Η απάντηση στα ψεύδη του Zeitgeist

 Γράφει η Σοφία Αβτζόγλου, Εκπαιδευτικός

Πριν από δύο χρόνια, ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο Zeitgeist (πνεύμα της εποχής), που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, έφτασε και στην Ελληνική πραγματικότητα, προκαλώντας αρκετές συζητήσεις και απολαμβάνοντας αρκετή δημοσιότητα. Μην ξεχνάμε πως ήταν η αρχή της μεγάλης κρίσης που περνάμε και η ταινία αυτή υποσχόταν να πει όλη την αλήθεια για όλα όσα φταίνε για τα πολλά προβλήματα του κόσμου μας. Λογικό, λοιπόν, να τραβήξει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον.

Ουσιαστικά, εκείνη τη χρονική περίοδο προβαλλόταν ήδη το δεύτερο μέρος αυτού που τώρα έχει γίνει μια τριλογία ταινιών, από τις οποίες, όπως λένε οι δημιουργοί τους, έχει γεννηθεί πλέον ένα κίνημα, με σκοπό να προτείνει και να εισάγει νέες αντιλήψεις που θα οδηγήσουν στην επίλυση των κοινωνικών προβλημάτων του κόσμου μας.

Και ποιο είναι το πρώτο βήμα προς όλους αυτούς τους ευγενείς στόχους; Να εξαλειφθεί αυτό που το πρώτο φιλμ χαρακτηρίζει ήδη από την εισαγωγή του ως «το θεμέλιο της βρώμας» και το «μεγαλύτερο ψέμα» του κόσμου μας: η θρησκεία. Και λέγοντας θρησκεία είναι φανερό από την όλη παρουσίαση ότι εννοούν τον Χριστιανισμό. Γι’ αυτό και το πρώτο μέρος της ταινίας αφιερώνεται σε μια πολεμική προς το πρόσωπο του Χριστού, που επιχειρούν να τον παρουσιάσουν ως ένα μυθικό αποκύημα της ανθρώπινης φαντασίας. Παραθέτουν πολλά παραδείγματα και συγκρίσεις, που πραγματικά στηρίζουν την επιχειρηματολογία τους, μόνο που όλα όσα λένε δεν είναι τίποτε άλλο από απροκάλυπτα ψέματα. Αν σας θυμίζει κάτι αυτό, δεν πρόκειται για τυχαία σύμπτωση, διότι και πριν από 2.000 χρόνια, όταν κάποιοι θέλησαν να καταδικάσουν τον Χριστό, μη μπορώντας να βρουν κάτι εναντίον του, κατέφυγαν κι αυτοί σε ψευδείς μαρτυρίες.

Δυο συμπατριώτες μας δημιούργησαν και ανέβασαν στο διαδίκτυο, εδώ https://www.youtube.com/watch?v=yIYUwGHBqSY  ένα σύντομο βίντεο στο οποίο μπορείτε να δείτε ποια, και πόσο μεγάλα, είναι τα ψέματα του Zeitgeist. Ακόμη και μια μικρή έρευνα σε κάποια εγκυκλοπαίδεια ή στο ίδιο το διαδίκτυο (που εγώ την έκανα) θα σας αποδείξει αμέσως ποια πλευρά λέει την αλήθεια. Κι αυτή η πλευρά δεν είναι οι παραγωγοί και το κίνημα του Zeitgeist, όσο κι αν συνεχώς επαναλαμβάνουν ότι σκοπός τους είναι να πουν την αλήθεια. Όπως διάβασα στην επίσημη ιστοσελίδα τους, οι ταινίες τους έχουν μέχρι σήμερα 300 εκατομμύρια προβολές, επιβεβαιώνοντας θλιβερά τον Χίτλερ που είπε ότι: «στο μεγάλο ψέμα υπάρχει πάντοτε μια δύναμη πειστικότητας».

Ας είμαστε, λοιπόν, πάντοτε υποψιασμένοι για καθετί που ακούμε κι ας είμαστε έτοιμοι να αποκαλύψουμε το ψέμα και να δώσουμε την αλήθεια του Ευαγγελίου, επειδή ο  «πατέρας του ψέματος» ασφαλώς και θα χρησιμοποιήσει τα ψέματα για να επιτύχει τον σκοπό του, τον αιώνιο χαμό των ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο, και αν γνωρίζετε και ανθρώπους που είδαν την ταινία μην αμελήσετε να τους το προωθήσετε.

Comments are closed.