Διακοπές απ’ την Αδράνεια… του Φώτη Ρωμαίου (MP3)


ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ LINK ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ

Ένα από τα αποτελέσματα της ευμάρειας μας είναι η αδράνεια. Όταν υπάρχει ευημερία, αφθονία υλικών αγαθών, η αποχώρηση από τη δημιουργική δράση γίνεται καθεστώς. Ο καθένας απολαμβάνει το βόλεμα του, την παρέα του, την οικογένειά του, το μικρόκοσμο που έχει κτίσει γύρω του.
Σε στιγμές όμως κρίσιμες, που διακυβεύονται τα αγαθά μας, η ισορροπία μας και η καλοπέρασή μας, αρχίζουμε κι ανησυχούμε, να αναστατωνόμαστε, να αγανακτούμε, να απελπιζόμαστε. Σε στιγμές σαν κι αυτές που περνά  εδώ και αρκετό η χώρα μας,  ο ορίζοντας είναι θολός, σκοτεινός, αδιέξοδος η αδράνεια γίνεται εχθρός.

Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό, οι πιστοί του Χριστού πρέπει να υψώσουν τη σημαία του Χριστού. Να δώσουν ένα  μήνυμα αισιοδοξίας και ενθάρρυνσης σε εκείνους που το έχουν ανάγκη και είναι οι πολλοί.
Ένας από τους λόγους, που κοσμικοί κοινωνιολόγοι προτείνουν, σαν μια από τις αιτίες της ραγδαίας εξάπλωσης του Χριστιανισμού μέσα στην παντοδύναμη αντιχριστιανική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία  είναι οι μαζικές δράσεις αγάπης σε κοινωνικές προκλήσεις της εποχής, όπως η πείνα, οι λιμοί, οι  λοιμοί και παρόμοιες κρίσεις. Οι πιστοί του Χριστού “κατέκτησαν” την παντοδύναμη ειδωλολατρική Ρώμη με απλές αλλά ουσιαστικές προσφορές στις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων,  ακολουθώντας το παράδειγμα Εκείνου.
Πιστεύω,  οι καιροί οι δικοί μας ζητούν τέτοιες καταλυτικές πράξεις αγάπης. Ως πιστοί του Χριστού, πρέπει να αφήσουμε τη βολή  και την πολυλογία μας και να σταθούμε απλά  στις ανάγκες του γείτονα, του συναδέλφου, του ξένου, του συμμαθητή, του συγγενή, του αδελφού. Να κάνουμε πράξη το παράδειγμα, το  πρότυπο του μοναδικού μας Δασκάλου, του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, αγκαλιάζοντας τον άνθρωπο που έχει  ανάγκη. Είναι μοναδική ευκαιρία για την Εκκλησία του Χριστού να καλύψει το έδαφος που έχει χάσει, σε μια κοσμική κοινωνία, προσφέροντας και καλύπτοντας τις πολλαπλές ανάγκες των ανθρώπων. Να δείξουμε, γνήσια και  αυθεντική αγάπη. Πρέπει όλοι οι πιστοί του Χριστού να γίνουμε φορείς μεταμορφωτικής ελπίδας, σε κάθε χώρο της καθημερινής μας ζωής. Ας αποφασίσουμε αυτό το θερμό Καλοκαίρι, να κάνουμε διακοπές απ’ την αδράνεια.

Από το περιοδικό Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ

 ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΟΎΣΕΤΕ OΛΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΆΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚAΤΩ LINK.

 

Comments are closed.