Οι Επιστήμονες για την πορνογραφία

          Γράφει η Βάσια Λιβιτσάνου- Υδραίου, Νομικός

«Η πορνογραφία έχει επιπτώσεις στην ψυχή και στον εγκέφαλο». Την ανακοίνωση αυτή έκανε η Δρ. Reisman που τόνισε πως η πορνογραφία όχι μόνο επηρεάζει τη συμπεριφορά μας άλλα αλλάζει και τη χημεία του εγκεφάλου μας.

Οι σεξουαλικές εικόνες γίνονται κυριολεκτικά τοξικές για τον ανθρώπινο νου όπως ακριβώς τα ναρκωτικά το οινόπνευμα ή το τσιγάρο.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκαν και άλλοι τρεις επιστήμονες αναφέροντας συγκλονιστικά στοιχεία για τον εθισμό και την εξάρτηση που δημιουργεί η πορνογραφία, η οποία γι αυτό είναι μάστιγα ανυπολόγιστης ατομικής και κοινωνικής διαφθοράς και παραβατικότητας.

Πριν λίγο καιρό σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή»(27/2/2013) αναφέρονταν ότι « αντικειμενική μελέτη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης αποτελεί το θέμα της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης και για ομόφυλα ζευγάρια…αφού προηγηθεί δημόσιος διάλογος».

Καλό θα ήταν, κατά την γνώμη μου, καμιά ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην προώθηση αυτής της θεομίσητης αμαρτίας.  Τα Σόδομα και τα Γόμορρα αποτελούν δείγμα θεϊκής καταδίκης γι’ αυτό το αμάρτημα. Αλλά και για όλους αυτούς νέους αλλά και μεγαλύτερους που είναι θιασώτες της πορνογραφίας στην όποια της μορφή, το μόνο αντίδοτο είναι η μελέτη της Αγίας Γραφής που ρητά επιβάλλει το «φεύγετε την πορνείαν» (Α΄Κορ. 6,18)

Comments are closed.