Μόνος μπροστά στην Κάλπη

Γράφει ο Χάρης Ι. Νταγκουνάκης, Νομικός

Σε λίγες μέρες έχουμε εθνικές εκλογές. Όσο και να θέλει κανείς να μείνει αμέτοχος, αδιάφορος ή αρνητικός, δεν τον αφήνει ο κοινωνικός περίγυρος! Ανοίγεις το ραδιόφωνο, την τηλεόραση, τα δημοσιογραφικά έντυπα, το διαδίκτυο και τα μπλογκ, και κυριαρχούν τα θέματα που έχουν να κάνουν με τις εκλογές. Πόσο αναπόφευκτες ήταν αυτές οι εκλογές, πόσο κρίσιμες είναι αυτές οι εκλογές, πόσο πρέπει όλοι να πάμε να ψηφίσουμε σ’ αυτές τις εκλογές, δεν πρέπει να πάτε να ψηφίσετε σ’ αυτές τις εκλογές, κλπ. κλπ.

Ένα από τα χαρακτηριστικά όλων των εκλογών είναι κι ότι ο ψηφοφόρος την ημέρα των εκλογών θα σταθεί μόνος μπροστά στην κάλπη. Ό,τι κι αν έχει ακούσει τον προηγούμενο καιρό, ό,τι κι αν έχει συζητήσει, όποιους υποψήφιους κι αν έχει συναντήσει, εκείνο που μετράει είναι η προσωπική του απόφαση στα 5 λεπτά που θα μπει πίσω από το παραβάν, θα διαλέξει ένα ψηφοδέλτιο, και θα το βάλει στο φάκελο για να βγει να το ρίξει στην κάλπη. Είναι πολλοί που δεν έχουν αποφασίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή, κι αποφασίζουν όταν μπαίνουν στο παραβάν. Δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να ρίξεις την ψήφο σου και να βγεις κερδισμένος –αυτό το τελευταίο, βέβαια, θα φανεί στην πορεία!

Καθώς όλοι ερχόμαστε στην ύπαρξη, σκοπός του Δημιουργού είναι να μας φέρει κάποτε μπροστά σε μια κάλπη. Δεν γεννηθήκαμε σ’ αυτό τον κόσμο ούτε για να κάνουμε περιουσίες ούτε για να κάνουμε οικογένεια ούτε για να δοξαστούμε σαν επιστήμονες, σαν πολιτικοί ή σαν οτιδήποτε. Θεμιτά όλα αυτά, αλλά βασικά ήρθαμε για να επιλέξουμε ποιον θέλουμε ν’ ακολουθήσουμε στη ζωή μας από τώρα και σ’ όλη την αιωνιότητα. Από τη μια μεριά είναι ο σατανάς (καμουφλαρισμένος πάντα) με όλο το κοσμικό σύστημα να μας υπόσχεται επιτυχίες, πλούτη, δόξα, κάθε είδους «παροχές», «όλα τα βασίλεια της γης», αν τον ψηφίσουμε και πέσουμε να τον προσκυνήσουμε. Το έκανε με τους Πειρασμούς του Κυρίου στην έρημο.

Από την άλλη μεριά απλώνει την αγκαλιά του ο Θεός που δείχνει την αγάπη του για μας, στο πρόσωπο του σταυρωμένου Χριστού. Μας υπόσχεται και μας προσφέρει ήδη τη συγχώρηση των αμαρτιών μας και τη σωτηρία μας από την αμαρτία και τον αιώνιο χαμό. Μας προσφέρει την αιώνια ζωή, όχι χωρίς δυσκολίες και όχι χωρίς θλίψεις σ’ αυτό τον κόσμο, αλλά με ένα αιώνιο μέλλον μαζί του, μετά από την προσωρινή αυτή πραγματικότητα. Αυτό είναι το Ευαγγέλιο.

Το μεγάλο ζήτημα είναι ότι αυτή την απόφαση θα την πάρουμε εμείς προσωπικά, καθένας μόνος του, ανεξάρτητα σε ποια εκκλησία ανήκει, ανεξάρτητα ποιο είναι το δόγμα του, ανεξάρτητα ποια είναι η οικονομική του επιφάνεια, το φύλο του ή η οικογενειακή του κατάσταση. Μόνος. Εσύ και ο Θεός. Εσύ και ο σατανάς.

Αν πεις «ναι» στην πρόσκληση του Θεού που σε καλεί να σε σώσει από την αμαρτία σου και τις συνέπειές της και να σε οδηγήσει στην αιώνια ζωή, τότε εκείνος έρχεται και σε ελευθερώνει από τα δεσμά της αμαρτίας σου και σε κάνει παιδί δικό του. Στη ζωή σου θα σου δοθεί κάποτε αυτή η ευκαιρία. Θα ακούσεις ένα κήρυγμα, κάποιος θα σου δώσει να διαβάσεις μια Καινή Διαθήκη, θα μπεις σε ένα χριστιανικό σάιτ, όπως για παράδειγμα αυτό των «ΝΙΚΗΤΩΝ» και θα διαβάσεις δυο λόγια για τον Θεό.

Μην προσπεράσεις, φίλε μου, αυτή τη φωνή του Θεού. Μην παραβλέψεις αυτή την ευκαιρία. Ίσως δεν θα την ξαναβρείς. Ρίξε άφοβα κι αταλάντευτα την ψήφο σου στην πλευρά του Δημιουργού σου. Πες του ένα «ναι» με όλη σου την καρδιά. Κάνε μια μικρή προσευχή και ζήτησέ του με πίστη να σε κάνει δικόν του άνθρωπο, ένα καινούργιο δημιούργημα, και θα δεις τι μεγάλη αλλαγή κι απελευθέρωση θα φέρει αυτός στη ζωή σου. Σ’ αυτές τις εκλογές ψήφισε ό,τι θέλεις την  Κυριακή 25 Φεβρουαρίου. Στην επιλογή που θα κάνεις όμως για το αιώνιο μέλλον σου, διάλεξε τον Θεό και τη σωτηρία που σου προσφέρει. Δώσε την καρδιά σου στον Χριστό, και είναι κάτι για το οποίο δεν θα μετανιώσεις ποτέ!

****

Comments are closed.