Σ’ αυτές τις Εκλογές δεν μπορείς να ρίξεις ΛΕΥΚΟ!

 

Του Χάρη Ι. Νταγκουνάκη, Νομικού

Μέσα στο γενικότερο πνεύμα της εκλογικής αναμέτρησης της ερχόμενης Κυριακής ο μεγάλος καημός των υποψήφιων αρχηγών και βουλευτών είναι «καμία ψήφος να μην πάει χαμένη». Και υποθέτει κανείς ότι στην ομάδα των «χαμένων» ψήφων είναι και τα λευκά ψηφοδέλτια που βέβαια έχει το δικαίωμα ο πολίτης να επιλέξει μπροστά στην κάλπη.

    Το λευκό λέει ότι «μπορεί όλοι να τα λέτε καλά αλλά κανένας σας δεν κάνει τίποτε, κι έτσι δεν μπορώ να επιλέξω κανέναν σας ούτε σαν ψήφο διαμαρτυρίας»!

    Υπάρχουν όμως και κάποιες εκλογές όπου όλοι μας εδώ στη γη θα κληθούμε να πάρουμε μια απόφαση ποιον θέλουμε ν’ ακολουθήσουμε σ’ αυτή τη ζωή και να περάσουμε μαζί του την αιωνιότητα μετά τον θάνατο. Και οι εκδοχές είναι δύο: Ή διαλέγουμε τον Θεό στη ζωή μας ή τον Σατανά.

    Ο Σατανάς εκπροσωπείται από το συνολικό πνεύμα αυτού του κόσμου (προτεραιότητες, εκτιμήσεις, τρόπος ζωής, σχέσεις, εξαρτήσεις, σαρκικό φρόνημα). Η Βίβλος λέει ότι «όλος ο κόσμος εν τω πονηρώ κείται». Δεν μπορεί να γλιτώσει κανείς.

    Μόνο ένας τρόπος υπάρχει: να επικαλεστεί στη ζωή του τον Χριστό, τον σωτήρα του ανθρώπου. Εκείνου που πέθανε για να πληρώσει με τη ζωή του τη δική μας ενοχή της αμαρτίας, ώστε ο Θεός τώρα να μας βλέπει δίκαιους χάρη σ’ αυτόν. Αν αυτό το δεχτούμε στην καρδιά μας, το πιστέψουμε και μετανοήσουμε για τις αμαρτίες μας ζητώντας συγχώρηση από τον Θεό, ενωνόμαστε μ’ αυτόν και αποκτάμε τη σωτηρία μας.

    Άρα ή ψηφίζουμε τον Χριστό στη ζωή μας ή τον «αντίδικό μας, διάβολο» κατά τη Βίβλο. Δεν υπάρχει τρίτος δρόμος ούτε ο δρόμος της ουδετερότητας.

    Σ’ αυτές τις εκλογές δεν μπορείς να ρίξεις λευκό.

Comments are closed.