ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ΣΑΤΑΝΑ!

Αυτό απουσίαζε από την Ελλάδα μας για να συμπληρωθεί το καρέ της παραφροσύνης. Όλα τα είχαμε, η εκκλησία του Σατανά μας έλειπε. Ξαφνικά έκανε την εμφάνισή του ένας 32άρης στην ΤΗ ΒΗ, που αυτοχρίσθηκε και αρχιερέας του Σατανά, για να κάνει τις …βαρυσήμαντες … κοσμοσωτήριες δηλώσεις του, που εισήγαγε, είπε, από την Αμερική (και είναι αλήθεια στην Αμερική συμβαίνουν πολλά παράξενα αλλά υπάρχουν και πολλά καλά πράγματα. Γιατί προτιμούμε να εισάγουμε τη σαβούρα και το σάπιο;!). Και καλά ο νέος αυτός, που από πεποίθηση ή για λόγους προβολής θέλησε να προωθήσει την εκκλησία του Σατανά στην πατρίδα μας. ( Μερικοί προσπαθούν και εφευρίσκουν ότι παρανοϊκό μπορεί να φανταστεί το αρρωστημένο μυαλό τους, αρκεί να βρεθούν στην επικαιρότητα!). Τι θα πούμε όμως για εκείνους τους τηλεπαρουσιαστές που έσπευσαν για να εκμεταλλευτούν το κελεπούρι για ν’ ανεβάσουν την ακροαματικότητα τους. Κι έτσι, προς ικανοποίηση του Σατανά, ο νέος αυτός έγινε ακόμη και το κεντρικό θέμα των «ειδήσεων» όλων των «σοβαρών» τηλεοπτικών σταθμών! Βέβαια, ο σατανάς του νεαρού αυτού είναι άλλη έκδοση. Δεν είναι αιμοβόρος, λέει, όπως των άλλων σατανιστών που δολοφονούσαν αθώους ανθρώπους ως μέρος της λατρείας τους. Δεν είναι κακός, όπως είναι ο Θεός των Χριστιανών. Ο καημένος, άργησε αλλά βρήκε την αλήθεια!

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση και κυκλοφορούν ένα σωρό ιδέες σχετικά με το υπερφυσικό, τον υπερβατικό κόσμο, για τον Θεό, τους αγγέλους, το σατανά, τους δαίμονες. Λίγοι είναι εκείνοι που έχουν μια ακριβή εικόνα, μ’ αυτήν που δίνει η Βίβλος.

Δεν πρέπει ν’ απορούμε με τα όσα γίνονται, μ’ αυτά που βλέπουμε κι ακούμε. Ο Σατανάς δεν είναι απλώς κατασκεύασμα της φαντασίας. Είναι πραγματικότητα. Κι αυτό το βλέπουμε στην επίδραση που ασκεί στη ζωή των ανθρώπων. Ο διάβολος κατάφερε να βάλει την… ουρά του παντού (μήπως δεν το βλέπετε;): στην τέχνη, στην επιστήμη, στην παιδεία, στον αθλητισμό, στα ΜΜΕ (εδώ είναι που κυριολεκτικά κάνει θραύση)… ακόμη και στη θεολογία!

Ο χώρος δεν επιτρέπει να κάνουμε έστω και μια βιαστική αναφορά στο ξεκίνημα και τη δράση του Σατανά από την αρχή. Η Βίβλος λέει ότι ήταν ένας άγγελος, που επαναστάτησε εναντίον του Θεού για να Τον εκθρονίσει και να πάρει τη θέση Του. Αποτέλεσμα ήταν να διωχτεί από τον Ουρανό μαζί με τους αγγέλους που το ακολούθησαν, τους δαίμονες. Και τώρα, άλλοτε παρουσιάζεται σαν λιοντάρι που βρυχάται κι άλλοτε μετασχηματίζεται σε άγγελο φωτός για να κάνει το φθοροποιό του έργο.

Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτός ο ύπουλος εχθρός; Με φωνές και κατάρες, όπως έκανε ένας κληρικός σ’ ένα τηλεοπτικό παράθυρο. Αυτά δεν τον φοβίζουν. Μάλλον τον ενισχύουν. Ποια πρέπει να είναι η στάση μας; Ας ακολουθήσουμε τη σκέψη του μεγάλου χριστιανού διανοητή C.S. Lewis: «Σχετικά με το διάβολο κάνουμε ένα από τα δυο λάθη. Είτε του δίνουμε υπερβολική προσοχή ή τον αγνοούμε εντελώς». Αν μελετήσουμε το Λόγο του Θεού θα βρούμε ισορροπία ανάμεσα σ’ αυτά τα δυο άκρα.

Ο άνθρωπος κάθε μέρα έχει να πάρει αποφάσεις. Αν αφήσει τον εαυτό του κάτω από την επίδραση του διαβόλου οι αποφάσεις του θα είναι τέτοιες που δε θα ευαρεστούν τον Θεό. Γι αυτό πρέπει να καλλιεργήσουμε πνευματική πειθαρχία. Ο αθλητής που συνεχώς γυμνάζεται, δεν φοβάται τον αντίπαλο του. Γι αυτό χρειάζεται πνευματική πειθαρχία: μελέτη της Βίβλου, προσευχή, εκκλησιασμό, πνευματική συναναστροφή κ.λπ.

Τα δαιμόνια επιτίθενται και κυριαρχούν στη ζωή πολλών και την κατευθύνουν. Εύκολη λεία στις εισηγήσεις τους είναι εκείνοι που αρνούνται τον Θεό και δίνουν τόπο στο διάβολο και στα όργανά του. Και οι πιστοί του Κυρίου, αν δεν είναι άγρυπνοι, μπορεί να πέσουν. Γι αυτό πρέπει να εντοπίσουν τα αδύνατα σημεία τους. Ο κάθε πιστός έχει την αχίλλεια πτέρνα του. Ο σκοπός του Σατανά είναι να μας εξοντώσει. Δεν πρέπει να αποθαρρυνθούμε. Ο Θεός μάς εξασφάλισε πανοπλία που πρέπει να χρησιμοποιήσουμε για να αντισταθούμε τις επιθέσεις του. Χωρίς να την χρησιμοποιήσουμε η μάχη είναι χαμένη. Αντισταθείτε στον εχθρό (Εφ. 6/13-18.

Γεώργιος Σ. Κανταρτζής

Comments are closed.