Ο Πλούσιος που έγινε Φτωχός

 Γράφει η Βάσια Λιβιτσάνου- Υδραίου. Νομικος

Η οικονομική  κρίση των τελευταίων μηνών στη χώρα μας έχει δημιουργήσει ένα νεολογισμό όπως θα το oνομάζαμε. Την λέξη «νεόπτωχος»που απηχεί όλους αυτούς τους ταλαίπωρους  ανθρώπους που βρέθηκαν χρεωμένοι ως τον λαιμό σε τράπεζες και έχασαν εν μια νυκτί όσα είχαν και δεν είχαν στο χρηματηστήριο.

Μα να ήταν μόνο αυτά; Η διαφθορά στην πολιτική ζωή έγινε καθεστώς, το μαύρο χρήμα κινείται ελεύθερα  και τα golden boys εισπράττουν σε μια ώρα όσα ένας απλός μισθωτός παίρνει σε ένα χρόνο, η βία και η εγκληματικότητα αυξάνεται με φρενήρη ρυθμό, τα ναρκωτικά καταπίνουν όποιο νέο βρεθεί στο δρόμο τους, η αξία της ανθρώπινης ζωής έπιασε το μηδέν στο Χρηματηστήριο των ιδανικών , ενώ οι σεξουαλικές διαστροφές κάποιων δυστυχισμένων ανθρώπων αντιμετωπίζονται σα φυσιολογικές.

«Πλούσιοι  επτώχευσαν και επείνασαν..» όπως  ο άσωτος της παραβολής που  προσπαθούσε να κορέσει τη  πείνα του με τα γνωστά ξυλοκέρατα. ‘Όμως γιατί; Γατί φτωχύναμε  εμείς αφου κάποιος άλλος ο Ιησούς Χριστός… «Δι’ υμάς επτώχευσε πλούσιος ων ,ίνα ημείς τη εκείνου πτωχεία  πλουτήσητε». (Β’ Κορ.8:9). Μοναδικό του κίνητρο ήταν η άχωρη αγάπη του για μας που έφτασε στη σταυρική Του θυσία.

     Δεν  χρειάζεται  λοιπόν να πτωχεύσεις  γιατί είσαι πλούσιος. Πλούσιος από την χάρη που σου πρόσφερε απλόχερα ο Κύριος των πάντων. 
 

 

Comments are closed.