Αμύθητος Πλούτος

                   Γράφει η Βάσια Λιβιτσάνου- Υδραίου, Νομικός                         

     Είμαστε μια χώρα πλούσια, πολύ πλούσια. Όχι μόνο σε φυσική ομορφιά αλλά και σε κλίμα, φυσικούς πόρους και προϊόντα.

     Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία. Διαθέτουμε 2400 υπερδεξαμενόπλοια και μεγάλα φορτηγά πλοία. Είμαστε δηλαδή πρώτοι στον κόσμο στην εμπορική Ναυτιλία.

     Είμαστε πρώτοι στον κόσμο σε νικέλιο, λευκολιθουδρομαγνησίτη, περλίτη(1600000 τόνοι), δεύτεροι παγκοσμίως σε μπετονίτη (1500000 τόνοι), πρώτοι στην Ε.Ε. σε βωξίτη (2174000 τόνοι), πρώτοι σε χρωμίτη, ψευδάργυρο και αλουμίνιο. Έχουμε τη δεύτερη καλύτερη  πολεμική Αεροπορία στο ΝΑΤΟ (μετά τις Η.Π.Α. ενώ οι Τούρκοι είναι προτελευταίοι), έχουμε το δεύτερο καλύτερο ναυτικό στο ΝΑΤΟ με την Τουρκία να είναι τελευταία.

     Έχουμε νότια της Κρήτης 175 δις βαρέλια πετρέλαιο, το τρίτο μεγαλύτερο κοίτασμα παγκοσμίως. Εν τω μεταξύ ο χρυσός που υπάρχει στη Θράκη μας αξίζει 38 δις ευρώ. Στη Μακεδονία και τη Θράκη, υπάρχουν τα τρία μεγαλύτερα κοιτάσματα χρυσού της Ευρώπης. Η αξία του πετρελαίου και του αερίου μας είναι…κρατηθείτε 10000000000 (10 τρις δολ.) όπως αναφέρει το Γεωλογικό Ινστιτούτο των Η.Π.Α.

     Μια πάμπλουτη χώρα λοιπόν η Ελλάδα μας, αλλά με ανάξιους πολιτικούς. Αν είχαμε άξιους άρχοντες η τύχη της πατρίδας μας θα ήταν πολύ διαφορετική. Το αξίζει γιατί έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλο τον κόσμο και γιατί το Ευαγγέλιο της Σωτηρίας του ανθρώπου από την σκλαβιά της αμαρτίας γράφτηκε στην αθάνατη ελληνική γλώσσα !

Comments are closed.