Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ

Τα ΜΜΕ μάς συνήθισαν  σε εγκλήματα, απάτες, βία και σε όλα τα άλλα φρούτα του κακού, που αφθονούν στις ημέρες μας.  Στα τέλη του Γενάρη και η ΤΗ ΒΗ και οι  εφημερίδες μετάδωσαν ένα ιδιαίτερα ευχάριστο νέο, κάτι το  πρωτάκουστο.  ΄Ηταν η έκπληξη! ΄Ενας αλβανός, ο 28χρονος αλβανός Εντ. Λέκα,  που διάπραξε σωρεία κακουργημάτων, για τα οποία πέρασε πολλά χρόνια στις φυλακές της χώρας του, όταν τελικά  αποφυλακίστηκε ήρθε στην Ελλάδα και παρουσιάστηκε στην  Αστυνομία της Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας ομολογώντας  ότι αυτός ήταν που δολοφόνησε τον κτηματομεσίτη Γεώργιο Τσαντίλα από τη Μάνδρα της Αττικής στις 27/10/1983.  Η Αστυνομία, βέβαια,  δεν τον πήρε στα σοβαρά στην αρχή. Όταν όμως έγινε αντιπαραβολή των αποτυπωμάτων του με αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος διαπιστώθηκε ότι αυτός ήταν ο δράστης. Πριν από αρκετό καιρό είχε πάει στο διευθυντή των αλβανικών φυλακών  και του αποκάλυψε τη δολοφονία που είχε κάνει στην Ελλάδα αλλά αυτός  δεν είχε δώσει σημασία και δεν ενημέρωσε κανέναν.

Τι συνέβηκε όμως ώστε ο εγκληματίας από την Αλβανία να αποκαλύψει το έγκλημα του; « Στο διάστημα από τη δολοφονία ως την ομολογία,  γράφει ημερήσια εφημερίδα των Αθηνών, ο Λέκα είχε προσηλυτιστεί στην εκκλησία των Ευαγγελιστών (ασφαλώς εννοεί των Ευαγγελικών) και είχε μελετήσει δεκάδες βιβλία θρησκευτικού περιεχομένου… Στις αλβανικές φυλακές άρχισε να μεταμορφώνεται από κακοποιό σε θρησκευόμενο. Σ’ αυτό συνέβαλε και η αδελφή του που ήταν  ήδη  προσηλυτισμένη  και τον προμήθευε βιβλία… Η επαφή του με τη θρησκεία ενεργοποίησε τη συνείδησή του και άρχισε να βγαίνει από το λήθαργο και να βασανίζεται από τύψεις…»   
Βέβαια, η είδηση αυτή έπρεπε να ήταν  πρωτοσέλιδη σ’ όλες τις  εφημερίδες και να ήταν το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων των ΤV. Δυστυχώς για τα ΜΜΕ ειδήσεις είναι μόνο τα κακά νέα, όπως  η δράση των σατανιστών, τα εγκλήματα και η αποδράσεις του  Πάσσαρη,  τα … ανδραγαθήματα των μπιγκμπραδεριτών,  οι ανωμαλίες των παιδεραστών, ο γάμος του ομοφυλόφιλου υπουργού της Νορβηγίας, το κόκκινο  ένδυμα της Βίσση και της Βανδή και όλων των άλλων ανώμαλων που εκτόπισαν τους ομαλούς και μονοπωλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα… Αυτή η σημαντική είδηση καταχωρήθηκε σε μια γωνιά με  μικρά γράμματα από τους εκδότες που αποτελούν ς το Χριστεπώνυμο πλήρωμα ! Τα ΜΜΕ  προβάλουν κάθε μέρα ως πρότυπα της νεολαίας και των παιδιών μας τους … μικρούς ήρωες του big brother (καημένε Κολοκοτρώνη και εσένα Αθανάσιε Διάκο!), τους έξαλλους τραγουδιστές, τους κάθε είδους κακοποιούς… Ενώ πρότυπα θα έπρεπε να προβάλλονται άνθρωποι που ευεργέτησαν την ανθρωπότητα, νέοι και μεγάλοι, που διακρίνονται  για το ήθος τις αρετές και τη σεμνότητα τους. Ακόμη και το παράδειγμα αυτού του αλβανού- κι ας είναι αλβανός- ας βρει μιμητές  στην πατρίδα μας, που μεγάλος αριθμός συμπατριωτών κατακλέβει και εξαπατά  το κράτος  και τους συνανθρώπους τους. Κι ας κυκλοφορούν ελεύθερα και ας χαρακτηρίζονται ευϋπόληπτοι πολίτες. Η αλλαγή του αλβανού είναι γνήσια και δείχνει τη μεταμορφωτική δύναμη που έχει η Χάρη του Θεού στη ζωή του αμαρτωλού ανθξρώπου.

Ο άνθρωπος από φύση του είναι αμαρτωλός γι αυτό και κάνει αμαρτίες και αδικήματα. Μόνος του ή με τους νόμους, την καλύτερη διαβίωση  και ανώτερη μόρφωση   δεν μπορεί να αλλάξει ο άνθρωπος, γιατί η καρδιά του προβλήματος του είναι η ίδια η καρδιά του.  Ο Κύριος μας είπε:  « Γιατί από την καρδιά πηγάζουν οι πονηρές σκέψεις, οι φόνοι, οι μοιχείες, οι πορνείες, οι κλεψιές, οι ψευδομαρτυρίες, οι βλαστήμιες» (Ματθ. 15/19).  Και κράζει ο άνθρωπος ο απελπισμένος άνθρωπος και ζητά  απελευθέρωση.  Η φιλοσοφία, η πολιτική, ο πολιτισμός, η μεταρρύθμιση, η επιστήμη απότυχαν ν’ αλλάξουν τον άνθρωπο. Το γουρούνι όσο και να το καθαρίσεις εξωτερικά πάλι στο βούρκο θα κυλιστεί. Τέτοια είναι η φύση του. Το νερό μιας μολυσμένης  αντλίας δεν γίνεται καθαρό με το να βάψουμε το εξωτερικό της αντλίας. Και ο άνθρωπος δεν χρειάζεται βελτίωση εξωτερική, έχει ανάγκη  για μια εσωτερική πνευματική  ριζοσπαστική αλλαγή, που  μπορεί να την φέρει μόνο ο Θεάνθρωπος Κύριος μας Ιησούς Χριστός. Μόνο όταν Αυτός μας  ελευθερώσει θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι.  Ο θρησκευτικός ηγέτης, ο ηθικός και καλός Νικόδημος χρειάζονταν την άνωθεν γέννηση, για να γίνονταν  παιδί του Θεού και να κληρονομούσε Βασιλεία του Θεού (Ιωάν. Κεφ. 3). Το ίδιο κι εσύ χρειάζεσαι την επέμβαση του Θεού στη ζωή σου για να γίνεις νέος άνθρωπος. Ο κακούργος αλβανός το κατάλαβε αυτό και μετανόησε ειλικρινά. Απαρνήθηκε τον παλιό εαυτό και η γνήσια αλλαγή του φάνηκε από τη γενναία πράξη του να ομολογήσει το έγκλημα του. Μήπως εσύ, αγαπητέ φίλε Συμπατριώτη, χάσεις τον Ουρανό επαναπαυόμενος στη θρησκευτικότητα σου, στο βάπτισμα σου, στις καλές σου πράξεις ακόμη και στην ηθική σου. Τίποτε απ’ όλα αυτά δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει  την αιώνια ζωή. Μόνο αυτός που πιστεύει στον Χριστό έχει  αιώνια  ζωή,  μετάβηκε από το θάνατο στη ΖΩΗ, από το σκοτάδι στο ΦΩΣ.

Comments are closed.