Ο 93ΧΡΟΝΟΣ ΜΠΙΛΛΥ ΓΚΡΑΧΑΜ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟΥ

Ο Billy Graham, ο πιο γνωστός ευαγγελιστής των ημερών μας, στην ηλικία των 93 χρόνων, μ’ ένα μήνυμα προειδοποίησης καλεί «τον εξαπατημένο αμερικανικό λαό» σε μετάνοια. Είναι ένα μήνυμα για όλους τους πιστούς του Κυρίου κάθε χώρας. Σταχυολογούμε μερικά τμήματά της. Ας ενώσουμε κι εμείς τις προσευχές μας με τον άνθρωπο αυτόν του Θεού για την πατρίδα μας που διέρχεται πολλαπλή κρίση.

«Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΠΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ»

Πριν από μερικά χρόνια, η Ρουθ, η σύζυγός μου, διάβαζε  τα χειρόγραφα ενός βιβλίου που έγραφα. Όταν τελείωσε ένα τμήμα του, στο οποίο περιέγραφα το φοβερό κατρακύλισμα των ηθικών αξιών τού έθνους μας και τη λατρεία των ψεύτικων θεών, όπως είναι  η τεχνολογία και το σεξ, με ξάφνιασε αναφωνώντας, «Αν ο Θεός δεν τιμωρήσει την Αμερική, θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από Σόδομα και τα Γόμορρα». Πιθανώς η σκέψη της να στρέφονταν σε μια περικοπή του Ιεζεκιήλ, όπου ο Θεός λέει γιατί μετέτρεψε εκείνες τις αμαρτωλές πόλεις σε ερείπια. «Ιδού, αύτη ήτο η ανομία της αδελφής σου Σοδόμων, υπερηφανία, πλησμονή άρτου και αφθονία τρυφηλότητος, αυτής και των θυγατέρων αυτής· τον πτωχόν δε και τον ενδεή δεν εβοήθει και υψούντο και έπραττον βδελυρά ενώπιόν μου· όθεν, καθώς είδον ταύτα, ηφάνισα αυτάς» (Ιεζεκιήλ 16:49-50).

Αναρωτιέμαι, τι θα σκέφτονταν η Ρουθ για την Αμερική, αν ζούσε σήμερα. Στα χρόνια που ακολούθησαν, από τότε που έκανε αυτήν την παρατήρηση, έγιναν εκατομμύρια εκτρώσεις, και το έθνος δείχνει παντελή αδιαφορία. Εγωκεντρική απόλαυση, υπερηφάνεια και έλλειψη ντροπής για  την αμαρτία είναι τώρα τα εμβλήματα του αμερικανικού τρόπου ζωής.

Πριν από μερικές εβδομάδες σε μια σημαντική πόλη στο Νότο, χριστιανοί στρατιωτικοί κληρικοί,  που υπηρετούν στην αστυνομία διατάχθηκαν να σταματήσουν στο εξής να αναφέρουν το όνομα τού Ιησού στην προσευχή… Παρόμοια περιστατικά είναι πια κοινότυπα  σε πόλεις, σε ολόκληρη την Αμερική. Η κοινωνία μας προσπαθεί να αποφύγει το ενδεχόμενο να ενοχλήσει κάποιον -εκτός από το Θεό.

Κι όμως όσο απομακρυνόμαστε από το Θεό, τόσο περισσότερο ο κόσμος είναι εκτός ελέγχου.

Η καρδιά μου πονάει για την Αμερική και τους εξαπατημένους ανθρώπους της. Τα θαυμαστά νέα είναι ότι ο Κύριος μας είναι Θεός ελέους, και ανταποκρίνεται στη μετάνοια. Στις μέρες του Ιωνά, η Νινευή ήταν ο μόνη παγκόσμια υπερδύναμη- πλούσια, αδιάφορη, και εγωκεντρική. Όταν ο Προφήτης Ιωνάς τελικά έφτασε στη Νινευή και κήρυξε την προειδοποίηση του Θεού, οι άνθρωποι άκουσαν και μετανόησαν.

Πιστεύω ότι το ίδιο μπορεί να συμβεί και πάλι, κι αυτήν τη φορά στη χώρα μας. Είναι κάτι που λαχταρώ με προσδοκία…

Καθώς γράφω, βρίσκομαι στη μέση ενός πολυάσχολου Καλοκαιριού, ενώ δουλεύω εντατικά ένα νέο βιβλίο που ασχολείται με ορισμένες επικίνδυνες ψεύτικες διδασκαλίες για την αιώνια σωτηρία που γίνονται ολοένα και πιο αποδεκτές σε πολλά μέρη. Θέλω να δείξω στον κόσμο τι λέει η Αγία Γραφή…

Αν και η ηλικία και η υγεία μου περιορίζουν τις  κινήσεις και τη φυσική αντοχή μου, χωρίς να αναφερθώ στην όραση και την ακοή μου, είμαι ευγνώμων στο Θεό για τις ημέρες που μου έδωσε. Και νιώθω ταπεινός για το Χέρι της συνεχιζόμενης εύνοιάς Του. Ο Κύριος ελκύει ανθρώπους καθημερινά στον Εαυτό Του…
Παρακαλώ,  ενωθείτε μαζί μου στην προσευχή για τη δύναμη του Αγίου Πνεύματος στο κήρυγμα του Ευαγγελίου.

Είθε ο Θεός να σας ευλογεί.

Billy Graham

Μετάφραση: Γ.Σ.Κ.

Comments are closed.