Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μετά την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης  17 Νοέμβρη, νομίσαμε ότι η τρομοκρατία εξαλείφθηκε και θα είχαμε ήσυχο το κεφάλι μας. Το κακό όμως είναι πολυκέφαλο, πραγματική Λερναία ΄Υδρα. H ανασφάλεια με τις τρομοκρατικές και άλλες ενέργειες έχουν γίνει καθημερινός εφιάλτης σε εθνική και παγκόσμια κλίμακα.  Κάθε λίγο περιμένουμε το επόμενο κτύπημα; Πόσα θύματα θα θρηνήσουμε ακόμη; Πού κατευθύνεται η ανθρωπότητα;

Η εποχή της ασφάλειας και  των βεβαιοτήτων ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Είμαστε ευάλωτοι στο ξέσπασμα τυφλής τρομοκρατίας με εκατόμβες θυμάτων μέσα σε δευτερόλεπτα. Τέτοια δραματικά γεγονότα τραντάζουν την ανθρωπότητα. Υπάρχει απόγνωση  και σκεπτικισμός. Ας ελπίσουμε, ο άνθρωπος να  αφυπνιστεί από το λήθαργο της ηθικής και πνευματικής πώρωσης. Οι κυβερνήτες των εθνών αλλά και οι απλοί άνθρωποι πρέπει να δούνε τη ματαιότητα της ζωής αυτής και ν’ αλλάξουν πορεία και τρόπο ζωής, εγκαταλείποντας την αλαζονεία. Καθώς βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή ενός νέου χρόνου, ας κάνουμε μερικές σκέψεις για να προβληματιστούμε πάνω σε μερικές αλήθειες:

1.Οι άνθρωποι πίστευαν ότι με την καλυτέρευση της ζωής, την εκπαίδευση, την τεχνολογία, την  επιστήμη…θα εξάλειφαν τους  πολέμους, την τρομοκρατία…και ο 21ος αιώνας θα ήταν παραδεισένιος. Στον 20ο αιώνα 167-175 εκατομμύρια ζωές χάθηκαν σε πολιτικές ανθρωποσφαγές. ΄Η τρομοκρατία και η βία σήκωσαν το απαίσιο κεφάλι τους με τα  αποτροπιαστικά γεγονότα. Κι όλα αυτά  συμβαίνουν γιατί ο άνθρωπος περιθωριοποίησε  τις ηθικές και πνευματικές αξίες και   αποξενώθηκε από το  Δημιουργό του. Κάποιος γνωστός δημοσιογράφος,  επηρεασμένος ίσως από τα όσα συμβαίνουν, καταλήγει σε άρθρο του:  «Ίσως να αφήσουμε ήσυχο τον Θεό, που έχει όντως πολλή δουλειά. Θα μπορούσαμε τουλάχιστον να πιστέψουμε στον άνθρωπο». Η πίστη όμως στον άνθρωπο, χωρίς Θεό, έφερε όλα τα δεινά που μαστίζουν τη σημερινή ανθρωπότητα. Τι είναι ο άνθρωπος  ώστε να τον εμπιστευόμαστε; Κανένας πολιτικός ηγέτης, κοινωνικός μεταρρυθμιστής, φιλόσοφος… δεν μπορεί να δώσει  λύση στο πρόβλημα του ανθρώπου. Αν σοβαρευτούμε και φέρουμε τον Θεό στο κέντρο της ζωής μας, μόνο τότε όλα θα μπούνε στη θέση τους, θα βρούμε τον προορισμό μας, αλλιώς «δίχως Θεό όλα επιτρέπονται». Και το μέλλον είναι ζοφερό!

  1. Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΙΝΑΙ  ΣΥΝΤΟΜΗ ΚΑΙ ΑΒΕΒΑΙΗ. Αυτό το μαρτυρούν τα θύματα των τροχαίων, της τρομοκρατίας, των εργατικών ατυχημάτων… Πόσο αξίζει η ζωή μας; Κάποιος είπε  ότι «το σώμα του  ανθρώπου δεν είναι παρά ένα χημικό συγκρότημα από πολλά φτηνά υλικά», που αξίζουν  μερικά ευρώ! Η ζωή μας παρομοιάζεται στη Βίβλο σαν νέφος που διαλύεται, με λουλούδι που κόβεται, με ατμό που εξατμίζεται, με όνειρο της αυγής…Ο Ναπολέων λίγο πριν πεθάνει είπε: «Πεθαίνω πριν την  ώρα…το σώμα μου τελικά θα καταστεί τροφή σκουληκιών.  Αυτή είναι η μοίρα εκείνου που οι άνθρωποι ονόμασαν «Μεγάλο Ναπολέοντα»… Η ζωή του ανθρώπου είναι σύντομη και ο άνθρωπος ξοδεύει  τις δυνάμεις  του για να ικανοποιήσει τη σάρκα του. Παραμελεί όμως την αιώνια ψυχή του.  Οι περισσότεροι πουλούν την ψυχή τους για μερικά ψίχουλα ηδονής. Μέσα στην αβεβαιότητα ας καταφύγουμε  στον Θεό,  στου Οποίου τα χέρια είναι η ζωή μας και οι υποθέσεις μας.

 

  1. 3. ΠΩΣ ΞΟΔΕΥΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ: Επειδή είμαστε περαστικοί από τη ζωή αυτή,  ας κάνουμε το καλό σε όλους, όσο αναπνέουμε. Κάποτε, θα φτάσει η νύχτα της ζωής μας. Ας δείξουμε απλόχερα αγάπη, καλοσύνη, συγχωρητικότητα σε όλους τριγύρω μας, ακόμη και σ’ αυτούς που μας έβλαψαν, όσο ζούμε. Γιατί να τους κλάψουμε όταν φύγουν από τη ζωή.  Πρέπει να έχουμε το φρόνημα του Χριστού. Να ζούμε, να συμπεριφερόμαστε, να αγαπούμε, έχοντας μπροστά μας την αιωνιότητα. Μήπως  πρέπει να έχουμε κάποια δοκιμασία στη ζωή για να αλλάξουμε πορεία; Κάθε μέρα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για το μεγάλο ταξίδι γιατί κανένας δεν ξέρει πότε θα τερματίσει. Το εισιτήριο για την αιωνιότητα είναι η απολυτρωτική θυσία του  Χριστού στο  Σταυρό.
  2. 4. ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΖΩΙΑ. Αγωνιζόμαστε για  τη μακροζωία. Μπορείς  να  προσθέσεις  5, 10, 30… χρόνια στη ζωή σου. Και γιατί; Για να ικανοποιήσεις  τις σαρκικές επιθυμίες σου, να αποθησαυρίσεις περισσότερα αγαθά,  να… Ότι  και να καταφέρουμε, μια μέρα θα φύγουμε από τη ζωή αυτή και θα πάμε  να συναντήσουμε τον Αμερόληπτο Δημιουργό μας. Είμαστε  έτοιμοι γι αυτή τη μεγάλη συνάντηση.  Είσαι έξυπνος και  για όλα ετοιμάζεσαι, ακόμη και για ένα μικρό ταξίδι. Πόσο μωρός όμως είναι ο άνθρωπος  που ενώ προετοιμάζεται για τα λίγα χρόνια της ζωής αυτής, αδιαφορεί για το μεγάλο ταξίδι της αιωνιότητας.

Ας συνετιστούμε, για να μην  αντιμετωπίσουμε μια πραγματικότητα, που θα είναι πιο φρικιαστική από οποιαδήποτε τρομοκρατική ενέργεια. Η μια διαρκεί λίγα δευτερόλεπτα, η άλλη θα κρατήσει μια αιωνιότητα. Ο Θεός δεν εμπαίζεται. Νόμος φυσικός και ηθικός: ΄Ο,τι σπείρει ο άνθρωπος αυτό και θα θερίσει. Η απόφαση που θα πάρεις τώρα σε σχέση με τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό και τη σωτηρία που προσφέρει θα προδικάσει το αιώνιο μέλλον σου. Μην αναβάλεις. Το αύριο δεν είναι δικό σου.

Comments are closed.