Γιατι ο χειμώνας είναι καλύτερος απ’ το καλοκαίρι

Υπάρχουν 8 τουλάχιστον λόγοι, που δείχνουν ότι ο χειμώνας είναι πολύ καλύτερος απ’ το καλοκαίρι:

1)    Γιορτές.   Ο χειμώνας είναι γεμάτος γιορτές και αργίες:  28 Οκτωβρίου, 17 Νοεμβρίου, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Θεοφάνεια, του Αγ. Νικολάου, Σπυρίδωνος, Άννας, Ιωάννη, Βασιλείου, Χρήστου, Αντωνίου, Τριών Ιεραρχών, κ.ά.

2)    Ξεκούραση.  Οι αγρότες το καλοκαίρι ξεπατώνονται στη δουλειά 10 και 15 ώρες την ημέρα, μέσα στον καύσωνα, χωρίς φαγητό, χωρίς ξεκούραση.  Αντίθετα, το χειμώνα τρώνε κανονικά στην ώρα τους, και πίνουν τα ουζάκια τους στο καφενείο.

3)    Δώρα.  Τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά όλοι παίρνουν δώρα.

4)    Άφθονα ψάρια.  Το καλοκαίρι πλακώνουν οι τουρίστες κι όλα τα ψάρια πάνε στις ταβέρνες και τα ξενοδοχεία.  Επίσης απαγορεύεται να ψαρεύουν οι ανεμότρατες.  Γι’ αυτό το ψάρι είναι δυσεύρετο και πανάκριβο.  Αντίθετα, το χειμώνα έχεις άφθονο ψάρι, όποτε το θέλεις και πάμφθηνο.

5)    Όμορφα ρούχα.  Το καλοκαίρι με τον καύσωνα όλοι φορούν ελαφριά ρούχα.  Αν έχεις ωραίο σώμα, πάει καλά.  Αλλιώς φαίνονται οι ατέλειές σου και πρέπει να κάνεις δίαιτα για να σε χωράει το μαγιό.  Αντίθετα, το χειμώνα μπορείς να τρως και να πίνεις όσο θέλεις, να φοράς τα ωραία ρούχα της ντουλάπας σου, ταγιεράκια, κουστουμάκια, γραβάτα, και να δείχνεις πολύ πιο όμορφος, χωρίς να φοβάσαι ότι θα φανούν τα παραπανίσια κιλά.

6)    Γλυκιά ζεστούλα.  Το καλοκαίρι η ζέστη είναι αφόρητη.  Πας να μπεις στο αυτοκίνητο και είναι φούρνος 150 βαθμούς Κελσίου.  Μπαίνεις στο αστικό και σε χτυπάει η μπόχα απ’ την ιδρωτίλα. Όλη μέρα καμίνι, περιμένεις να πάει 1 η ώρα τη νύχτα να δροσίσει κάπως, κι αν σ’ αφήσουν τα κουνούπια να κοιμηθείς να ξεκουραστείς λιγάκι.   Αντίθετα, το χειμώνα ρυθμίζεις εσύ τη θερμοκρασία, όσο θέλεις.  Βάζεις το καλοριφέρ, ανάβεις το τζάκι, ρίχνεις τις φλοκάτες σου, και απολαμβάνεις γλυκιά ζεστούλα.

7)    Ποδόσφαιρο και μπάσκετ.  Το καλοκαίρι όλα τα πρωταθλήματα σταματάνε.  Ούτε στο γήπεδο μπορείς να πας, ούτε να δεις κάποιον αγώνα στην τηλεόραση.  Αντίθετα, το χειμώνα κάθε μέρα σχεδόν έχει και κάποιον συναρπαστικό αγώνα και ντέρμπι, πρωτάθλημα, κύπελλο, Φάιναλ-Φόρ, ΟΥΕΦΑ, Τσάμπιονς Λήγκ κλπ.

8)    Εποχή του έρωτα.  Ο χειμώνας είναι ιδανικός για έρωτα.  Έχει αποδειχτεί και στατιστικά από έρευνες του MRB και των μεγαλύτερων πανεπιστημίων της Οξφόρδης και Χάρβαρντ, ότι τα περισσότερα παιδιά γενιούνται την  περίοδο Αύγουστος – Οκτώβριος. Πράγμα που σημαίνει ότι σκαρώθηκαν 9 μήνες νωρίτερα, δηλαδή τον χειμώνα.  Αυτό είναι πολύ φυσικό.  Οι νύχτες είναι μακριές, το πάπλωμα ζεστό και μαλακό,  το τζάκι αναμμένο.  Κι όπως λέει κι η παροιμία,  «κάνει κρύο, κάνει κρύο, κι είναι ο καιρός για δύο»…

Comments are closed.