκατασκευασμένα

του ΄Ακη Δημητριάδη

        Όλο και περισσότεροι τα τελευταία χρόνια στρέφονται στις προκατασκευασμένες (μονο) κατοικίες, και εγκαταλείπουν τη λύση του διαμερίσματος. Μάλιστα πολλοί προτιμούν τις ξύλινες κατοικίες, με κορμούς δέντρων σκανδιναβικής προέλευσης.

        Τα πλεονεκτήματα πολλά: Το κόστος είναι το μισό από όσο στα συμβατικά. Το στήσιμο γίνεται σε ελάχιστο χρόνο μερικών ημερών. Η ποιότητα των υλικών είναι δεδομένη. Είναι αντισεισμικά, και έχουν διπλάσια θερμοηχομόνωση. Χρηματοδοτούνται 100% από τις τράπεζες, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, κ.ά.

        Αγανάκτησε ο κόσμος από πολλούς εργολάβους. Άλλα υλικά συμφωνείς και άλλα βρίσκεις όταν παραλάβεις. Σου κάνουν προϋπολογισμό κόστους 100.000 ευρώ και στο τέλος βγαίνουν 150.000. Αν δεν είσαι πάνω από το κεφάλι των συνεργείων και τεχνητών μπορεί να κάνουν κακοτεχνίες, να βάλουν φτηνά υλικά. Σου λέει ότι θα έλθει την ερχόμενη Δευτέρα, κι έρχεται όποτε του καπνίσει μετά από ένα μήνα.

        Προσωπικά το σκέφτομαι να στήσω το δεντρόσπιτό μου σε κάποια πλαγιά, στον Όλυμπο ή τα Πιέρια, με θέατη θάλασσα, το Θερμαϊκό Κόλπο κι απέναντι τη Χαλκιδική. Το πρωί να πίνω τον καφέ μου στη βεράντα α

πολαμβάνοντας την ανατολή του ήλιου, και το βράδυ ένα δροσερό ποτό με το ρομαντικό ηλιοβασίλεμα.

 

Comments are closed.