Πώς αλλάζουν οι καιροί…

Γράφει  o Άκης Δημητριάδης

 
   
      Από το 2007 οι γειτονικές μας χώρες Βουλγαρία και Ρουμανία εντάχτηκαν πλήρως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καταργήθηκε η βίζα και οι πολίτες αυτών των χωρών έρχονται ελεύθερα στη χώρα μας για τουρισμό και για δουλειά.
       Μερικοί έρχονται και για ζητιανιά.

       Κάθε Παρασκευή και Σάββατο φτάνει στην Κατερίνη ένα πούλμαν από τη γειτονική Βουλγαρία. Από αυτό βγαίνουν καμιά 50/ριά ταλαίπωροι, με αναπηρίες, γυναίκες με μωρά παιδιά στην αγκαλιά, και διασκορπίζονται στην πόλη, σε καίρια σημεία, όπου περνάει πολύς κόσμος,  έξω από εκκλησίες, σουπερμάρκετ, τράπεζες, στη λαϊκή  κλπ. 
 
Σε παρακαλώ  …
 
Είναι οι πρώτες ελληνικές λέξεις που έμαθαν και λένε μισοκλαίγοντας
με απλωμένο χέρι.
 
       Περπατάς στο δρόμο κι όλο και συχνότερα ακούς να μιλούν Αλβανικά, Ρουμανικά, Βουλγαρικά, Αραβικά, Ρωσικά, Τουρκικά, κ.ά.  Στο βενζινάδικο, στα μαγαζιά, στα εστιατόρια, όλο και περισσότερο συναντάς υπαλλήλους οικονομικούς μετανάστες που μιλούν σπασμένα Ελληνικά.
       Οι οποίοι δεν είναι καθόλου οικονομικοί μετανάστες. Είναι κανονικοί μετανάστες, που τη βρήκαν και την άραξαν στη χώρα μας και δεν πρόκειται να φύγουν στον αιώνα τον άπαντα. Διότι, τι να πάνε να κάνουν πίσω στη χώρα τους, με τη φτώχεια και την κακομοιριά που έχει εκεί;  Όπου γη και πατρίς, θα πάρουν κάποτε και την υπηκοότητα, οπότε θα γίνουν μόνιμοι συμπολίτες μας.

 
      Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο, είμαστε φιλόξενοι, έχουμε ως λαός ευαισθησίες και αξίες, ξέρουμε από ξεριζωμούς και προσφυγιά.
      Δεν είμαστε ρατσιστές.
·           Οι παππούδες και οι γονείς μας ήταν μετανάστες από τον Πόντο και τη Μικρά Ασία.
·           Οι γονείς μας, τα αδέλφια μας, οι συγγενείς μας, δούλεψαν οικονομικοί μετανάστες στη Γερμανία.
·           Πήγαν με νόμιμο διαβατήριο.
·           Με σύμβαση, ύστερα από αυστηρές ιατρικές εξετάσεις.
 
     Κανείς δεν δημιούργησε τα προβλήματα που έχουμε σήμερα εδώ στην Ελλάδα από τους λαθρομετανάστες, οι οποίοι σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι περίπου 1,5 εκατομμύριο:
 
►   Αυξημένη εγκληματικότητα.
►   Δημιουργία γκέτο σε περιοχές που γίνονται απροσπέλαστες.
►   Δημιουργία εστιών μόλυνσης και ασθενειών.
►   Κυκλώματα παραεμπορίου.
►   Δουλεύουν ανασφάλιστοι
►   Έχουν καταλάβει αποθήκες στα χωράφια και τα περιβόλια.
►   Απασχολούν τις υπηρεσίες και την αστυνομία.
 
 
   
     Φαίνεται ότι θα μάθουμε να ζούμε μαζί τους, όπως μάθαμε να ζούμε με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, σεισμούς, κ.ά. Σε μερικά χρόνια, όταν και οι υπόλοιπες γειτονικές μας χώρες ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, όταν τα συνεχόμενα κύματα μεταναστών πλημμυρίσουν τη χώρα μας, ίσως θα ψάχνουμε στο δρόμο, σαν τον Διογένη με το φανάρι, μήπως βρούμε κάποιον να μιλάει Ελληνικά!
     Κάθε χρόνο οι Ελληνίδες κάνουν 124.000 εκτρώσεις, δηλαδή πληρώνουν 58.000.000 ευρώ στον αναισθησιολόγο και τον χειρουργό για να σκοτώσει στην κοιλιά τους το έμβρυο που απέκτησαν με τον αγαπημένο και μεγάλο έρωτά τους. Ο λόγος που το κάνουν:  Θέλουν να σπουδάσουν ή να κάνουν καριέρα. Επίσης γιατί δεν αντέχουν τα έξοδα ενός παιδιού.
     Όσες, τώρα, θέλουν να κάνουν παιδί, δυσκολεύονται πολύ. Το έχουν ρίξει στο κάπνισμα, στο αλκοόλ, και μερικές στα ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να συλλάβουν εύκολα και να έχουν 3 χρόνια πιο νωρίς εμμηνόπαυση.
 
     Απ’ την άλλη μεριά, οι οικονομικοί κλπ. μετανάστες στη χώρα μας είναι 2.000.000 και ολοένα πληθαίνουν. Το 1 στα 3 παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα είναι από αλλοδαπές γυναίκες, οι οποίες κάνουν η καθεμιά 4-5 παιδιά.
     Έτσι όπως πάνε τα πράγματα, μετά από 15-20 χρόνια δεν αποκλείεται οι Έλληνες να αποτελούμε μειοψηφία στη χώρα μας. Κι όταν θα συναντάμε στο δρόμο κάποιον που θα μιλάει ελληνικά, θα πετάμε από τη χαρά μας γιατί, επιτέλους, βρήκαμε κάποιον συμπατριώτη!
 
►   Οι υποψήφιοι στις εκλογές θα βγάζουν λόγους μέσω διερμηνέων.
►   O δήμος θα χτίσει τζαμί για τους μουσουλμάνους.
►   Στο σχολείο η δασκάλα θα διδάσκει την μία ώρα την επανάσταση του
       Κολοκοτρώνη και την άλλη την επανάσταση του Κεμάλ.
►   Kαι μιαν ωραία πρωία η κόρη μας θα μας φέρει στο σπίτι έναν λεβέντη μελαμψό (άραβα ή τούρκο, πακιστανό, μαυροβούνιο, καρπάθιο, κούρδο, ή νιγηριανό), για να μας αναγγείλει ότι αρραβωνιάστηκαν και πρόκειται να παντρευτούν!

Comments are closed.