Δύο «κλέφτες» της γαλήνης σου

Γράφει η Ροζαλί Χ. Παπαδοπούλου, Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας

Ο Ιησούς είπε: “Μη μεριμνήσετε, λοιπόν, για την αύριο”(Ματθαίος 6:34). Για ποιο λόγο; Ακριβώς επειδή γνώριζε ότι θα είχες ήδη αρκετά πράγματα να αντιμετωπίσεις σήμερα! Ο Θεός δε θα σε βοηθήσει σε σχέση με τα όσα έχουν να κάνουν με το αύριο, έως ότου να έρθει το αύριο. Σου έχει συμβεί ποτέ να βομβαρδίζουν το μυαλό σου ερωτήματα όπως, «τι θα συμβεί αν…;» Τι θα συμβεί αν ο δείκτης χρηματιστηρίου δεν ανέβει; Τι θα συμβεί αν το φάρμακο δεν είναι αποτελεσματικό; Τι θα συμβεί αν…; Πρόσεχε, γιατί αργά γρήγορα θα σε κυριέψει η ανησυχία και το άγχος.

Η άλλη περιοχή που μας δημιουργεί προβλήματα είναι το να ζούμε μέσα στις τύψεις του χθες. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη, ακόμη και αν πιστεύουμε πως μερικοί είναι τόσο τέλειοι ώστε να μην κάνουν ποτέ λάθη. Όλοι μας λέμε και κάνουμε κάποια πράγματα για τα οποία στη συνέχεια ευχόμαστε να μην τα είχαμε πει ή κάνει. Επομένως, τι μπορείς να κάνεις; Εμπιστεύσου το Θεό για να τα κάνει όλα να γίνουν όπως πρέπει. Αυτός είναι Δυνατός. Μπορεί να μας βοηθήσει να ξεκαθαρίσουμε και διορθώσουμε τα σφάλματά μας. Όταν λες κάτι που δεν έπρεπε, αντί να ανησυχείς μήπως πρόσβαλες κάποιον, ζήτα από το Θεό να του δείξει πως η καρδιά σου ήταν σωστή απέναντι του, ακόμα κι αν ξεστόμισες κάποια άσοφα και απρεπή λόγια. Εμπιστεύσου το Θεό ώστε να εργαστεί στην καρδιά αυτού που πλήγωσες. Με αυτό το τρόπο δε χρειάζεται να ξοδέψεις τις επόμενες μέρες με το να ανησυχείς ή να κατσουφιάζεις κάθε φορά που συναντάς αυτό το άτομο.

Μην  αφήσεις το χθες και το αύριο να σου στερήσουν τις ευλογίες του Θεού από το σήμερα. Απόλαυσε την κάθε μέρα ως δώρο από το Θεό και μην αφήνεις τις μέριμνες και τις τύψεις να σου κλέβουν τη χαρά.

Για να μπορείς να έχεις αυτό το προνόμιο πρέπει να δεχτείς το δώρο της σωτηρίας που σου προσφέρει ο Θεός και αυτό μπορεί να γίνει αν ταπεινά αναγνωρίσεις την αμαρτωλότητά σου, μετανοήσεις για την αμαρτίας και δεχτείς τον Ιησού Χριστό ως Σωτήρα και Κύριο της ζωής σου. Μόνο Αυτός μπορεί να σε απαλλάξει από τις μέριμνα, που σε κατάτρωει τη χαρά της ζωής.

 

Μετάφραση: Ροζαλί Χαρ. Παπαδοπούλου, Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας

Comments are closed.