ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ (ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ)

 Κυρίαρχε Θεέ, «Εσύ έγινες σε μας καταφυγή από γενεά σε γενεά», στρεφόμαστε σε Σένα την περίοδο αυτή της πρωτοφανούς κρίσης που μαστίζει το λαό μας και προσευχόμαστε για την οδηγία και τη δύναμη Σου.

Προσευχόμαστε για το λαό μας, που σύννεφα απαισιοδοξίας και κατάθλιψης έχουν καλύψει τον ορίζοντα του και δεν βλέπει να έρχεται βοήθεια από πουθενά.  Φέρνουμε σε Σένα την καρδιά μας, με τις ανησυχίες, τους φόβους και τις αγωνίες μας για την αξιοθρήνητη κατάστασή μας.

Προσευχόμαστε, με πόνο ψυχής, για την αγαπημένη μας πατρίδα, με την τόση μεγάλη πνευματική και ιστορική κληρονομιά. Εσύ τίμησες το λαό μας, με το προνόμιο να δώσεις μέρος του Λόγου Σου στη γλώσσα μας.

Προσευχόμαστε να κατευθύνεις το νου και τις καρδιές των πολιτικών μας και να τους οδηγήσεις να  πάρουν σοφές και συνετές αποφάσεις με ψυχραιμία για να κάνουν αυτό που είναι σωστό και δίκαιο, ώστε  να έχουμε ελευθερία και ασφάλεια.  

Ως πιστά παιδιά Σου, αναγνωρίζουμε τη μεγάλη ευθύνη μας, γιατί δεν προσευχηθήκαμε όσο θα έπρεπε με συντριβή, ταπείνωση και μετάνοια. Σε παρακαλούμε να συγχωρέσεις  το λαό μας, που Σ’ έχει λησμονήσει και αποστάτησε από τους νόμους Σου. Σώσε μας από την αλαζονεία, ασέβεια και υπερηφάνεια μας. Κύριε, μόνο Εσύ έχεις τη δύναμη να βγάλεις το λαό μας από την κρίση. Πιστεύουμε θα το κάνεις! Αμήν.

Comments are closed.