Δέκα προτροπές που θα μπορούσε να σου δώσει ο Θεός

 

Συγκεντρώσου και φαντάσου τον Θεό να σου λέει: Αγαπημένο μου Παιδί, καθώς διαβάζεις τις παρακάτω προτροπές, να ξέρεις πως θα έρθουν κάποιες αλλαγές στη ζωή σου.  Θα εκπληρώσω τις υποσχέσεις Μου στη ζωή σου, θα σου δώσω ειρήνη, χαρά και ευτυχία. Σε παρακαλώ ακολούθησε  τις παρακάτω δέκα οδηγίες:

1. ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ: Η ζωή σ’ έφερε μεγάλες δυσκολίες και δοκιμασίες, και το μόνο που έκανες είναι να στενοχωριέσαι. Ξέχασες πως Εγώ είμαι παρών να σηκώνω όλο το φορτίο σου; Ή μήπως χαίρεσαι όταν στενοχωριέσαι με κάθε μικρό πρόβλημά σου;

2. ΓΡΑΨΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ: Υπάρχει κάτι που σε απασχολεί; Σημείωσέ το σε μια λίστα. Όχι στη ΔΙΚΗ ΣΟΥ λίστα, αλλά στη ΔΙΚΗ ΜΟΥ που περιέχει αυτά που πρέπει να κάνω. Άφησέ ΜΕ ΕΓΩ να φροντίσω το πρόβλημά σου. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, αν δεν μου το ζητήσεις εσύ. Μπορώ να φροντίσω κάθε έγνοιά σου που Μου αναθέτεις. Στην πραγματικότητα, αν ήξερες όλη την αλήθεια, θα γνώριζες ότι φροντίζω για πολλά θέματα της ζωής σου, ακόμη κι αν εσύ δεν το συνειδητοποιείς.

3. ΕΜΠΙΣΤΕΥΣΟΥ ΜΕ: Μια  και μου δώσεις το φορτίο σου, εμπιστεύσου με! Εγώ θα φροντίσω για όλες τις ανάγκες σου. Έχεις προβλήματα με τα παιδιά σου, τα οικονομικά σου, τα συναισθήματα σου; Γράψε τα στη λίστα μου. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μου το ζητήσεις.

 4. ΑΦΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΥ: Μην ξυπνήσεις ένα πρωί και πεις: «Αισθάνομαι δυνατός σήμερα. Νομίζω πως μπορώ να αντιμετωπίσω το πρόβλημα μόνος μου». Γιατί πιστεύεις πως αισθάνεσαι δυνατός τώρα; Είναι γιατί μου έδωσες τα φορτία σου. Επιπλέον, ανανέωσα τις δυνάμεις σου και σε καλύπτω με την ειρήνη Μου. Αν σου επέστρεφα τα φορτία σου, θα βρισκόσουνα πίσω από εκεί που ξεκίνησες; Άφησε τις έγνοιες σου σε Μένα και ξέχασέ τες!

5. ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ: Θέλω να ξεχάσεις πολλά πράγματα που σε οδηγούνε στην απόγνωση. Ξέχνα τις ανησυχίες σου, εφόσον ξέρεις ότι Εγώ έχω τον έλεγχο. Υπάρχει, όμως, κάτι που να μην ξεχάσεις ποτέ. Μην ξεχνάς ΝΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΣ ΣΥΧΝΑ! ΣΕ ΑΓΑΠΩ! Θέλω να ακούω τη φωνή σου. Να μου λες για τα πράγματα που συμβαίνουν στη ζωή σου. Να μου μιλάς για τους φίλους και την οικογένειά σου. Προσευχή είναι απλά μια συνομιλία ανάμεσα σε σένα και σε Μένα. Θέλω να είμαι ο καλύτερος σου φίλος.

 6. ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΠΙΣΤΗ: Μπορώ να δω πολλά πράγματα, τα οποία εσύ δεν μπορείς να δεις. Να έχεις πίστη σε Μένα γιατί γνωρίζω τι κάνω. Θα συνεχίσω να νοιάζομαι για σένα, να σε προστατεύω, να βλέπω τις ανάγκες σου. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να Μ’ εμπιστευτείς απόλυτα κάθε σου υπόθεση.

 7. ΜΑΘΕ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΣΑΙ: Μοιράσου τις εμπειρίες σου με ανθρώπους που είναι λιγότερο προνομιούχοι από εσένα. Μοιράσου τη χαρά σου με αυτούς που χρειάζονται ενθάρρυνση. Να μοιράζεσαι το γέλιο σου με αυτούς που δεν άκουσαν κανένα γέλιο. Να μοιράζεσαι τα δάκρυα σου με αυτούς που κλαίνε. Να μοιράζεσαι την πίστη σου με αυτούς που δεν έχουν πίστη.

 8. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΜΟΝΕΤΙΚΟΣ: Τα κανόνισα έτσι ώστε στη ζωή σου, να έχεις τόσες εμπειρίες. ΄Ησουνα παιδί. Μεγάλωσες. Παντρεύτηκες. ΄Εκανες παιδιά, άλλαξες εργασία πολλές φορές, ταξιδεύεις σε πολλά μέρη, συναντάς πολλούς  ανθρώπους, και αποκτάς πολλές και ποικίλες εμπειρίες. Γιατί είσαι τόσο ανυπόμονος, όταν καθυστερώ να χειριστώ κάτι που υπάρχει στη λίστα μου με τα πράγματα που πρέπει να κάνω; Εμπιστεύσου το δικό μου χρόνο που είναι τέλειος. 

9. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ: Να είσαι ευγενικός με τους άλλους, επειδή  τους αγαπώ, όπως ακριβώς αγαπώ κι εσένα. Μπορεί να μην ντύνονται σαν και εσένα, ή να μιλούν όπως εσύ, ή να ζουν με τον τρόπο που ζεις εσύ, και όμως σας αγαπώ όλους. Σε παρακαλώ προσπάθησε να τα πηγαίνεις καλά μαζί τους, για χάρη Μου. Δημιούργησα τον καθένα σας διαφορετικό. Θα ήταν πολύ βαρετό αν ήσασταν όλοι πανομοιότυποι. Σε παρακαλώ, να ξέρεις ότι αγαπώ καθετί το ξεχωριστό που υπάρχει σε σας.

 10. ΝΑ ΑΓΑΠΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ: Παρόλο που σ’ αγαπώ τόσο πολύ, πώς μπορείς να μην αγαπάς τον εαυτό σου; Δημιουργήθηκες από Εμένα, μόνο για ένα λόγο: να αγαπήσεις και να αγαπηθείς. Είμαι ο Θεός της Αγάπης. Αγάπησέ Με. Αγάπησε τους γείτονές σου. Αλλά επίσης αγάπησε και τον εαυτό σου. Η καρδιά μου πονάει όταν σε βλέπω τόσο θυμωμένο με τον εαυτό σου, όταν τα πράγματα είναι άσχημα. Είσαι πολύτιμος για μένα. Αυτό ποτέ να μην το ξεχάσεις…

Μετάφραση: Ροζαλί Χαρ. Παπαδοπούλου, Πτυχιούχος Αγγλικής Φιλολογίας  

Comments are closed.