Μυστήριο ον η γυναίκα

 Γράφει ΄Ακης Δημητριάδης

Όποτε μου τηλεφωνεί η ξαδέλφη μου για να μου ζητήσει κάτι, δεν μου λέει αμέσως τι θέλει, αλλά αρχίζει να μου κάνει ένα σωρό άσχετες ερωτήσεις.  Πώς είναι η υγεία μου, τι κάνουν τα παιδιά κλπ. Στη συνέχεια ρωτάει πώς περάσαμε το Σαββατοκύριακο, τι γνώμη έχω για αυτά που είπε η τηλεόραση στις ειδήσεις, αν ήλθε ο λογαριασμός της ΔΕΗ, τι φαγητό μαγείρεψε η γυναίκα μου, κλπ. κλπ. Κι αφού κάνει ένα εκτεταμένο σχόλιο για τον καιρό – στο μεταξύ έχουν ήδη περάσει 20 λεπτά – τότε μόνον μπαίνει στο θέμα και μου λέει γιατί τηλεφώνησε.

Το ίδιο φαίνεται ότι συμβαίνει με όλες τις γυναίκες.

Αντίθετα, οι άντρες μεταξύ μας τα βρίσκουμε αμέσως και πολύ εύκολα. Όταν λ.χ. μου τηλεφωνεί ο φίλος μου ο Δημήτρης, συνεννοούμαστε σε δευτερόλεπτα:

–   Πάμε για μπύρα και σουβλάκια;

–   Έγινε. Έρχομαι αμέσως σε 10 λεπτά !

Τόσα χρόνια παντρεμένος, και μερικές φορές δυσκολεύομαι πολύ να καταλάβω τη γυναίκα μου. 

Τις προάλλες ταξιδεύαμε με το αυτοκίνητο για Αθήνα. Κάπου στη μέση της διαδρομής με ρωτάει:

     Πεινάς;

     Όχι.  Εξάλλου όταν οδηγώ θέλω να έχω ελαφρύ στομάχι.

Μετά από κάμποση ώρα με ξαναρωτά εάν πεινάω. Της απάντησα και πάλι αρνητικά. Λίγο πριν από τη Λαμία, τα ίδια, με ξαναρώτησε και της απάντησα πάλι ότι δεν πεινάω.

Ένα περίεργο πράγμα, από τη Λαμία και μετά, θαρρείς και κάτι άλλαξε.  Ξαφνικά κατέβασε μούτρα, ήταν αμίλητη και γενικά αισθανόμουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. 

Mέχρι που φτάσαμε στα Καμένα Βούρλα. Εκεί πάρκαρα το αυτοκίνητο στην παραλία για μια στάση, για ξεκούραση και καφέ.  Και τότε κατάλαβα την αιτία όλου του κακού. Όταν ήλθε ο σερβιτόρος για να πάρει παραγγελία, εγώ μεν παρήγγειλα ένα εσπρέσο, η δε γυναίκα μου σουτζουκάκια σμυρναίικα και χυλοπίτες με κεφαλοτύρι. Τόση ώρα πεινούσε, αλλά δεν μου το έλεγε στα ίσια!

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει κι όταν πάμε στα μαγαζιά :

        Σου αρέσει αυτό το χρώμα;  Πώς σου φαίνεται αυτό το σχέδιο;

Όταν ακούω τέτοιες ερωτήσεις, αρχίζω αμέσως να κάνω λογαριασμό πόσα θα πληρώσω για τις καινούργιες κουρτίνες που θέλει να πάρει.

Περίεργα όντα οι γυναίκες…

·           Αντί να σου πουν ότι πεινάνε  –  ρωτούν εάν εσύ πεινάς…  

·           Αντί να σου πουν στα ίσια ότι θα αλλάξουν τις κουρτίνες  –  ρωτάνε τι χρώμα και σχέδιο σου αρέσουν.

·           Αντί να πουν  Ναι  –  λένε  Ίσως…

Comments are closed.