Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ

 

Νέοι άνθρωποι από την Κατερίνη σχολιάζουν ότι η ζωή μοιάζει με τους αθλητικούς αγώνες, που έχουν ορισμένους κανόνες που πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα: 

 

ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΔΙΚΑΙΑ

Φαντάζομαι έναν αθλητή, να τρέχει, κόβοντας δρόμο μέσα από το γήπεδο, αντί να τρέχει στους διαδρόμους. Ή στο δρόμο μετ’ εμποδίων, να τρέχει δίπλα από τα εμπόδια. Ή να θεωρήσει ότι τερμάτισε, μ’ ένα γύρο λιγότερο… Φυσικά, όχι μόνο δε θα «στεφανωθεί», αλλά θα γίνει ο περίγελως. Το ίδιο δε συμβαίνει συχνά και μ’ εκείνους που «τρέχουν» τη χριστιανική ζωή; Προσπαθούμε να «κόψουμε δρόμο», να μην υπερπηδήσουμε τα «εμπόδια», να τερματίσουμε πιο νωρίς… Το «στεφάνι» ανήκει σ’ αυτούς που τηρούν τους κανόνες, που θέτει ο Δίκαιος και Αγαθός Θεός: Κανόνες αγάπης, δικαιοσύνης, ειρήνης. Χωρά μέσα μας να το πιστέψουμε;

Τιμόθεος Ζουγκουρίδης

Κτηνίατρος

 

Ο Θεός θέσπισε τους κανόνες

Η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας, ένας στίβος στον οποίο αγωνιζόμαστε όλοι. Ο Κύριος έχει θεσπίσει τους κανόνες και είναι Αυτός, ο Δίκαιος Κριτής, που θα κρίνει και θα ανταμείψει στο τέλος τον κάθε διαγωνιζόμενο, σύμφωνα με το αποτέλεσμα. Υπόσχεται, όμως, ότι σαν στοργικός Πατέρας θα είναι δίπλα σε όσους Τον εκζητούν και θα τους ενισχύσει στον αγώνα τους. Για τα παιδιά Του, ο Δίκαιος Κριτής γίνεται ο Καθοδηγητής και ο Σύμβουλός τους. Αυτός στο τέλος θα τους στεφανώσει με το δικό Του άφθαρτο στεφάνι.

Γιώργος Λ. Κοκτσίδης

Ηλεκτρ. Μηχανικός

 

ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ

«Κανόνες». Μια λέξη ισοδύναμη της  αυστηρότητας και του ελέγχου. Η παράβασή τους, ισχυρός πειρασμός με δέλεαρ τη νίκη, τη «στεφάνωση». Οι συνέπειες όμως αναπόφευκτες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Βρετανός Chambers, πρωταθλητής Ευρώπης (στα 100 μ.) το 2002. Tιμωρήθηκε με ισόβιο αποκλεισμό από Ολ. αγώνες (διετή από κάθε αθλητική δραστηριότητα). Δεν τήρησε τους «κανόνες», κάνοντας χρήση αναβολικής ουσίας THG. Ο πιστός πρέπει ν’ αντισταθεί στη γοητεία των «αναβολικών» της σύγχρονης κοινωνίας, και με τη χάρη του Χριστού (Β΄ Τιμ. 2:1) να στεφθεί στο τέλος «καθαρός» νικητής.

Νίκος Παπαδόπουλος

Διπλωματούχος Η/Υ Επικοινωνιών και Δικτών

Ο Δίκαιος Κριτής

Οι περισσότεροι αθλητές που συμμετέχουν σε αγώνες, έχουν ως σκοπό την είσοδό τους στο μεγάλο τελικό. Αγωνίζονται σύμφωνα με τους κανόνες, γιατί αλλιώς, όσο καλοί κι αν είναι, θ’ ακυρωθoύν. Στον αγώνα της ζωής, τους κανόνες τους θεμελίωσε ο Θεός. Ο δημιουργός και ο κριτής της προσπάθειάς μας είναι ο Ιησούς Χριστός. Η διαφορά του Ιησού από τους άλλους κριτές έγκειται στη δυνατότητά Του, όχι μόνο να κρίνει άμεμπτα, αλλά να συμμετέχει στον αγώνα μας και ως προπονητής, προετοιμάζοντάς μας για την ημέρα της Απονομής των επάθλων.

Δημήτρης Πάτσιος

Επιχειρηματίας

 

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΣΟΥ

Πολλοί που δεν παίζουν σύμφωνα με τους κανόνες, κερδίζουν. Στο στίβο, κάποιοι διαφεύγουν τον έλεγχο και «κλέβουν» το χρυσό. Στη σφαίρα του ουρανού οι κανόνες είναι αμείλικτοι. Αν πάρεις μέρος, στεφανώνεσαι μόνο αν έχεις συμμορφωθεί μ’ αυτούς. Bασικός κανόνας είναι να μην παρεκκλίνεις από το διάδρομο που τρέχεις. O δέσμιος Παύλος προτρέπει τον Τιμόθεο να μείνει σταθερός σ’ αυτά που έχει μάθει και να μεταβιβάσει τη σκυτάλη, ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας. Προτείνει, μάλιστα, ήπιους τόνους. Καμία ομάδα δεν κερδίζει χωρίς ομόνοια και εσωτερική ηρεμία. Αν υπομένεις με το Θεό, τελικά, θα βασιλέψεις και θα πάρεις τον τίτλο. Αν oλιγοπιστήσεις, Εκείνος θα μείνει πιστός και θα σου δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Νίκος Χουσουρίδης

Οικονομολόγος

Comments are closed.