Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ


Εκτύπωση E-mail

Γράφει ο Χάρης Ι. Νταγκουνάκης, Νομικός

Πάνε κι αυτές οι εκλογές… Άλλοι κέρδισαν κι άλλοι έχασαν, άλλοι «βγήκαν» βουλευτές και άλλοι θα συνεχίσουν τις δουλειές τους όπως πριν. Τα κανάλια και οι εφημερίδες έχουν πολλά να γράφουν και να λένε για πολύν καιρό ακόμα, είτε ανήκουν στο κυβερνητικό στρατόπεδο είτε στην αντιπολίτευση.

Το γενικό νόημα των εκλογών είναι ότι ο λαός στο μεγαλύτερο ποσοστό του επιλέγει ποιος είναι ο καλύτερος κατά τη γνώμη του αρχηγός και τον ψηφίζει. Το κακό είναι ότι πάντοτε μετά τις εκλογές ο ίδιος λαός ανακαλύπτει ότι δεν διάλεξε και τον καλύτερο! Η διαφορά ανάμεσα στα κόμματα είναι ότι άλλος αρχηγός «φθείρεται» σε μικρό και άλλος σε μεγαλύτερο διάστημα.

Υπάρχει όμως ένας αρχηγός που δεν φθείρεται ποτέ, κι αυτός είναι ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Κατά την Καινή Διαθήκη ο Χριστός είναι ο Αρχηγός της σωτηρίας του κάθε ανθρώπου (δες Επιστολή προς Εβραίους 2:10). Μ’ άλλα λόγια είναι αυτός που χορηγεί τη σωτηρία σε όποιον τον επικαλεστεί. Οι επίγειοι αρχηγοί των λαών υπόσχονται σωτηρία από τα προβλήματα αλλά συνήθως προσθέτουν ακόμα περισσότερα προβλήματα σ’ αυτά που βρίσκουν από την προηγούμενη κυβέρνηση!Ο Χριστός εξάλλου είναι ο Αρχηγός της Ζωής (δες Πράξεις Αποστόλων 3:15). Με άλλα λόγια είναι αυτός που χορηγεί κατά έναν κυριαρχικό τρόπο την αιώνια ζωή σε όποιον πιστεύει σ’ αυτόν και σώζεται. Ο άνθρωπος είναι νεκρός λόγω των αμαρτιών του και μόνον ένας τρόπος υπάρχει για ν’ αναστηθεί και να ζήσει, δηλαδή να ενωθεί με τον Θεό: να παραδοθεί με πίστη στον Χριστό.

Τέλος ο Χριστός είναι ο Αρχηγός της πίστεως του κάθε χριστιανού (δες Επιστολή προς Εβραίους 12:2). Μ’ άλλα λόγια αυτός είναι ο αρχηγός του χριστιανού, που με διάφορους τρόπους ενισχύει και τελειοποιεί την πίστη του. Η αξία της χριστιανικής πίστης δεν εξαρτάται από το μέγεθός της αλλά από το αντικείμενό της. Η πίστη στον Χριστό είναι από μόνη της ποιοτικά «μεγάλη», ακόμη και αν μοιάζει με «κόκκον σινάπεως» (δες Κατά Ματθαίον 7:20).

Σκέφτεστε εσείς κανέναν καλύτερο Αρχηγό;

 

Comments are closed.