ΠΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΣΜΟ

 

Ο Kenneth και η Paulette Smith υπήρξαν για πολλά χρόνια δραστήρια στελέχη των Πνευματιστών. Τώρα  όμως αντιμετωπίζουν τον Πνευματισμό ως μια απάτη.

          Υπήρξαν μέλη μιας εκκλησίας Πνευματιστών για 13 χρόνια, και υπηρετούσαν στην επιτροπή από το 1989. Για 7 χρόνια ο Κέννεθ ήταν Πρόεδρος, και η Πωλέτ κατείχε πολλές προεξέχουσες θέσεις στην επιτροπή. Ο Κέννεθ, είναι συνταξιούχος. Ασχολήθηκε στο παρελθόν με παραϊατρικά επαγγέλματα. Κάποτε αυτός μαζί με τη γυναίκα του πήγαν σε ένα ενημερωτικό σεμινάριο επειδή ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον Ιησού και τον Χριστιανισμό. Η διδασκαλία πως ο Χριστός ήταν ο ενσαρκωμένος Θεός, τους  προβλημάτισε και έβαλε σε συλλογισμό.

          «Σύμφωνα με τον Πνευματισμό, ο Χριστός αναφέρεται μόνο ως ο «Κύριος της ψυχής» ενώ απορρίπτεται η ιδέα ότι είναι «η Οδός, η Αλήθεια, και η Ζωή»», επεξηγεί ο Κέννεθ. Αναφέρει ακόμη ότι όταν ασχολούνταν με τον Πνευματισμό θεωρούσαν πράγματι πως « ενεργούσαν εκ μέρους του Θεού».

          Όμως, καθώς άρχισαν να μελετούν τις διδασκαλίες της Βίβλου σχετικά με τον Ιησού, πείστηκαν πως υπήρχε ένα “πέπλο απάτης” στη διδασκαλία του Πνευματισμού και ότι είχαν εξαπατηθεί.

          Ο Κέννεθ και η Πωλέτ λένε: « Η Βίβλος μας λέει για το πώς ο Σατανάς έρχεται ως ένας άγγελος φωτός, και η ζωή  μας το επιβεβαιώνει αυτό». Η αλλαγή της ζωής τους φανερώθηκε από τον τρόπο ζωής τους. Είχαν μια δυναμική εμπειρία του  Αγίου  Πνεύματος.

          Σήμερα ο Κέννεθ και η Πωλέτ είναι δραστήρια μέλη μιας συντηρητικής εκκλησίας στη περιοχή Bury StEdmunds, και είναι μέλη μιας ομάδας μελέτης της Βίβλου και συμπροσευχής στα σπίτια.

Ο Κέννεθ αναφέρει: «Εάν κάποιος έλεγε ότι θα ήμασταν αφοσιωμένοι Χριστιανοί, πιθανώς θα γελούσαμε. Δεν είχαμε βρεθεί σε Χριστιανική εκκλησία παρά μόνο σε γάμους και σε άλλες τελετές,  εδώ και 25 χρόνια!».

Μετάφραση: Ροζαλί Χαρ. Παπαδοπούλου, Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας

Comments are closed.