Μια κοσμογυρισμένη γιαγιά συμβάλλει σε έρανο

 

Όπως πολλές άλλες ηλικιωμένες κυρίες –συνταξιούχοι, έτσι και η Κριστίν Τίπερ ήταν μια τυπική χριστιανή

Με το ιδιόμορφο καπέλο και τα ανθεκτικά της παπούτσια, η 62χρονη γιαγιά, ήταν ένα σεβαστό μέλος μιας εκκλησίας σε ένα μικρό νησί κοντά στη Σκωτία.

Δεν γνώριζε ότι ο Θεός είχε άλλα διαφορετικά σχέδια για αυτήν, που περιλάμβαναν το κτίσιμο εκκλησιών στην Ινδία, και το τάισμα θυμάτων του Ασιατικού Τσουνάμι.

Η Κριστίν, η οποία είχε δύο παιδιά και δύο εγγόνια, περνά  τους χειμερινούς μήνες, σχεδιάζοντας το επόμενό της ταξίδι στις νότιες ακτές της Ινδίας

«Δεν είμαι σίγουρη πόσο θα διαρκέσει το ταξίδι αυτό. Θα μπορούσα να θεωρήσω το διαβατήριό μου ώστε να μείνω ακόμη και 5 χρόνια».

 

ΦΟΒΙΣΜΕΝΗ

Όταν σχεδίαζε την πρώτη της επίσκεψη στην Ινδία μέσω Σρι Λάνκα, είχε φόβο μέσα της καθώς θα περνούσε δύο εβδομάδες μακριά από το σπίτι . Ποτέ της δεν είχε ταξιδέψει τόσο μακριά και η μόνη εμπειρία που είχε από την Ινδία ήταν μέσω της τηλεόρασης και των βιβλίων.

Στην πραγματικότητα η Κριστίν, που τώρα πλέον είναι μέλος μιας Εκκλησιαστικής κοινότητας, στη Κορνουάλη  αποφάσισε εθελοντικά να βοηθήσει σε μια προσπάθεια που γίνεται για τα θύματα του Τσουνάμι, μετά από παραίνεση του ποιμένα της που της το σύστησε σαν ενδιαφέρον.

 Στη Σκωτία, παραβρισκόταν σε συναθροίσεις σε ένα ενοριακό ναό και  προσδοκούσε σε μια άγια και αν μη τι άλλο το ίδιο ήσυχη ζωή στη νέα της πόλη στις νότιες ακτές της Σκωτίας.

Η ίδια τονίζει ότι «Η Εκκλησία μας στην Κορνουάλη έχει δεσμούς με χριστιανούς στην Ινδία, έτσι μετά το Τσουνάμι, συγκεντρώσαμε χρήματα για να βοηθήσουμε  ανθρώπους των οποίων οι ζωές είχαν καταστραφεί».

«Το συγκεκριμένο τμήμα της Ινδίας δεν είχε επηρεαστεί άμεσα από την καταστροφή αλλά οι ντόπιοι κάτοικοι βοηθούσαν αυτούς που είχαν επηρεαστεί από το Τσουνάμι, 300 μίλια μακριά».

«Καθήκον μου είναι να μοιραστώ την πίστη μου, επισκεπτόμενη Εκκλησίες και μαζεύοντας 7.500 λίρες Αγγλίας για να βοηθήσω να κτιστούν 7 πηγάδια. Το ταξίδι θα διαρκέσει 2 εβδομάδες».

Αυτό συνέβη πριν 12 μήνες, αλλά θα επρόκειτο για 14 μέρες που θα σημάδευαν την ζωή της με κάθε τρόπο.

 

ΣΑΓΗΝΕΜΕΝΗ

Από την πρώτη φορά σαγηνεμένη  από την ομορφιά της Ινδίας, η Κριστίν σοκαρίστηκε από την ανέχεια, την φτώχεια και τον διωγμό της Χριστιανικής κοινότητας.

Αφού επέστρεψε, η Κριστίν τράβηξε, όσο μπορούσε, τα φώτα της δημοσιότητας, χώρια από το χρηματικό ποσό που ανήλθε στις 35.000 λίρες Αγγλίας. Αυτό θα μπορούσε να παρέχει τα πάντα, από μαγειρικά σκεύη, ακόμη και νέα εκκλησιαστικά κτίρια.

Αυτή τη στιγμή η Κριστίν  συμμετέχει σε εράνους για την συγκέντρωση χρημάτων για τη βοήθεια των πληγέντων από το Τσουνάμι και για το κτίσιμο ορφανοτροφείου κόστους 12.000 λιρών.

Τονίζει ότι «πολλά από τα παιδιά έχασαν τους γονείς τους στην καταστροφή, ενώ πολλοί γονείς αυτοκτόνησαν βλέποντας το αδιέξοδο της κατάστασης στην οποία είχαν περιέλθει».

«Όταν βρίσκομαι εκεί μπορώ να χρησιμοποιήσω τις ικανότητες μου ως πρώην δασκάλα, αλλά  βοηθώ και στην κατασκευή βαρκών αλλά και στο καθάρισμα των διχτύων των ψαράδων. Αυτές τις μέρες βασίζομαι εντελώς στον Θεό. Η ζωή μου έχει τόσο πολύ αλλάξει από τότε που  συμμετείχα στην Εκκλησία, ως συνταξιούχος».

 

Μετάφραση: Νίκος Χ. Παπαδόπουλος, Μηχανικός Η/Υ Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων.

Comments are closed.